synoronews

Εσύ είσαι ο Θεός μου! (music video)

Γράφει η Χριστίνα Πέσιου Ανάθεμα την οικονομική κρίση. Αφήνεις, μωρέ, οικογένεια, φίλους —κι αυτόν τον ήλιο τον αφήνεις— για να ξενι...


Ανάθεμα την οικονομική κρίση. Αφήνεις, μωρέ, οικογένεια, φίλους —κι αυτόν τον ήλιο τον αφήνεις— για να ξενιτευτείς;

Για να μην τα πολυλογώ, με πήρε και με σήκωσε ετούτη η κρίση και με ξέβρασε εις ένα εκ των επτά Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Και να σου τα skype calls ολημερίς και ολονυχτίς με τις ρίζες μου.

Καλά τα λεφτά, καλή η δουλειά, καλές και οι συνθήκες διαβίωσης –Ευρωπαία ούσα– αλλά πού να συγκριθούν όλα αυτά τα καλά με τον έρωτα; Μεγάλη η χάρη του. Σε τέτοιο βεληνεκές εκτείνεται η δύναμή του που δύναται να σε μεταμορφώσει.

Για ποια θρησκεία, ποια πιστεύω και ποια ιδανικά μου μιλάς όταν ερωτευτείς παράφορα; Με περισσή ελαφρότητα ψυχής γίνεσαι στη στιγμή ένας μικρός προδότης. Ανάμεσα σε αυτούς τους προδότες θα δεις κι εμένα, που άλλαξα θρησκεία, πεποιθήσεις και πιστεύω για τον έρωτα.

Παρακαλώ πολύ, μη βιαστείτε να με δικαιολογήσετε. Φθονώ τις κλισέ δικαιολογίες και απεχθάνομαι τις συγκινήσεις τύπου «Έπρεπε το κορίτσι να πάρει το βάπτισμα της θρησκείας του καλού της για να παντρευτούν. Είχαν κολλήματα με τους νόμους εκεί κάτω και ξέρεις τώρα πώς την έχουν τη γυναίκα σε εκείνα τα μέρη».

Να με συγχωρέσει η αφεντιά σας, αλλά θα σας το χαλάσω το τόσο όμορφο κατά τα άλλα δυτικό όνειρο. Δεν υπήρξε ούτε γάμος, ούτε παιδιά, σκυλιά, νοικοκυριά κι ούτε κακό συναπάντημα. Υπήρξαν δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους που συγκυριακά και μοιραία διασταυρώθηκαν κι ερωτεύτηκαν. Ο ένας εκ των δύο αυτή τη στιγμή γράφει αυτό το άρθρο για να εξυμνήσει τον άλλον.

Με πνίγει η ανάγκη να μάθουν όλοι πως το να προδώσεις την πίστη σου στα Θεία, το να αποτινάξεις παγιωμένες αντιλήψεις από τον εγκέφαλό σου ή να ενστερνιστείς κοσμοθεωρίες από αλλού φερμένες δε σου στερούν το εγώ σου.

Απεναντίας, υποδεικνύουν πως έχεις το θάρρος να υπερασπιστείς και να εκμεταλλευτείς το δικαίωμα της ελευθερίας που σου παρέχει η ανθρώπινη φύση σου. Τι κι αν πλέον έπαψα να πηγαίνω στην εκκλησία τις Κυριακές; Τι κι αν αντικαταστάθηκε η χριστιανική βίβλος πάνω στο κομοδίνο μου; Τι κι αν σε άλλο θεό πιστεύω τώρα;

Δεν το έκανα για τον έρωτα αλλά μέσα από αυτόν. Ξέρετε τι είναι να γνωρίζεις έναν απόλυτα απελευθερωμένο και αντισυμβατικό άνθρωπο σε μία άκρως φαλλοκρατική κοινωνία; Μα πώς ήταν δυνατόν να μη με παρασύρει αυτός ο άνθρωπος που βάρεσε γροθιά στο κατεστημένο της δικής του κοινωνίας για να διεκδικήσει τα δικαιώματα που αρμόζουν στον άνθρωπο ανεξαρτήτως φύλου; Θα μπορούσα να μην ερωτευτώ έναν ουμανιστή ανάμεσα σε τυφλά θρησκόληπτα πιόνια με υποταγμένες συνειδήσεις; Θα μπορούσα εγώ, ένα πνεύμα ελεύθερο, να παραμείνω δέσμια αντιλήψεων που έχουν παγιωθεί στην κατά τ’ άλλα απελευθερωμένη δική μας δυτική κουλτούρα;

Άλλαξα, λοιπόν, κι ελευθερώθηκα. Μέσα από το δικό του πρίσμα έβγαλα τις παρωπίδες που μου είχαν φορέσει κι αλλαξοπίστησα, όχι επειδή έπρεπε, αλλά επειδή είδα ότι μου ταίριαζε καλύτερα. Τον κόσμο τον βλέπω πλέον αλλιώς. Λυπάμαι μονάχα που θα πρέπει να του μεταφράσω το άρθρο μου για να καταλάβει πως για χάρη του το έγραψα. Ας είναι. Αξίζει τον κόπο.



Πηγή : pillowfights.gr

Related

Ψυχοδρόμιο 6083894687341779626

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -