synoronews

Tα 7 χαρακτηριστικά των γονιών που τα παιδιά τους γίνονται πετυχημένα!

Σ ύμφωνα με επιστημονικές έρευνες! Θ έλετε τα παιδιά σας να γίνουν μια μέρα πετυχημένοι επαγγελματίες, σπουδαίοι επιστήμονες ή μεγάλ...

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες!

Θέλετε τα παιδιά σας να γίνουν μια μέρα πετυχημένοι επαγγελματίες, σπουδαίοι επιστήμονες ή μεγάλοι καλλιτέχνες; Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι θα πρέπει κι εσείς ως γονείς να έχετε κάποια χαρακτηριστικά που θα τα βοηθήσουν να μάθουν να κυνηγούν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους! 

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των γονιών που μεγαλώνουν πετυχημένα παιδιά:

1. Έχουν μεγάλες προσδοκίες

Όταν οι γονείς περιμένουν πολλά από τα παιδιά τους, εκείνα μαθαίνουν να τις ικανοποιούν, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ. Για τις ανάγκες της έρευνας, ο καθηγητής Νιλ Χάλφον και οι συνεργάτες του συνέλεξαν στοιχεία από 6.600 παιδιά, μεταξύ των οποίων και τις βαθμολογίες τους σε κάποιες εξετάσεις. 

Διαπίστωσαν ότι από όσα δεν τα πήγαν και τόσο καλά στις εξετάσεις, μόνο στο 57% των περιπτώσεων οι γονείς περίμεναν ότι θα περάσουν σε κάποια σχολή στο πανεπιστήμιο. Αντίθετα, το 96% των γονιών όσων έγραψαν καλά θεωρούσαν δεδομένο ότι τα παιδιά τους θα σπουδάσουν.

2. Ανήκουν σε υψηλή κοινωνικο-οικονομική τάξη

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Stanfordτο εύρος της ανισότητας σε ό,τι αφορά την επιτυχία ανάμεσα στις φτωχικές και τις πλούσιες οικογένειες έχει αυξηθεί κατά 30-40% για τα παιδιά που γεννήθηκαν από το 2001 και μετά -σε σχέση με ό,τι ίσχυε 25 χρόνια πριν! 

Δυστυχώς, τα παιδιά που προέρχονται από πιο φτωχές οικογένειες αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία συχνά περιορίζουν τις πιθανότητες που έχουν να αποκτήσουν καλή μόρφωση.

3. Έχουν ένα αρκετά υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης

Οι γονείς που έχουν ολοκληρώσει τις βασικές σπουδές και έχουν και πανεπιστημιακό τίτλο είναι πιο πιθανό να έχουν παιδιά που θα γίνουν κι εκείνα επιστήμονες, σύμφωνα με έρευνα του 2009 από το Πανεπιστήμιο GreenState.

Συγκεκριμένα, όπως δείχνει η έρευνα το εκπαιδευτικό επίπεδο των γονιών όταν το παιδί είναι ηλικίας 8 ετών είναι ένας παράγοντας που μπορεί να προβλέψει πόσο πετυχημένο θα είναι στις σπουδές και τη δουλειά του 40 χρόνια αργότερα.

4. Φροντίζουν από νωρίς για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του παιδιού

Η ανάπτυξη των μαθηματικών ικανοτήτων σε μικρή ηλικία αυξάνει τις πιθανότητες μελλοντικής επιτυχίας για τα παιδιά, σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2007 από το Πανεπιστήμιο Northwestern. 

Όπως σχολιάζει ο Γκρεγκ Ντάνκαν -από τους επικεφαλής της έρευνας- "η κατάκτηση των βασικών μαθηματικών εννοιών σε μικρή ηλικία εξασφαλίζει όχι μόνο τη μελλοντική επιτυχία σε ό,τι αφορά τα μαθηματικά αλλά και σε ό,τι αφορά τη σχέση με τα γράμματα».

5. Ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών τους

Τα παιδιά που έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται τα πρώτα 3 χρόνια της ζωής τους έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, πιο υγιείς σχέσεις και περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουν τις σπουδές τους και μετά τη βασική εκπαίδευση, σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. 

