synoronews

Οι άντρες δεν ψάχνουν γυναίκα με προσωπικότητα

Συχνά-πυκνά, στις λογής παραδοχές του έρωτα, ο ανθρώπινος νους τείνει να υπερβάλει και να ωραιοποιεί καταστάσεις, διαστρεβλώνοντας αυτό ...

Συχνά-πυκνά, στις λογής παραδοχές του έρωτα, ο ανθρώπινος νους τείνει να υπερβάλει και να ωραιοποιεί καταστάσεις, διαστρεβλώνοντας αυτό που ισχύει, προκειμένου να μην παραδεχτεί αυτό που είθισται στη ρεαλιστική εκδοχή.

Προβάλλει λοιπόν, ιδεολογίες και «πιστεύω» τα οποία, κατόπιν αποτελέσματος, δεν τηρεί. Αυτές οι μικρές και μεγάλες αναλήθειες είναι βέβαια που διαμορφώνουν την προσωπικότητα που πλασάρει προς τα έξω και τον οδηγεί σε συναισθηματικές συμπράξεις.

Μια από αυτές τις υπερβολές αποτελεί το ότι οι άντρες ψάχνουν γυναίκα με προσωπικότητα. Ναι, καλά!

Η πλειοψηφία το λέει μεν και το υποστηρίζει, αλλά στο δια ταύτα, πιο πολύ τις φοβάται, παρά οτιδήποτε άλλο. Διότι ένας έντονος χαρακτήρας χρειάζεται περίσσια υπομονή κι ένα μυαλό που να μπορεί να χειριστεί αυτό που έχει απέναντί του.

Άλλωστε, όταν μιλάμε για προσωπικότητα, εννοούμε ισχυρή. Από την «άλλη», την απλή, τη «λίγο από όλα, χωρίς κρεμμύδι», όλοι έχουμε. Πολλοί νομίζουν πως «δυναμική» είναι απλά η γυναίκα που όταν βγαίνουν έξω, δε θα κάθεται σαν τη γλάστρα σε μια γωνία, ή δε θα κρέμεται από πάνω τους σαν το τσαντάκι. Ούτε καν.

Το εν λόγω θηλυκό είναι ανεξάρτητο κι έχει ήδη δικούς του κανόνες, με τους οποίους οφείλεις να εναρμονιστείς. Το ότι είχες συνηθίσει από τη μαμάκα σου να σου κάνει τα χατίρια και να σε κανακεύει, δε σημαίνει πως θα το πράξει κι εκείνη. Έχει τη δουλειά της, τη ζωή της, τους φίλους της και θέλει κάποιον δίπλα της που να μην προσπαθεί να την περιορίσει και να τη φέρει στα πρότυπά του, αλλά να τη σεβαστεί, διαγράφοντας κοινή πορεία.

Μη νομίσεις λοιπόν, πως θα είναι εύκολο να μπεις στον κόσμο της. Οφείλεις να μπορείς επάξια να σταθείς δίπλα της και να ανταπεξέλθεις στο στάτους που εκπέμπει. Κι άπαξ και δε δύνασαι, θα φανεί από νωρίς. Γιατί εκείνη δεν αναζητά παιδαρέλια. Έναν άνθρωπο χρειάζεται που να μπορεί να σταθεί δίπλα της στα εύκολα, στα δύσκολα και στα ανείπωτα, και να εξιτάρει το πολυμήχανο μυαλό της. Όχι, δε μιλάω για γαλλικά και πιάνο. Ουσία θέλει. Και φαιά, κι από την άλλη.

Προφανώς υπάρχουν άνδρες που το εννοούν και το κάνουν και πράξη. Απλά αυτό που γίνεται συνήθως είναι ότι οι περισσότεροι αλλαξοπιστούν με το που περάσει ο πρώτος καιρός και εύχονται για κάτι κατώτερο γενικά από τους ίδιους, μπας και καταφέρουν και το κάνουν να πηγαίνει με τα νερά τους. Άλλωστε το μέσο αρσενικό διαθέτει αρκετό εγωισμό, ώστε να θέλει να νιώθει πως εκείνος κρατάει τα ηνία.

Πέραν του ότι αυτό είναι γενικά λάθος (αλλά όχι και της παρούσης), ειδικά στην περίπτωση ενός θηλυκού με έντονο χαρακτήρα δε γίνεται. Κι αν είναι να προσπαθείς να τη δαμάσεις, καλύτερα να την αφήσεις ελεύθερη γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι μια σωρεία μαχών, των οποίων η έκβαση σπάνια είναι θετική για τον άνδρα.

Κι όλα αυτά είναι απόρροια ενός ανεξήγητου φόβου, που δε δικαιολογείται τον 21ο αιώνα! Φταίει όμως ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει κι όσο και να θέλουμε να παριστάνουμε τους καμπόσους, η αλήθεια είναι πως το μόνο που καταφέρνουμε είναι να γελοιοποιούμαστε με τις εκάστοτε επιλογές μας, μιας κι άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε.

Εν ολίγοις, άσε το ρολάκι βρε μπαγάσα που μου το παίζεις ανοιχτόμυαλος, επειδή ντρέπεσαι να παραδεχτείς πως θέλεις μια δούλα και κυρά για να κάνεις οικογένεια, κι άσε τις δηλώσεις και τις υπερβολές προκειμένου να κάνεις καλή εντύπωση. Αν λες τόσα ψέματα στους γύρω σου, σκέψου πόσα λες στον ίδιο σου τον εαυτό.

Στέφανος Στεφανόπουλος





Πηγή : pillowfights.gr

Related

blog 8735409944904260688

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -