synoronews

Ζήστε με πάθος !

Άτομα χωρίς πάθος έχουν όση αξία όσο ένα κερί χωρίς φλόγα και μια φωτιά χωρίς φως. Πάθος σημαίνει ζήλος , ενθουσιασμός , ή ζέστη .Είναι ...

Άτομα χωρίς πάθος έχουν όση αξία όσο ένα κερί χωρίς φλόγα και μια φωτιά χωρίς φως. Πάθος σημαίνει ζήλος , ενθουσιασμός , ή ζέστη .Είναι η δύναμη που αμείλικτα μας οδηγεί μπροστά .Το πάθος είναι η φλογερή επιθυμία που δημιουργεί τη δέσμευση σε ένα άτομο, σε ένα σχέδιο ή στη ζωή. Κάθε σπουδαία προσπάθεια ήταν εφοδιασμένη
με πάθος.

Το αντίθετο του πάθους είναι η αδιαφορία .Μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι της δεν ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους ή για τη χώρα τους είναι στα πρόθυρα της καταστροφής. Το πάθος είναι ο κινητήρας που ωθεί προς τον προορισμό μας και η γόμα που ενώνει την κοινωνία μας. Φυσικά υπάρχουν και άσχημα παραδείγματα πάθους, όπως του Adolph Hitler που ήταν μεν γεμάτος πάθος αλλά ασυγχώρητα παράλογος.

Για να έχει αξία , το πάθος πρέπει να φωτίζεται από τη γνώση. Πριν προσφέρετε την καρδιά σας , σιγουρευτείτε ότι το αντικείμενο του πόθου σας είναι εξευγενισμένο και όχι καταστροφικό.

Επίσης ,δεν πρέπει να συγχέουμε το πάθος με την ψύχωση. Όταν έχετε έμμονες ιδέες ελέγχεστε από ακατάσχετες επιθυμίες. Γίνεστε υπόδουλοι εθισμού και μανίας . Και η μόνη πρόοδος που κάνετε είναι προς τα κάτω! Όταν πάρετε αυτή τη διαδρομή είναι δύσκολη η επαναφορά σας και χρειάζεστε εξωτερική βοήθεια. Το πάθος , αντίθετα , είναι μια συνειδητή απόφαση. Διαλέγετε να αφιερώσετε τον εαυτό σας σε ένα σκοπό που αξίζει τον κόπο .Τέτοια παραδείγματα είναι η οικογένεια, η καριέρα , και οι φιλανθρωπίες .

Το πάθος είχες μαγική δύναμη .Μπορεί να φέρει τα μη υπάρχων σε ύπαρξη. Για παράδειγμα ,το πάθος του Walt Disney τον βοήθησε να ξεπεράσει σοβαρά εμπόδια , νευρικό κλονισμό και αποθάρρυνση από συναδέλφους, γνωστούς και υπαλλήλους. Έπραξε ενάντια στις συμβουλές των γύρω του και μεταμόρφωσε το όνειρο του, το Disneyland σε πραγματικότητα. Ακόμη μια μαγική ιδιότητα του πάθος είναι πως κάνει το φορτίο μας πιο ελαφρύ. Με ένα μαγικό ραβδάκι , η δουλειά μας γίνεται διασκεδαστική.

Θα βρείτε επίσης πως οι κλειστές πόρτες για συνηθισμένους ανθρώπους ανοίγουν διάπλατα για τα άτομα με πάθος. Πώς μπορείς να αντισταθείς στον ενθουσιασμό τους ; Ακόμη και αν οι πόρτες παραμείνουν κλειστές, η φωτιά του πάθους θα τις κάψει!

Σκεφτείτε για λίγο τις εναλλακτικές απόψεις της ζωής χωρίς πάθος. Θα προτιμούσατε να πηγαίνετε δουλειά συνοφρυωμένος ή με χαμόγελο στο πρόσωπο; Θα προτιμούσατε να ζείτε μια άδεια ζωή ή μια γεμάτη στόχους; Θα θέλατε να τρομάζετε ή να ευφραίνεστε από το ξεκίνημα μιας καινούριας μέρας. Θα θέλατε να είστε ένας Επιζών ή ένας επιτυχημένος ; Όποτε είναι θέμα ικανότητας ή πάθους, το πάθος είναι ο νικητής στην μάχη για επιτυχία.

