synoronews

Ελέγχεται για 1 εκατ. ευρώ ο Γ. Σταθάκης

Σε μείζον κυβερνητικό θέμα που απειλεί με εσωτερικούς τριγμούς εξελίσσεται η υπόθεση με τα προβληματικά πόθεν έσχες υπουργών. Η δυσφ...

Σε μείζον κυβερνητικό θέμα που απειλεί με εσωτερικούς τριγμούς εξελίσσεται η υπόθεση με τα προβληματικά πόθεν έσχες υπουργών.

Η δυσφορία στο Μαξίμου έχει γίνει αισθητή πλέον και εκτός των τειχών του Mεγάρου, καθώς πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης που απαιτούν να δοθούν επισήμως στη δημοσιότητα τα ονόματα των υπουργών ώστε να μην υπάρχουν... σκιές συγκάλυψης και η κυβέρνηση να αποδείξει ότι τα περί καταπολέμησης της διαπλοκής -από όπου και αν προέρχεται- παραμένει το «βαρύ οπλοστάσιό» της αλλά και το ηθικό της πλεονέκτημα.
«Δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση, δεν επιτρέπεται από τον νόμο, κάντε λίγες ημέρες υπομονή και σε λίγες μέρες θα λάμψει η αλήθεια» είπε κατά την έξοδό του από το Μαξίμου ο κ. Σταθάκης
Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη για τις κυβερνητικές ισορροπίες, καθώς ο Γιώργος Σταθάκης, σημαίνων στέλεχος του υπουργικού συμβουλίου, «φωτογραφίζεται» ως ο υπουργός που δεν δήλωσε 1 εκατομμύριο ευρώ, βάσει του ελέγχου που ξεκίνησε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου ως πρώην πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής.

Παλιό στέλεχος της Αριστεράς, άνθρωπος σοβαρός λένε όσοι τον ξέρουν, με διακεκριμένη πορεία πριν από την υπουργοποίησή του, εκφραστής της real politic και ένας εκ των βασικών συνομιλητών με τους Θεσμούς, ελέγχεται για την συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα χρήματα αυτά προέρχονται από πανεπιστημιακούς πόρους (σ.σ.: εργάστηκε ως καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης) ή από περιουσιακά στοιχεία της εύπορης οικογένειάς του.

Μπροστά στον κίνδυνο το θέμα να εξελιχθεί σε «αχίλλειο πτέρνα», το Μαξίμου ασκεί πιέσεις να τοποθετηθεί ο υπουργός δημοσίως ώστε να βγει από τη δύσκολη θέση η κυβέρνηση που έχει κάνει «σημαία» την καταπολέμηση της διαπλοκής. Όπως έλεγαν κυβερνητικοί κύκλοι, η κίνηση αυτή δεν θέτει εν αμφιβόλω την αθωότητά του, καθώς είναι υπό εξέλιξη ο έλεγχος από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες και δεν υπάρχει απόφαση. Αντίθετα, θα ενισχυθεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης στο δόγμα «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο» σε ζητήματα διαφθοράς.

Οι φήμες φούντωσαν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο κ. Σταθάκης κλήθηκε εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά την έξοδό του, όταν ερωτήθηκε για την υπόθεση του πόθεν έσχες, αποχώρησε χωρίς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες.

Τι ανέφερε ο υπουργός στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης αντιμετώπισε την ερώτηση δημοσιογράφων που του έγινε σχετικά με τις φήμες που θέλουν να είναι αυτός ο υπουργός που «ξέχασε» να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ στο «πόθεν έσχες» χωρίς να δώσει άμεση απάντηση.

Κληθείς να σχολιάσει τις φήμες, ο κ. Σταθάκης απάντησε: «Δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση, δεν επιτρέπεται από τον νόμο, κάντε λίγες ημέρες υπομονή και σε λίγες μέρες θα λάμψει η αλήθεια».

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία του έλεγχου του πόθεν έσχες και να βγει το πόρισμα της επιτροπής της Βουλής προκειμένου να τοποθετηθεί οποιοσδήποτε για το θέμα», πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης, για να καταλήξει λέγοντας «θα γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος».

To zougla.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον υπουργό και το γραφείο του, αλλά δεν κατέστη εφικτό.

Οι αντιδράσεις για την υπόθεση των «Πόθεν Έσχες»

Στη γραμμή Μαξίμου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας σε ερώτηση για τους υπό έλεγχο υπουργούς δήλωσε κατηγορηματικά ότι «όλα πρέπει να ερευνηθούν, οτιδήποτε προκύπτει για τον οποιονδήποτε πολίτη» και ταυτόχρονα να υπάρχει προστασία όλων των πολιτών και όσων διαχειρίζονται την τύχη της χώρας. Η κα Γεροβασίλη πάντως υποστήριξε ότι δεν ξέρει για ποιους πρόκειται και οφείλει να μην ξέρει «γιατί έτσι πρέπει να δουλεύει η επιτροπή για τα πόθεν έσχες».

Ο έτερος υπουργός, ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης επέλεξε να μιλήσει δημοσίως παραδεχόμενος ότι είναι το δικό του το ένα από τα ανακριβή πόθεν έσχες, καθώς εμφανίζεται να έχει στην κατοχή του μετοχές σε εταιρεία. Όπως εξήγησε «όταν ορκίστηκα υπουργός στις 26 Ιανουαρίου 2015 οι μετοχές είχαν μεταβιβαστεί. Στο πόθεν έσχες υπάρχουν και τα στοιχεία του 2014. Στο πόθεν έσχες του 2015 θα δηλώσω τη μεταβολή και δεν θα υπάρχουν οι μετοχές που μεταβιβάστηκαν».

«Δεν μπορεί να μιλάτε συνέχεια για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς όταν επί μέρες ψάχνουμε τον υπουργό με το 1 εκατ. ευρώ και να μην τρέχει τίποτα... Ο Φλαμπουράρης, προς τιμήν του βέβαια, να λέει ότι είχε ξεχάσει και πήρε ένα έργο κι είχε μετοχές και να μην τρέχει τίποτα», είχε αναφέρει νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.


Πηγή

Related

blog 3573651275878046434

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item