synoronews

Γάλλος Διπλωμάτης: «Ο Τσίπρας είναι αληθινός Μακιαβέλι και αυτό αρέσει στον Ολάντ»

Μιχαήλ Στυλιανού Π ενιχρός ο γαλλικός αντίκτυπος των διαχύσεων κορυφής κατά τη σύντομη επίσκεψη του Προέδρου Ολάντ στην Αθήνα και τα ...

Μιχαήλ Στυλιανού

Πενιχρός ο γαλλικός αντίκτυπος των διαχύσεων κορυφής κατά τη σύντομη επίσκεψη του Προέδρου Ολάντ στην Αθήνα και τα ελάχιστα δημοσιεύματα είναι διάστικτα ειρωνείας. 
Υπάρχουν όμως και γευστικές πληροφορίες για τα κίνητρα της επίσκεψης και την ιδιότυπη πνευματική έλξη μεταξύ των κ. Τσίπρα και Ολάντ.

Γι’ αυτή την τελευταία, Γάλλος διπλωμάτης εξήγησε στον απεσταλμένο της Μοντ, Νικολά Σαπουί: Οι δυο τους μιλούνε την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα της πολιτικής μανούβρας. 
«Ξέρετε πολλούς πολιτικούς ηγέτες που εκλέγονται με το πρόγραμμα του Μελανσόν (της ριζοσπαστικής αριστεράς), πραγματοποιούν ένα δημοψήφισμα, το κερδίζουν, διατηρούνται στην εξουσία εφαρμόζοντας μια πολιτική σαν του Ζαν-Φρανσουά Κοπέ ( γαλλική δεξιά), κάνουν εκλογές και επανεκλέγονται; Ο Τσίπρας είναι ένα πραγματικός Μακιαβέλι και αυτό, αυτό αρέσει στον Ολάντ»…

Ας σημειωθεί παρενθετικά ότι η επίσκεψη οργανώθηκε σε περίοδο νέας κατάρρευσης της δημοτικότητας του Γάλλου προέδρου και συνέπεσε την επομένη της ταραχώδους υποδοχής του με εκρήξεις λαϊκής αποδοκιμασίας στο αριστερό προάστιο Κουρνέβ του Παρισιού.

Ο απεσταλμένος της Μοντ στην Αθήνα, που αναφέρει την ανωτέρω μαρτυρία διπλωμάτη, εξηγεί επίσης ότι, με την επίσκεψη, ο κ. Ολάντ θέλησε να προβάλει στην άκρως ανήσυχη αριστερά του κόμματός του το « Σύμβολο Τσίπρα», σύμβολο «αριστεράς» προσγειωμένης στον ρεαλισμό και στην ευρωενωσιακή πραγματικότητα.

Στην «ιστορία ενός γάμου συμφέροντος», όπως είναι ο τίτλος του άρθρου, ο απεσταλμένος της Μοντ αναφέρει ότι η προσφυγή σε δημοψήφισμα προκάλεσε δυσφορία στη Γαλλία και ο Ολάντ είπε τότε σε ομάδα δημοσιογράφων: «Υπάρχει ένα πρόβλημα εμπιστοσύνης». Η επαναπροσέγγιση μεταξύ Τσίπρα- Ολάντ άρχισε τρείς μέρες μετά το δημοψήφισμα, όταν Γάλλοι τεχνοκράτες βοήθησαν στη σύνταξη των ελληνικών προτάσεων στους δανειστές…

Κατά τα λοιπά, από τα δημοσιεύματα των τριών εφημερίδων που ασχολούνται με το θέμα ( Λε Μοντ, Λιμπερασιόν, Λε Παριζιέν) αυτό που προκύπτει είναι ότι Τσίπρας και Ολάντ, επεζήτησαν στην επίσκεψη να αναστήσουν το σκιάχτρο του GREXIT, (της αποβολής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη) από κοινού συμφέροντος ορμώμενοι: Ο πρώτος για να εξασφαλίσει την παθητική αποδοχή του σφαγιασμού εισοδημάτων με την φορομπηχτική καταιγίδα και τον νέο ακρωτηριασμό μισθών και συντάξεων. 

Και ο δεύτερος για να προσφέρει στους ΄Ελληνες τη συνδρομή του στον εξορκισμό αυτού του κινδύνου- εφ’ όσον η Ελλάδα εκπληρώσει πλήρως τις αναληφθείσες υποχρεώσεις της προς τους εταίρους της στην Ε.Ε. Διότι σ’ αυτή τη φράση συμποσούται η ουσία των όσων είπε κατά την επίσκεψή του. Τα λοιπά ανάγονται «στην ίδια γλώσσα που μοιράζεται με τον κ. Τσίπρα», κατά την φράση που επικαλείται ο απεσταλμένος της Μοντ.

Η κάποια αναφορά σε «επιμήκυνση καταβολής των επιτοκίων» του χρέους, αναφέρεται στα δημοσιεύματα σε διατύπωση ευχής η ηθικής υποχρέωσης και πάντοτε μετά την σχολαστική εφαρμογή των υποχρεώσεων του Μνημονίου Τσίπρα. Δυο εφημερίδες προβάλλουν στους τίτλους τους ότι ο κ. Ολάντ στερήθηκε ενός «λουτρού στο λαϊκό πλήθος». Και οι τρεις δημοσιεύουν την ίδια φωτογραφία: στη Βουλή με τον κ. Τσίπρα, σε γωνία 30 μοιρών, σκυμμένο στο αυτί του Γάλλου επισκέπτη.

Πηγή

Related

blog 2304610012510548470

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item