synoronews

«Έχουμε φθάσει στο σημείο να εκδίδονται ακόμη και για μια τυρόπιτα»!

Το «αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου» γνωρίζει νέα άνθηση στην Ελλάδα του Μνημονίου μετά την κάμψη της περιόδου 2007-2008.  Περισσό...

Το «αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου» γνωρίζει νέα άνθηση στην Ελλάδα του Μνημονίου μετά την κάμψη της περιόδου 2007-2008. 

Περισσότερες από 12.000 γυναίκες εκδίδονται στην Αθήνα, ενώ περίπου 6.500 στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο καθηγητής κοινωνιολογίας Γρηγόρης Λάζος έδωσε στο φως της δημοσιότητας νεότερα στοιχεία για το φαινόμενο της πορνείας στη Ελλάδα.
«Από άνω Πατήσια μέχρι Συγγρού εξαπλώνεται η πορνεία της εξαθλίωσης. Έχουμε φτάσει στο σημείο οι γυναίκες να εκδίδονται ακόμα και για μια τυρόπιτα. Όταν η άλλη έχει να φάει δυο μέρες, τι θα κάνει;», ανέφερε ο κ. Λάζος στην ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας….

Στην Αθήνα υπάρχουν σήμερα περίπου 525 οίκοι αν@χής, εκ των οποίων νόμιμα λειτουργούν το πολύ δέκα. Μέχρι ώρας έχουν χαρτογραφηθεί 91 στούντιο στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Γυναίκες εκδίδονται και μέσω μικρών αγγελιών και σε ξενοδοχεία, ενώ ένας πάρα πολύ μικρός αριθμός κινείται μέσω διαδικτύου. Υπάρχουν επίσης 700 π@ρνες πολυτελείας.

Ο κύριος όγκος των γυναικών δουλεύει στους δρόμους: πλατεία Κολιάτσου, Αμερικής, Βάθης, Κουμουνδούρου, Βουκουρεστίου, Πειραιώς. Ο ετήσιος τζίρος στην π@ρνεία ανέρχεται σε 600 εκατ. ευρώ.

Σήμερα το 35% – 40% των εκδιδομένων στην Αθήνα είναι ντόπιες: περίπου 6.900 είναι κόρες μεταναστών που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα. «Το καινούριο φαινόμενο είναι νέα κορίτσια μετά την έξοδό τους από το κλαμπ να σου προσφέρουν ένα γρήγορο, με αντάλλαγμα την κούρσα», είπε στην ημερίδα ένας ταξιτζής που εξυπηρετεί εδώ και 15 χρόνια τουρίστες που θέλουν να γνωρίσουν τα ενδότερα της νυχτερινής Αθήνας.

Οι πόρνες κατά περίσταση, που πηγαίνουν στον δρόμο, είναι γυναίκες που απέκτησαν κάποια επαφή με το δίκτυο και εκδίδονται περιστασιακά για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.


Το προφίλ των εκδιδομένων

Η πιο «αποδοτική» γυναίκα είναι εκείνη που πίστευε ότι θα βγάλει γρήγορα χρήματα και θα κάνει αυτό το επάγγελμα προσωρινά. Φυσικά κανείς δεν της εξήγησε ότι θα της μένουν 2,5 ευρώ καθαρά στο χέρι από τον κάθε πελάτη. Οι γυναίκες αυτές μετά από ένα χρόνο δουλειά, έχουν πια ισοπεδωθεί και βρίσκουν διέξοδο στα μαλακά ναρκωτικά για να αντέχουν αυτά που κάνουν.

Οι ακραίες απαιτήσεις Σήμερα οι πόρνες γίνονται αποδέκτες όλων των διαστροφικών σεξουαλικών ορέξεων. Άλλες πηγαίνουν με πολλούς άντρες ταυτόχρονα, άλλες αναγκάζονται να «κάτσουν» στα σκυλιά των πελατών (κτηνοβασί@), άλλες τις κατουράνε ενώ άλλες υφίστανται το λεγόμενο g@ping, όπου μπαίνουν στο σώμα τους αντικείμενα, όπως τεράστια μπουκάλια ή ακόμα και μίξερ χεριών.
Για όλα αυτά τα περίεργα γούστα οι τιμές ξεκινούν από 500 ευρώ.


Το κοστολόγιο
Όμως η αγορά απευθύνεται σε όλα τα εισοδήματα, καθώς μπορεί κανείς να πάει με μια κοπέλα στον δρόμο για 15 λεπτά, με 5 ευρώ μετά τα μεσάνυχτα, όταν οι νταβατζήδες αποσύρουν τα «καλά τους χαρτιά» και ρίχνουν στο δρόμο τις «δεύτερες επιλογές».

Στους οίκους ανοχής ο πελάτης πληρώνει 30 ευρώ για περίπου 3 λεπτά, ενώ στα στούντιο ο χρόνος είναι μεγαλύτερος για 50-100 ευρώ, όπου ο πελάτης μπορεί να έχει την κοπέλα για μία ώρα. Όταν μιλάμε για πόρνες πολυτελείας οι τιμές ανεβαίνουν κατακόρυφα, καθώς ο πελάτης για απλή συνοδεία πληρώνει 100-200 ευρώ, ενώ εάν θέλει να κάνει σεξ η τιμή ξεκινά στα 500 ευρώ….


Το προφίλ των πελατών

Έρευνα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης PRAKSIS έδειξε ότι συντριπτική πλειονότητα των ανδρών –πελατών είναι ηλικίας 26-35 ετών. Είναι μορφωμένοι, κυρίως ιδιωτικοί υπάλληλοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια εισοδήματα από 5.000 έως 15.000 ευρώ. Συνευρίσκονται με τις πόρνες από δύο έως τέσσερις φορές τον μήνα και τις επιλέγουν με κριτήριο την ηλικία και όχι τη χώρα προέλευσης.

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες της έρευνας, δήλωσαν ότι ξέρουν τι είναι το τράφικινγκ και σχεδόν όλοι δήλωσαν ότι δεν θα ήθελα να συνευρεθούν με μια γυναίκα που εξαναγκάζεται στην πορνεία. Τράφικινγκ Ως τράφικινγκ ορίζεται το εμπόριο των ανθρώπων. Σε 25,7 δισ. δολάρια υπολογίζεται διεθνώς ο ετήσιος τζίρος, ενώ στην Ευρώπη τα κέρδη αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα κάποιοι ερευνητές υπολογίζουν ότι τα θύματα του τράφικινγκ αγγίζουν τον αστρονομικό αριθμό των 20.000 γυναικών. «Είναι η δεύτερη πιο επικερδής επιχείρηση στον κόσμο», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Α21», Άρης Καρδασιλάρης. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα έθνη, οι γυναίκες και τα παιδιά αποτελούν την πλειονότητα των διακινούμενων ατόμων, γιατί είναι το πλέον ευάλωτο τμήμα οποιουδήποτε πληθυσμού στην Ευρώπη.

«Η πορνεία δυστυχώς για την πλειοψηφία της κοινωνίας δεν θεωρείται βία. Υποτίθεται ότι οι γυναίκες είναι ελεύθερες να μετατρέπουν σε αντικείμενο το σώμα τους», τόνισε στην ημερίδα η επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φωτεινή Κούβελα.

Πηγή : paradrasi.gr

Related

Κοινωνία 1680202830425263562

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item