Να θυμάστε : «Ο άνθρωπος που δεν εργάζεται για την αγάπη της δουλειάς αλλά για τα λεφτά, δεν θα κάνει ούτε λεφτά αλλά ούτε και θα βρει τη ζωή διασκεδαστική.»

Ωραία! Και αν ανακαλύψετε τη σημασία του πάθους αλλά δεν έχετε; Τότε τι ; Λοιπόν , η αναγνώριση του γεγονότος αυτού είναι ο πρώτο βήμα. Ακολουθούν και άλλα:

1. Πάρτε ευθύνες . Το μόνο άσχημο χαρτί που σας έχει δοθεί
στη ζωή έρχεται από εσάς .Από σήμερα να ζείτε με τη φιλοσοφία : «αν κάτι αξίζει να γίνει, τότε αξίζει να γίνει με τον καλύτερο πιθανό τρόπο. Άρα δώστε του το είναι σας».

2. Βρίσκετε αυτό που ψάχνετε .Αντί να ψάχνετε τα άσχημα στη δουλειά σας ή την κατάστασή σας , ψάξτε για τα όμορφα , τις ευκαιρίες και τις λύσεις.

3. Κάντε να σχέδιο .Όταν βρείτε τις ευκαιρίες και τις λύσεις , τότε δημιουργήστε σχέδιο δράσης.

4. Πάρτε απόφαση .Τώρα που έχετε το σχέδιο σας, αποφασίστε και πράξτε , Θέστε προθεσμίες και ξεκινήστε τη διαδρομή σας πάνω στο χάρτη της επιτυχίας.

5. Αναζωπυρώστε τη φωτιά του πάθους. Για να κρατήσετε τη φωτιά του πάθους αναμμένη,τα βράδια αναθεωρείστε τα γεγονότα κάθε μέρας , ελέγξτε την πρόοδο σας, απολαύστε τα κατορθώματά σας και μάθετε από τα λάθη σας.

6. Μην σβήνετε τις φλόγες .Θέλετε να αναφλέγετε τη ζωή με πάθος, αλλά προσεχτικά μην καείτε. Να δουλεύετε σκληρά αλλά πάντα να οργανώνετε διαλείμματα για ξεκούραση, την οικογένειά σας, τους φίλους σας και για διασκέδαση. Μην ξεχνάτε να ανταμείβετε τον εαυτό σας .

7. Φορτίστε τις μπαταρίες σας .Αφήστε χρόνο για το γυμναστήριο , για παιγνίδια, για περιπάτους , για διαλογισμό, για ανανέωση των δυνάμεων σας .

8. Δημιουργήστε ενδιαφέρον για τη ζωή όπως εσείς την βλέπετε : στους ανθρώπους, Τα πράγματα, τα βιβλία, τη μουσική – ο κόσμος είναι τόσο πλούσιος από αγαθά, υπέροχες ψυχές και ενδιαφέρον ανθρώπους.

9. Κάντε μικρά διαλείμματα «ενημέρωσης» κατά τη διάρκεια της μέρας για να θυμίσετε στον εαυτό σας το πόσο όμορφο είναι που είστε ζωντανός.

10. Αποφύγετε αρνητικούς ανθρώπους και κάντε παρέα με θετικά άτομα γεμάτα ενθουσιασμό.

11. Μοιραστείτε την όρεξη για ζωή με τους άλλους. Φωτίστε και τη δική τους μέρα. Η θερμή τους ανταπόκριση θα ενισχύσει το δικό σας πάθος.

12. Κάντε και μερικές ασκήσεις του μυαλού.Δηλαδή: διαβάστε ή ακούστε μουσική που θα σας ενθαρρύνει να κρατήσετε τη φλόγα σας να καίει.

Πηγή : mlm4all.blogspot.gr

Related

Ψυχολογία 7753365219419100147

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item