synoronews

Πωλούσε πανάκριβα ρολόγια με εικονικά τιμολόγια

Γνωστός κοσμηματοπώλης, αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών είναι αντιμέτωπα με την Δικαιοσύνη, καθώς φέρονται ...

Γνωστός κοσμηματοπώλης, αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών είναι αντιμέτωπα με την Δικαιοσύνη, καθώς φέρονται να ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο περίπου με δύο εκατομμύρια ευρώ, από την πώληση πανάκριβων ορολογιών με εικονικά τιμολόγια, κ.λπ.

Η κινητοποίηση των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς ξεκίνησε μετά από καταγγελία ότι μέλη φορολογικής αρχής διέγραψαν αναιτιολόγητα πρόστιμο περίπου δυο εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί από το ΣΔΟΕ σε κοσμηματοπώλη, ο οποίος διατηρεί δυο επιχειρήσεις κοσμημάτων και ωρολογίων. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για την πώληση πανάκριβων ορολογιών με εικονικά τιμολόγια καταφέρνοντας να μηδενίσει την πληρωμή ΦΠΑ για τις συγκεκριμένες πωλήσεις.

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου με το που περιήλθαν σε γνώση της οι καταγγελίες έδωσε αμέσως παραγγελία στους επίκουρους συναδέλφους της Αγγελική Τριαντάφυλλου και Γιάννη Σέβη να διερευνήσουν την υπόθεση. Μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε οι εισαγγελικοί λειτουργοί άσκησαν ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία από την οποία προέκυψε βλάβη του δημοσίου, σε βάρος του προέδρου και δύο εκ των μελών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων (άρθρο 70Α του νόμου 2238\1994). Παράλληλα, για ηθική αυτουργία στην κακουργηματική άπιστα διώκεται ο εκπρόσωπος των δύο επιχειρήσεων κοσμημάτων και ωρολογίων.

Ειδικότερα, μετά από ελέγχους του ΣΔΟΕ στις δύο επιχειρήσεις του κοσμηματοπώλη, συντάχθηκαν εκθέσεις και καταλογίστηκε στις επιχειρήσεις ότι:
- Πουλούσαν ρολόγια και εμφάνιζαν ως αγοραστές πρόσωπα του εξωτερικού και έτσι εκ του νομού είχαν δικαίωμα να μην πληρώνουν ΦΠΑ.
- Έβαζαν στις αποδείξεις πώλησης πλαστές σφραγίδες της γερμανικής τελωνειακής αρχής ώστε να φαίνεται ότι τα ρολόγια εξήχθησαν στο εξωτερικό.
- Σύμφωνα με τα φορολογικά στοιχειά που εξέδωσαν, συμψήφισαν τον αναλογούντα ΦΠΑ, με αποτέλεσμα για τις επίμαχες πωλήσεις να μην πληρώνουν ΦΠΑ.

Μετά από αυτά η ΔΟΥ επέβαλε πρόστιμα. Όμως, ο επιχειρηματίας άσκησε προσφυγή κατά τις επιβολής των προστίμων και η επίμαχη επιτροπή παρά την αρνητική εισήγηση, έκανε κατά πλειοψηφικά δεκτές τις προσφυγές και ακύρωσε την επιβολή των προστίμων. Η εν λόγω επιτροπή δεν δικαιολόγησε την απόφαση της, καθώς σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές «από τις πλήρως αιτιολογημένες και εμπεριστατωμένες εκθέσεις ελέγχου και επανελέγχου των ελεγκτών-υπαλλήλων του ΣΔΟΕ προέκυπταν με βεβαιότητα και πέραν πάσης αμφιβολίας όλα όσα καταλογίζονται στις δυο επιχειρήσεις κοσμημάτων».
Συμφωνά με τη δίωξη, το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημιά που φτάνει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Βασιλική Μπράτη, η οποία θα καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία.

Πηγή

Related

blog 1192710116427624717

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item