synoronews

Μεταφυσική Αγάπη – Παράξενες Σχέσεις! (music video)

Αγγελική Καλπούζου Οι άνθρωποι είναι ψυχές κι οι ψυχές αυτές μικρά παραθυράκια αναμνήσεων από το παρελθόν. Η διαφορά αυτών των αναμνήσ...

Αγγελική Καλπούζου
Οι άνθρωποι είναι ψυχές κι οι ψυχές αυτές μικρά παραθυράκια αναμνήσεων από το παρελθόν. Η διαφορά αυτών των αναμνήσεων είναι πως αντί για το μυαλό, θυμάται η καρδιά.

Όλοι μας έστω και για μια φορά συναντήσαμε κάποιο πρόσωπο που ενστικτωδώς νιώσαμε μια οικειότητα, φόβο ή αποστροφή και ίσως να είπαμε για κάποιον από το πρώτο λεπτό πως ΄΄είναι σαν να τον γνωρίζουμε χρόνια’’ .

Η Αδελφή ψυχή, είναι κάποιος που περάσαμε μαζί ένα πολυάριθμο χρονικό μετενσαρκώσεων και η σχέση αυτή θα μπορούσε να αναπτυχθεί μέσα από μια πληθώρα εναλλαγών στις μεταξύ μας σχέσεις . Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι γονέας, αργότερα παιδί, ίσως σύντροφος, κάποιος φίλος, εχθρός κλπ.

Ο λόγος των διαφορετικών αυτών μετενσαρκώσεων γίνεται για να μπορέσουμε να εξερευνήσουμε αυτόν τον δεσμό περνώντας μέσα από μια σειρά εμπειρικών μαθημάτων, τα οποία θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον λόγο αυτής της ξεχωριστής ύπαρξης .

Δεν έχουμε όμως μονάχα μία αδερφή ψυχή, αλλά ένα σύνολο ‘ατόμων’ που είναι ο κύκλος της ομάδας των ψυχών μας. Αυτό το σύνολο περιλαμβάνει εκείνες τις ψυχές των ατόμων οι οποίες είναι οι πιο ‘κοντινές’ μας σε όλη την πορεία αυτών των μετενσαρκώσεων. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο πως θα περάσουμε με όλες έντονες σχέσεις, κάποιες μπορεί να είναι τόσο σύντομες ή και να μας προκαλούν έντονη αντιπάθεια .

Ο Πλάτωνας στο ‘συμπόσιο’ του έλεγε ότι: ‘κάθε άνθρωπος ήταν αρχικά δύο άνθρωποι που περιέχονταν σε ένα σώμα με δύο κεφάλια, τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια. Ήταν τόσο ευτυχισμένοι κι έτσι έγιναν αλαζόνες και προκάλεσαν τους Θεούς.

Ο Δίας έκοψε κάθε άνθρωπο στα δύο και αυτά τα δύο μισά χώρισαν και πέρασαν την υπόλοιπη τους ζωή αναζητώντας ο ένας τον άλλον.  Η διαφορά των αδελφών ψυχών από τις δίδυμες ψυχές είναι πως οι δεύτερες, είναι ουσιαστικά το άλλο μισό της ψυχή μας. Όταν δυο αδελφές ψυχές επανασυνδέονται στη γη για να βιώσουν αυτή την μοναδική εμπειρία, πραγματοποιούν την απόλυτη ένωση και κατακλύζονται από άπιαστα και ανεξήγητα συναισθήματα. Είναι τόσο όμοιοι στις προτιμήσεις, στον χαρακτήρα κλπ , που έχουν την αίσθηση ότι ‘κανείς άλλος δεν μπορεί να τους καταλαβαίνει περισσότερο’, γι’αυτό και ταιριάζουν απόλυτα. Πολλοί πιστεύουν ότι όταν δύο δίδυμες ψυχές επανασυνδέονται στη γη, θα βιώσουν την τελευταία γήινη ενσάρκωση .

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ian Stevenson, ο οποίος είναι πρωτοπόρος στην έρευνα των μετενσαρκώσεων, πολλές περιπτώσεις έχουν επαληθευτεί. Εάν αυτό ισχύει, τότε σημαίνει πως όλοι μας έχουμε ξαναζήσει. Σίγουρα, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για κάτι τέτοιο. Όμως, εάν ψάξουμε μέσα μας μπορεί να βρούμε αυτά τα σημάδια. Πολλές φορές χωρίς κάποιον λόγο μπορεί να ‘λαχταράμε’ κάποια πράγματα, ταξίδια, αντικείμενα, να βρισκόμαστε σε μέρη στην άλλη πλευρά του κόσμου για πρώτη φορά, αλλά να αισθανόμαστε τόσο έντονα πως σίγουρα έχουμε ξαναβρεθεί εκεί, ή να έχουμε τάσεις ως προς κάποια κουλτούρα που δεν αντιπροσωπεύεται από το περιβάλλον που έχουμε μεγαλώσει. Ίσως αυτό να είναι κάποια ένδειξη πως η μνήμη προσπαθεί να μας αφυπνίσει με τον δικό της τρόπο.

Πολλοί ισχυρίζονται πως ο ρόλος της αδελφής ψυχής συνήθως παίρνει τον ρόλο του ‘Φύλακα Αγγέλου’ και στέκεται δίπλα μας σε καταστάσεις όπου κανείς άλλος δεν θα άντεχε. Μέσα από αυτές τις δυσκολίες η σχέση ωριμάζει και δημιουργείται ένας πολύ δυνατός δεσμός που αρχίζει να μας γίνεται απαραίτητος. Δεν είναι απόλυτο πως αυτές οι σχέσεις θα είναι πάντα αρμονικές. Αντιθέτως μάλιστα, δοκιμάζονται κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες και φτάνουν στα άκρα .

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι η επιβεβαίωση της καρδιάς πως γνωρίζει αυτή την ψυχή. Πολλές φορές έχει παρατηρηθεί πως αγκαλιάζοντας την αδελφή ψυχή μας, η καρδιά αρχίζει ξαφνικά από μόνη της χωρίς αιτία να χτυπά πιο δυνατά. Παρατηρήστε τις σχέσεις γύρω σας, με τους ανθρώπους που έχετε δημιουργήσει έναν στενό κύκλο. Σίγουρα δεν σας συνδέουν μόνο κάποια κοινά ενδιαφέροντα, ούτε απλά μια παραπάνω συμπάθεια. 

Η αδελφή ψυχή λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η φλόγα στο προσάναμμα της ολοκλήρωσής μας. Γι’αυτό μη διστάσετε να παραδεχθείτε χωρίς εγωισμούς πόσο ανάγκη έχετε κάποιον συγκεκριμένο σύντροφο, συγγενή ή κάποιο φίλο . . . 
Το σπουδαιότερο ευτύχημα είναι η ολοκλήρωση της ψυχής μας.

* X.- *

Πηγή : alttv.gr

Related

Σχέσεις-Σεξ 4636135211489596186

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item