Ο επικεφαλής της έρευνας Λι Ράμπι προτρέπει τους γονείς να προσφέρουν όλη τη φροντίδα και την προσοχή στα μωρά τους γιατί αυτό θα επηρεάσει το πώς θα διαμορφωθεί η ζωή των παιδιών του μακροπρόθεσμα!

6. Περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά

Σε ό,τι αφορά το χρόνο που περνάμε με τα παιδιά μας, η ποιότητα είναι πολύ πιο σημαντική από την ποσότητα, όπως πιστοποιεί και σχετική έρευνα του BowlingGreenStateUniversity. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι τα παιδιά «κολλούν» τα συναισθήματα με τον ίδιο τρόπο που κολλούν τις ιώσεις. 

Έτσι, όταν για παράδειγμα οι γονείς είναι αγχωμένοι, μεταδίδουν το στρες και δεν επιτρέπουν η μεταξύ τους επικοινωνία να έχει αποτέλεσμα για τα παιδιά. Αυτό είναι παράδειγμα ποιοτικού χρόνου.

7. Μαθαίνουν στα παιδιά τους να προσπαθούν περισσότερο

Ο τρόπος με τον οποίο οι γονείς αντιμετωπίσουν την επιτυχία ή την αποτυχία του παιδιού τους μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το μέλλον του. Για παράδειγμα, εάν τα πάει καλά σε ένα διαγώνισμα στο σχολείο, ο γονιός θα το επιβραβεύσει επειδή είναι έξυπνο ή επειδή διάβασε πολύ και αυτό είχε αποτέλεσμα; 

Έρευνα έχει δείξει ότι τα παιδιά που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις είναι όσα αντιμετωπίζουν την αποτυχία όχι σαν μια ένδειξη ότι δεν είναι αρκετά έξυπνα ή ικανά, αλλά σαν μια ευκαιρία να προσπαθήσουν περισσότερο. 

Για τις ανάγκες της έρευνας που έγινε από το Stanford Πανεπιστήμιο ζητήθηκε από παιδάκια ηλικίας 4 ετών να επιλέξουν εάν θα ήθελαν να ολοκληρώσουν ένα εύκολο ή ένα δύσκολο παζλ. Πολλά διάλεξαν εύκολο φανούν έξυπνα 

Όσο όμως αποδείχτηκε αργότερα ότι είχαν τις προδιαγραφές για μεγαλύτερη επιτυχία διάλεξαν το δύσκολο καθώς στο μυαλό τους η επιτυχία συνδεόταν άμεσα με τη μεγαλύτερη προσπάθεια. 
Αυτό που μπορούν να κάνουν οι γονείς είναι να μάθουν στα παιδιά τους να μη βασίζονται τόσο στο ταλέντο ή την εξυπνάδα τους, αλλά στη σκληρή δουλειά που μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχία ακόμα και σε τομείς που δεν νιώθουν ότι έχουν το φυσικό χάρισμα για να πετύχουν!

Πηγή : mamamia.gr

Related

Παιδί 1394537148792393424

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνωστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε ! Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...
Κανείς δεν είναι πλούσιος αν είναι άκληρος και καμία δεν είναι ωραία όταν είναι ανόητη και κανένας δεν είναι ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη
Μάθε να θέτεις συγκεκριμένους στόχους που ετοιμάζουν «άπιαστους» σκοπούς, δηλαδή σκοπούς που σε υπερβαίνουν ...

Αρχειοθηκη ιστολογιου

οι ανθρωποι της ζωης μου !

οι ανθρωποι της ζωης μου !
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γεννήθηκαν με άστρο, για να ξεχωρίζουν. Που δεν περνούν απαρατήρητοι ...

μια γυναικα με βαθος !

μια γυναικα με βαθος !
Δεν είναι ο κάθε άντρας αρκετά δυνατός ώστε να διαχειριστεί μια γυναίκα με βάθος...

Φτανει που ονειρευομαστε...!

Φτανει που ονειρευομαστε...!
Ζηλεύει κάποιος αυτόν που έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τον φτάσει. Όταν κάτι είναι πολύ πολύ μακριά από τα δικά του μέτρα δεν το ζηλεύει...

blogoΘεαση

item