Παγωτό χαλβάς, με ταχίνι, μέλι και αμύγδαλα!
Ένα υπέροχο παγωτό, μια γλυκιά γεύση πλούσια σε θρεπτικά συστατικά: Ταχίνι, μέλι και αμύγδαλα, που θα σας γεμίσουν ενέργεια. Υλικά ...
https://to-synoro.blogspot.com/2015/03/blog-post.html
Ένα υπέροχο παγωτό, μια γλυκιά γεύση πλούσια σε θρεπτικά συστατικά:
Ταχίνι, μέλι και αμύγδαλα, που θα σας γεμίσουν ενέργεια.
Ταχίνι, μέλι και αμύγδαλα, που θα σας γεμίσουν ενέργεια.
Υλικά
- 1 κουτί φυτική σαντιγί
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί ταχίνι
- 2 κουτιά φρέσκο γάλα
- 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 1½ φλ. αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη και χοντροκομμένη
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιούμε τη συσκευασία από το ζαχαρούχο γάλα σαν μεζούρα στη συνταγή.
- Αραδιάζουμε τα αμύγδαλα (αμυγδαλόψιχα) σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στο μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι πάντα ανακατεύοντας.
- Σε χαμηλή ταχύτητα (στο μίξερ), ρίχνουμε το φρέσκο γάλα.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το βάζουμε στην παγωτομηχανή και όταν παγώσει το παγωτό, προς το τέλος του χρόνου της παγωτομηχανής, προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.
- Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, τοποθετούμε το αραιό μείγμα σε μεταλλικό φαρδύ μπολ στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
- Έπειτα το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει και για να αποφύγουμε τη δημιουργία κρυστάλλων στο παγωτό.
- Το ξαναπαγώνουμε για 30 λεπτά και πάλι.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή, για ακόμη δύο φορές.
Πηγή : eyedoll.gr