synoronews

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το φλερτ στη ζωή μας;

Γράφει για τη MedicalTV ο ψυχίατρος-νευρολόγος  Ασκητής Θάνος… Το φλερτ…μία συγκυρία η οποία επικοινωνεί , ενδυναμώνει και φορτίζει ...

Γράφει για τη MedicalTV ο ψυχίατρος-νευρολόγος Ασκητής Θάνος…

Το φλερτ…μία συγκυρία η οποία επικοινωνεί, ενδυναμώνει και φορτίζει τα συναισθήματά μας. Πραγματικά, μία στιγμή όπου τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα νιώθουν την αποδοχή από κάποιο άλλο άτομο όσον αφορά την εικόνα τους, τη συμπεριφορά τους, την αυτοεκτίμησή, τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθησή τους.


Tο φλερτ είναι πραγματικά η εκκίνηση μιας πιθανής συντροφικής και ερωτικής σύζευξης δυο ανθρώπων. Ένα πάρα πολύ όμορφο και δυνατό συναίσθημα που αφυπνίζει τη σεξουαλική εικόνα και το ενδιαφέρον του άντρα και της γυναίκας. 

Το γεγονός ότι κάποιος απευθύνεται και ασχολείται με εμάς, σίγουρα μας κάνει να αισθανόμαστε σημαντικοί, ερωτεύσιμοι, αποδεκτοί. Θα έλεγε κανείς πως πραγματικά είναι το σημείο-σταθμός που γεφυρώνει την πρώτη «επαφή» δύο ανθρώπων μέχρι τη συνεύρεσή τους.

Για τον άντρα, το φλερτ είναι κάτι που του υπενθυμίζει το ρόλο του κυνηγού, ο οποίος επεξεργάζεται τη γυναίκα μέχρι να βρει την κατάλληλη στιγμή για να την προσεγγίσει και να ξεκινήσει αυτή την ιεροτελεστία.

Μία όμορφη και έξυπνη φράση, μία «κλεφτή» ματιά, μία κίνηση, μία συμπεριφορά ή ένα νεύμα είναι αρκετά έτσι ώστε να γίνει η εκκίνηση αυτού του αγώνα στον οποίο μπαίνουν ο άνδρας και η γυναίκα, αυτόν τον υπέροχο αγώνα του φλερτ.

Αφού ξεκινήσει αυτό, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η ανταπόκριση του άλλου στα ερεθίσματα που δέχεται. Αν ο άλλος ανταποκριθεί σε αυτά, τότε είναι φυσικό να δημιουργηθεί μία ερωτική έλξη μεταξύ των δύο, ένας προθάλαμος στις σεξουαλικές φαντασιώσεις που έχουν να 'ρθουν και να αναπτυχθούν με το πέρασμα του χρόνου.

Φυσικά, μέσα στο φλερτ υπάρχει ο φόβος το ότι μπορεί κάποιος άλλος στον ίδιο χώρο να φλερτάρει, κι έτσι να διεκδικεί το ίδιο άτομο στο οποίο έχουμε στρέψει το ενδιαφέρον μας, και έχουμε ξεκινήσει τον ερωτισμό μας να μας κυριεύσει και να μεταδοθεί προς αυτό το άτομο. 

Τότε, ασυνείδητα, μπαίνουμε σε μία διαδικασία ανταγωνισμού και διεκδίκησης για την εκπλήρωση αυτής μας της επιθυμίας να κάνουμε αυτό το άτομο δικό μας.

Ακόμα και σε μία μακροχρόνια σχέση ή ακόμη και σε ένα γάμο, το φλερτ είναι κάτι που αφυπνίζει συναισθήματα τα οποία το ζευγάρι είχε νιώσει στις πρώτες του επαφές, στις πρώτες του συναντήσεις, στις πρώτες του κοινές στιγμές.

Αναβιώνοντας το φλερτ μέσα στη σχέση ή το γάμο, το ζευγάρι επικοινωνεί και πάλι με αυτά τα συναισθήματα, φέρνοντάς το ακόμα πιο κοντά, επιστρέφοντας για ακόμα μία φορά στην πρώτη τους βλεμματική επαφή, στο πρώτο άγγιγμα και σκύρτισμα της καρδιάς, στο πρώτο χαμόγελο, στην πρώτη συνάντηση και επαφή.


Έτσι λοιπόν, απαραίτητο συστατικό το φλερτ στη ζωή του ανθρώπου αλλά και του ζευγαριού, έτσι ώστε να γεμίσει για ακόμα μία φορά τη ζωή τους με ενθουσιασμό, με ερωτική διάθεση και με ρόλους πρωταγωνιστών μιας ταινίας γεμάτη από έρωτα, πάθος και έλξη.

Πηγή : medicaltv.eu

Related

Σχέσεις-Σεξ 4137352055118441006

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item