Σπανακόπιτα με τυρί!
Τ ο σπανάκι είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Η σπανακόπιτα μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα. Δοκιμάστε τη συνταγή κ...
https://to-synoro.blogspot.com/2016/01/spanakopita.html
Το σπανάκι είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Η σπανακόπιτα μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα.
Δοκιμάστε τη συνταγή και απολαύστε την.
Δοκιμάστε τη συνταγή και απολαύστε την.
Υλικά
- 800 γραμμάρια σπανάκι , καθαρισμένο και πλυμένο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 350 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
- 8 φύλλα κρούστας εμπορίου
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξηρό κρεμμύδι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια για να σοταριστούν ελαφρά.
- Κόβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη ρίχνουμε και αυτό μέσα στο τηγάνι μαζί με το ωμό σπανάκι αφού το έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια.
- Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.
- Λίγο πριν βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι, αφήνουμε να μειωθεί η θερμοκρασία και συμπληρώνουμε το ψιλοκομμένο άνηθο ανακατεύοντας καλά.
- Παίρνουμε ένα ταψί, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ένα – ένα.
- Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στα φύλλα, τη στρώνουμε καλά και βάζουμε από πάνω άλλα 4 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα και αυτά.
- Κόβουμε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου