synoronews

Γάλλος Διπλωμάτης: «Ο Τσίπρας είναι αληθινός Μακιαβέλι και αυτό αρέσει στον Ολάντ»

Μιχαήλ Στυλιανού Π ενιχρός ο γαλλικός αντίκτυπος των διαχύσεων κορυφής κατά τη σύντομη επίσκεψη του Προέδρου Ολάντ στην Αθήνα και τα ...

Μιχαήλ Στυλιανού

Πενιχρός ο γαλλικός αντίκτυπος των διαχύσεων κορυφής κατά τη σύντομη επίσκεψη του Προέδρου Ολάντ στην Αθήνα και τα ελάχιστα δημοσιεύματα είναι διάστικτα ειρωνείας. 
Υπάρχουν όμως και γευστικές πληροφορίες για τα κίνητρα της επίσκεψης και την ιδιότυπη πνευματική έλξη μεταξύ των κ. Τσίπρα και Ολάντ.

Γι’ αυτή την τελευταία, Γάλλος διπλωμάτης εξήγησε στον απεσταλμένο της Μοντ, Νικολά Σαπουί: Οι δυο τους μιλούνε την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα της πολιτικής μανούβρας. 
«Ξέρετε πολλούς πολιτικούς ηγέτες που εκλέγονται με το πρόγραμμα του Μελανσόν (της ριζοσπαστικής αριστεράς), πραγματοποιούν ένα δημοψήφισμα, το κερδίζουν, διατηρούνται στην εξουσία εφαρμόζοντας μια πολιτική σαν του Ζαν-Φρανσουά Κοπέ ( γαλλική δεξιά), κάνουν εκλογές και επανεκλέγονται; Ο Τσίπρας είναι ένα πραγματικός Μακιαβέλι και αυτό, αυτό αρέσει στον Ολάντ»…

Ας σημειωθεί παρενθετικά ότι η επίσκεψη οργανώθηκε σε περίοδο νέας κατάρρευσης της δημοτικότητας του Γάλλου προέδρου και συνέπεσε την επομένη της ταραχώδους υποδοχής του με εκρήξεις λαϊκής αποδοκιμασίας στο αριστερό προάστιο Κουρνέβ του Παρισιού.

Ο απεσταλμένος της Μοντ στην Αθήνα, που αναφέρει την ανωτέρω μαρτυρία διπλωμάτη, εξηγεί επίσης ότι, με την επίσκεψη, ο κ. Ολάντ θέλησε να προβάλει στην άκρως ανήσυχη αριστερά του κόμματός του το « Σύμβολο Τσίπρα», σύμβολο «αριστεράς» προσγειωμένης στον ρεαλισμό και στην ευρωενωσιακή πραγματικότητα.

Στην «ιστορία ενός γάμου συμφέροντος», όπως είναι ο τίτλος του άρθρου, ο απεσταλμένος της Μοντ αναφέρει ότι η προσφυγή σε δημοψήφισμα προκάλεσε δυσφορία στη Γαλλία και ο Ολάντ είπε τότε σε ομάδα δημοσιογράφων: «Υπάρχει ένα πρόβλημα εμπιστοσύνης». Η επαναπροσέγγιση μεταξύ Τσίπρα- Ολάντ άρχισε τρείς μέρες μετά το δημοψήφισμα, όταν Γάλλοι τεχνοκράτες βοήθησαν στη σύνταξη των ελληνικών προτάσεων στους δανειστές…

Κατά τα λοιπά, από τα δημοσιεύματα των τριών εφημερίδων που ασχολούνται με το θέμα ( Λε Μοντ, Λιμπερασιόν, Λε Παριζιέν) αυτό που προκύπτει είναι ότι Τσίπρας και Ολάντ, επεζήτησαν στην επίσκεψη να αναστήσουν το σκιάχτρο του GREXIT, (της αποβολής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη) από κοινού συμφέροντος ορμώμενοι: Ο πρώτος για να εξασφαλίσει την παθητική αποδοχή του σφαγιασμού εισοδημάτων με την φορομπηχτική καταιγίδα και τον νέο ακρωτηριασμό μισθών και συντάξεων. 

Και ο δεύτερος για να προσφέρει στους ΄Ελληνες τη συνδρομή του στον εξορκισμό αυτού του κινδύνου- εφ’ όσον η Ελλάδα εκπληρώσει πλήρως τις αναληφθείσες υποχρεώσεις της προς τους εταίρους της στην Ε.Ε. Διότι σ’ αυτή τη φράση συμποσούται η ουσία των όσων είπε κατά την επίσκεψή του. Τα λοιπά ανάγονται «στην ίδια γλώσσα που μοιράζεται με τον κ. Τσίπρα», κατά την φράση που επικαλείται ο απεσταλμένος της Μοντ.

Η κάποια αναφορά σε «επιμήκυνση καταβολής των επιτοκίων» του χρέους, αναφέρεται στα δημοσιεύματα σε διατύπωση ευχής η ηθικής υποχρέωσης και πάντοτε μετά την σχολαστική εφαρμογή των υποχρεώσεων του Μνημονίου Τσίπρα. Δυο εφημερίδες προβάλλουν στους τίτλους τους ότι ο κ. Ολάντ στερήθηκε ενός «λουτρού στο λαϊκό πλήθος». Και οι τρεις δημοσιεύουν την ίδια φωτογραφία: στη Βουλή με τον κ. Τσίπρα, σε γωνία 30 μοιρών, σκυμμένο στο αυτί του Γάλλου επισκέπτη.

Πηγή

Related

blog 2304610012510548470

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Google+ Badge

Αναγνωστες

προτεινομενη αναρτηση

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε ! Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...
item