synoronews

Θρίλερ με το ΔΝΤ - Δεν θα συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα;

Θρίλερ με το ΔΝΤ, το οποίο αφήνει πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, επικαλούμενο ...

Θρίλερ με το ΔΝΤ, το οποίο αφήνει πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, επικαλούμενο το υψηλό χρέος αλλά και τις ελλιπείς μεταρρυθμίσεις.

Οπως αποκαλύπτουν οι Financial Times και ο Πίτερ Σπίγκελ, στη δίωρη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου που διεξήχθη χθες, αναφέρθηκε ότι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα λάβουν μέρος στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στην Αθήνα, το Ταμείο όμως δεν θα λάβει οριστική απόφαση για τη συμμετοχή του σε ένα νέο πρόγραμμα για μήνες - ίσως στις αρχές του επόμενου έτους. Καθυστέρηση που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Γερμανία, όπου αξιωματούχοι εδώ και καιρό υποστηρίζουν πως θα είναι δύσκολο για τη Μπούντεσταγκ να εγκρίνει ένα νέο πακέτο για την Αθήνα, δίχως τη συμμετοχή σε αυτό το ΔΝΤ.

Οπως αναφέρεται στην τετρασέλιδη «αυστηρώς εμπιστευτική» περίληψη των αποτελεσμάτων της δίωρης συνεδρίασης, το υψηλό χρέος της Ελλάδας και η φτωχή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων δεν επιτρέπουν στο ΔΝΤ τη συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις για να διασφαλίσουν ότι το νέο πακέτο διάσωσης της ευρωζώνης θα «ανταποκρίνεται σε αυτό που έχει κατά νου το Ταμείο» - αλλά «δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία σε αυτό το στάδιο». Το Ταμείο θα αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα σε δεύτερη φάση και υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει συμφωνήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και οι δανειστές της ευρωζώνης θα έχουν συμφωνήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους.

Σημείο - αγκάθι, αφού οι δανειστές και, κυρίως, το Βερολίνο απορρίπτουν οποιαδήποτε πρόταση για κούρεμα του ελληνκού χρέους.

Σύμφωνα με την περίληψη της συνεδρίασης, οι εκπρόσωποι της Γερμανίας στο Δ.Σ. του Ταμείου υποστηρίζουν ότι το Βερολίνο «θα προτιμούσε το ΔΝΤ να κινηθεί παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα». Αντ' αυτού, θα χρειαστεί να περάσουν ένα πακέτο 86 δισ. ευρώ από μία επιφυλακτική Μπούντεσταγκ σε λίγες εβδομάδες, δίχως τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Εάν πάντως επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες των FT τότε τα πράγματα περιπλέκουν ακόμα περισσότερο, ενώ ο στόχος της επίτευξης συμφωνίας έως την 20η Αυγούστου φαίνεται να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πηγή τόνισε νωρίτερα στην ιστοσελίδα του Μιγάλη Ιγνατίου ότι το Δ.Σ. «έδωσε το πράσινο φως για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στις συζητήσεις για ένα ένα τρίτο πρόγραμμα προς την Ελλάδα. Είναι ένα πρώτο αλλά απαραίτητο βήμα από όσα πρέπει να γίνουν για μία νέα συμφωνία έκτακτης χρηματοδότησης προς την χώρα». «Συμφώνησαν στην ανάμειξη του Ταμείου για τη συνέχιση της δανειοδοτικής συνεισφοράς του στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Θέτοντας ωστόσο κριτήρια για να επιτραπεί η χρηματοδότηση: Να είναι το χρέος βιώσιμο, να είναι βιώσιμο το ισοζύγιο πληρωμών, να υπάρχει προοπτική επιστροφής στην ανάπτυξη και να υπάρχει προοπτική εξόδου στις αγορές στο τέλος του προγράμματος.

Τα μέλη της τεχνικής ομάδας του ΔΝΤ, που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, συλλέγουν στοιχεία για να εξακριβώσουν την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, και αναμένεται να υποβάλουν προτάσεις στους προϊσταμένους τους ώστε σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση να ετοιμαστεί το τρίτο Μνημόνιο.

Πηγή : msn.com

Related

blog 7712689926734204922

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -