synoronews

Τα κροκοδείλια δάκρυα της Δύσης

Όταν μεθοδεύεται η χρεοκόπηση και η πτώχευση των κρατών, ώστε να οικειοποιηθούν τις κρατικές δομές και τα δημόσια αγαθά οι κερδοσκόποι, ...

Όταν μεθοδεύεται η χρεοκόπηση και η πτώχευση των κρατών, ώστε να οικειοποιηθούν τις κρατικές δομές και τα δημόσια αγαθά οι κερδοσκόποι, τότε οι δείκτες ανεργίας εκτοξεύονται στα ύψη, οι πολίτες βλέπουν τους μισθούς και τις παροχές να εξανεμίζονται, κάποιοι καταλήγουν νεόπτωχοι και, όπως βλέπουμε καθημερινά στη γειτονιά μας, δεν λείπουν και εκείνοι που ψάχνουν να βρουν κάτι χρήσιμο στα σκουπίδια.

Σε άλλη περίπτωση, όταν ο στόχος είναι πηγές ενέργειας και επιστρατεύεται ο πολεμικός μηχανισμός όσοι απομένουν ζωντανοί βλέπουν ερείπια στη θέση των σπιτιών τους, μέσα σ’ ένα κουφάρι που πριν είχε το όνομα της πατρίδας τους. Ο δρόμος της προσφυγιάς και της μετανάστευσης είναι τότε μια αναγκαστική διαδρομή που θα διανύσουν οι απελπισμένοι, έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσουν την εκμετάλλευση των διακινητών τους, για να μην επεκταθούμε περαιτέρω στο στήσιμο των «μη κυβερνητικών οργανώσεων» που όλοι καταλαβαίνουμε τους σκοπούς και τους λόγους ύπαρξής τους.

Συνέπεια, λοιπόν, όλων αυτών των επεμβάσεων είναι οι ακατάσχετες προσφυγικές ή μεταναστευτικές ροές, προς τα ισχυρά κράτη της Δύσης, ανθρώπων που η χώρα τους είτε χρεοκόπησε είτε αιματοκυλίσθηκε. Ανθρώπινες ροές που έχουν πλέον αποκτήσει μια δυναμική, η φόρτιση της οποίας φαίνεται να έχει την ικανότητα να γεννήσει νέες καταστάσεις και να μετατρέψει την τάξη των πραγμάτων. Και είναι πραγματικά δύσκολο να αποφύγουμε την πρόκληση σύγκρισης με τις μετακινήσεις των λαών της στέππας όταν διάφοροι παράγοντες , όχι όμως προσχεδιασμένοι, τους υποχρέωναν να εισβάλλουν στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, που στο τέλος θα υπέκυπτε σ’ αυτούς, όσα κάστρα και περιτειχίσεις κι αν είχε υψώσει, όσες ένοπλες συνοριακές φρουρές κι αν είχε εγκαταστήσει.

Πάντως, αν κι αυτό είναι σε γενικές γραμμές το κλίμα της εποχής που ζούμε, οι θανατηφόρες εκρήξεις στα Ευρωπαϊκά μετρό και σε σημεία συγκέντρωσης πλήθους κόσμου στις Βρυξέλλες, το Παρίσι και αλλού, όπως η στοχοποίηση των δίδυμων πύργων λίγα χρόνια πριν, δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν ως τρομοκρατικές ενέργειες. Θα μπορούσαμε όμως επιπλέον να τις επεξηγήσουμε ως συνέπειες ενός άτυπου πολέμου, που κατά παρόμοιο τρόπο προσδίδει τα καταστροφικά χαρακτηριστικά του και στις συνέπειες της μεθοδευμένης χρεοκόπησης των κρατών, θυματοποιώντας τους πολίτες.

Ακόμη όμως και εάν αναφερθούμε στον πόλεμο με τη συμβατική έννοια του όρου, τις περισσότερες φορές, αν όχι πάντα, πρόκειται για αλαζονικές ομάδες οικονομικών συμφερόντων που καπηλεύονται το όνομα της πατρίδας τους, την έννοια της ευημερίας των πολιτών κλπ για να εισβάλλουν σε μια χώρα, χωρίς νομιμοποίηση, κάνοντας χρήση στρατιωτικής βίας, γεγονός που μας παραπέμπει και πάλι σε πράξεις που μόνο ως τρομοκρατικές μπορούν να καταχωρηθούν. Εν ολίγοις, η τρομοκρατία που χαρακτηρίζει την εποχή που ζούμε, δεν αποτελεί μια αποκλειστικότητα που την διεκδικούν κάποιοι μελαψοί που ασπάζονται το Ισλάμ, γιατί απλά δεν έχει φυλετικές και δογματικές προτιμήσεις.

Επειδή όμως την επομένη των αιματηρών τρομοκρατικών ενεργειών συνήθως μεθοδεύεται η επιβολή απάνθρωπων μέτρων που πλήττουν την εναπομείνασα «δημοκρατία», φακελώματα κτλ, προκύπτει η ανάγκη δραστηριοποίησης των Ευρωπαίων πολιτών, γιατί, όπως φαίνεται και δεν δικαιούνται να ζουν στο απυρόβλητο και δεν επιτρέπεται να περιορίζονται στα συναισθηματικά όρια που, οπωσδήποτε , επιβάλλει ο θρήνος αδικοχαμένων ανθρώπων. Για όλους αυτούς τους λόγους, τα κροκοδείλια δάκρυα των Ευρωπαϊκών «θεσμών» δεν μας πείθουν για την ευαισθησία τους και δεν μας αρκούν.


 
Γράφει η Πηνελόπη ΠαχήΠηγή : pinelopi-pachi.blogspot.gr

Related

blog 7530050846348911130

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item