synoronews

Συνέδριο eTwinning 2015: 10 χρόνια ενεργούς πολιτότητας μέσω του eTwinning (Φωτογραφίες)

Περισσότεροι από 500 πλέον καινοτόμοι εκπαιδευτικοί και ειδικοί στον χώρο της Παιδαγωγικής από όλη την Ευρώπη συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες...

Περισσότεροι από 500 πλέον καινοτόμοι εκπαιδευτικοί και ειδικοί στον χώρο της Παιδαγωγικής από όλη την Ευρώπη συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου, για το ετήσιο Συνέδριο του eTwinning για το 2015. Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν η «Ενεργή Πολιτότητα» και – αδράττοντας την ευκαιρία της 10ης επετείου – πώς το eTwinning έχει επηρεάσει τη ζωή πρώην μαθητών που πήραν μέρος σε κάποιο έργο eTwinning.

Η εναρκτήρια ολομέλεια ξεκίνησε με ένα ενθαρρυντικό καλωσόρισμα από τη Joëlle Milquet, Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Βαλονίας-Βρυξελών και Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Παιδικής Ηλικίας, η οποία υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου που διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικοί στην προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης και ανοχής. Η Martine Reicherts, γενική διευθύντρια της ΓΔ EAC, για την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, υπογράμμισε ότι όλοι μας ξεχωριστά οφείλουμε να κάνουμε τη διαφορά και αυτό είναι που πρέπει να διδάσκονται οι νέοι στο σχολείο: να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ο David Kerr, διευθυντής του Ιδρύματος για την Ανάπτυξη Πολιτότητας στην Εκπαίδευση (Education Citizenship Foundation), στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, έδωσε έναν εξαιρετικό εναρκτήριο λόγο με τίτλο “Active Citizenship Harnessing the Potential – Why, what and how” (Η Ενεργή Πολιτότητα αξιοποιεί τις δυνατότητες: Γιατί, τι και πώς) , τονίζοντας ότι καθώς οι ρυθμοί της κοινωνίας επιταχύνονται ολοένα και περισσότερο, προβάλλει ως πρόκληση η ανάγκη να επιμορφωνόμαστε διαρκώς για πολυάριθμα ζητήματα που προκύπτουν, αλλά εκτός από τις ήδη γνωστές προκλήσεις οι νέοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και άλλες καινούργιες προκλήσεις, οι οποίες απαιτούν ενεργοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπό τον τίτλο “Think globally, act locally” (Σκέψου σε παγκόσμιο επίπεδο, ενέργησε σε τοπικό επίπεδο) ο δεύτερο κεντρικός ομιλητής μας, Raffaele Salinari, Πρόεδρος του Terre des Hommes, Università di Bologna, έβγαλε έναν εξαίρετο λόγο για την παγκοσμιοποίηση. Κατανοούμε τι πραγματικά είναι η παγκοσμιοποίηση; Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τον “άλλον”; Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις παραπάνω συναντήσεις της ολομέλειας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερα από 50 εργαστήρια για να παρακολουθήσουν και επίσης να αφήσουν τις εμπειρίες τους στο Twitter χρησιμοποιώντας το #etconf15.

Την τελευταία μέρα, δύο πρώην μαθητές του eTwinning ήρθαν να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Η Lotte από το BEFL περιέγραψε πώς το έργο eTwinning στο οποίο μετείχε άλλαξε τη ζωή της, καθώς της έδειξε έναν νέο τρόπο μάθησης, μέσω συνθετικών εργασιών, και ευχαρίστησε θερμά την καθηγήτριά της Marie-Leet γι’ αυτό. Η Gil από την Πορτογαλία τόνισε τη σημασία του πάθους στη διδασκαλία και αποκάλυψε πώς έχει ακόμα επαφή με τον συνεργάτη της στο eTwinning από τη Σουηδία.

Η Sophie Beernaerts, Προϊσταμένη Τμήματος της Γενικής Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκλεισε το συνέδριο με μια θετική νότα και έδωσε τη σκυτάλη στη γενιά του eTwinning. Οι συμμετέχοντες αποχώρησαν πολύ πιο αισιόδοξοι για το μέλλον!

Θα βρείτε τα κυριότερα αποτελέσματα της εκδήλωσης (φωτογραφίες, περιλήψεις των εργαστηρίων κ.λπ.) στο ιστολόγιο της 10ης επετείου του eTwinning.


Πηγή

Related

blog 3205171988817389845

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item