synoronews

Σοκ στις Βρυξέλλες - Εντυπωσιασμένος ο ξένος Τύπος από την ομιλία Α.Τσίπρα!

Σοκ έχει προκληθεί στις Βρυξέλλες από την σκληρή και εθνικά αδιάλλακτη, χωρίς καμία " κωλοτούμπα " ή ένδειξη " κωλοτούμ...

Σοκ έχει προκληθεί στις Βρυξέλλες από την σκληρή και εθνικά αδιάλλακτη, χωρίς καμία "κωλοτούμπα" ή ένδειξη "κωλοτούμπας" ομιλία του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στην Βουλή κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

Έκριναν την ομιλία του περισσότερο συγκρουσιακή, παρά ότι σηκώνει λευκή σημαία και έτσι μάλλον έπαψαν να είναι τόσο αισιόδοξοι για την συνέχιση του Μνημονίου όσο τις προηγούμενες μέρες.

Οι πιο μετριοπαθείς αναγνώρισαν ότι «απευθυνόταν στο εσωτερικό κοινό» και άλλοι, πιο πραγματιστές, θεώρησαν ότι «ο πρωθυπουργός ισορρόπησε σε κόκκινη κλωστή», χωρίς όμως να είναι σε θέση να προβλέψουν τους συσχετισμούς στη συνεδρίαση του Eurogroup της Τετάρτης.

Σε κάθε περίπτωση,ουδείς περιέγραψε ως ανέφελες τις επόμενες συνεδριάσεις των κοινοτικών θεσμικών οργάνων.

Ακριβώς μάλιστα επειδή ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται, επέμειναν στην ανάγκη της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας στο Euro Working Croup, μέσω του οποίου εξελίσσονται οι προπαρασκευαστικές διαπραγματεύσεις.
Τι σίγουρο είναι ότι στα επόμενα 24ωρα θα γίνουν εντατικές προσπάθειες για εξειδικεύσεις των προγραμματικών δηλώσεων,ώστε να δώσουν ένα αποτέλεσμα ικανό να διαμορφώσει περιβάλλον συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ είναι -όπως ήταν αναμενόμενο- η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή, το βράδυ της Κυριακής, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε η ανάγνωση των προγραμματικών εξαγγελιών και ο σχολιασμός τους.

Αγωνία για την επόμενη μέρα προκαλεί η δήλωση του κορυφαίου οικονομολόγου του Reuters, Hugo Dixon, ο οποίος λίγο μετά τη λήξη της ομιλίας του Αλέξη Tσίπρα στη Βουλή, έγραψε στο Twitter: «Εάν ο Τσίπρας δεν κρύβει κάποιον άσο στο μανίκι του, δύσκολα θα καταφέρει να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ».

Ο ίδιος, όπως φαίνεται από τον προσωπικό του λογαρισμό στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παρακολούθησε την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού και σχολίαζε ό,τι του φαινόταν μάλλον... παράδοξο.


Όπως αναφέρει ο αναλυτής του διεθνούς πρακτορείου προειδοποιεί ότι αυτές οι εξαγγελίες θα οδηγήσουν τη χώρα σε εξάντληση της ρευστότητας και επιβολή περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων τις προσεχείς εβδομάδες. Μεταξύ άλλων, ο Hugo Dixon έγραψε πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα «μεγάλο λάθος. Δεν θα έπρεπε να έχει κλείσει την πόρτα στην επέκταση του προγράμματος».Την ίδια αίσθηση δίνει και ο αρθρογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, ο οποίος θεωρεί μέγα λάθος του Τσίπρα να γυρίσει την πλάτη στην παράταση του μνημονίου. «Ένα από τα κυριότερα μηνύματα που έστειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ελληνική κυβέρνηση ήταν να μην πραγματοποιήσει μη αναστρέψιμες δηλώσεις από το βήμα της Βουλής, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, κάτι που ο Έλληνας πρωθυπουργός αγνόησε» σχολιάζει χαρακτηριστικά.


Επιπλέον, το κεντρικό άρθρο του πρακτορείου Reuters τιτλοφορείται: «Ο κ. Τσίπρας είναι έτοιμος για ακόμα μια σύγκρουση με την ΕΕ, αρνείται επέκταση του προγράμματος», ενώ επισημαίνει ότι αυτό ακριβώς περιμένουν οι ηγέτες της Ε.Ε να κάνει στην σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, στην πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο ως πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα καταλήξει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους.


Πρόγραμμα - «γέφυρα» ζητά η Ελλάδα, αναφέρει το BBC και προσθέτει ότι αν και οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν απορρίψει τις προσπάθειες επαναδιαπραγμάτευσης της Ελλάδας παρόλα αυτά ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε τον τερματισμό των μέτρων λιτότητας.


«Η Ελλάδα επιδιώκει μια συμφωνία «γέφυρα» ως τον Ιούνιο», γράφει το Bloomberg και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός είπε στους βουλευτές ότι ελπίζει σε μια πιο «μόνιμη» συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές. Το Bloomberg αναφέρεται λεπτομερώς στις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα ενώ κάνει λόγο και για τους φόβους που υπάρχουν αναφορικά με το εάν θα μπορεί η Ελλάδα να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, ακόμα και από το τέλος αυτού του μήνα.


«Προκλητική» χαρακτηρίζει η βρετανική Guardian την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή καθώς ευνοεί τους ανέργους έναντι των πιστωτών. Σύμφωνα με την εφημερίδα η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού σηματοδοτεί και ένα νέο γύρο λιτότητας, αλλά για τους υπουργούς και τους βουλευτές αυτή τη φορά. «Δεν χρειαζόμαστε 3 κυβερνητικά αεροσκάφη», είπε σύμφωνα με την Guardian μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας.


Στα γερμανικά μέσα, έντονη είναι η δυσαρέσκεια από την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή, καθώς το περιοδικό Spiegel αναφέρει πως ο Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα διάσωσης έχει αποτύχει και σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη Βουλή, ξεκαθάρισε ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ζητήσει επέκταση του ελληνικού προγράμματος γιατί, όπως είπε, «δεν μπορεί να ζητήσει επέκταση σε ένα λάθος».


«Κρατάμε τις υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας μας και αυτές δεν είναι διαπραγματεύσιμες», γράφει η Bild, μεταφέροντας τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μέχρι και 15 δισ. ευρώ» έχει τίτλο το άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung που αναφέρεται στις προγραμματικές δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας θέλει την χώρα μας να επείγεται να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές εντός 15 ημερών.

Στην ηθική υποχρέωση της Ελλάδας να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις αναφέρεται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Είναι ιστορική μας υποχρέωση να διεκδικήσουμε το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Πρόκληση» χαρακτήρισε εξάλλου και η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero την ομιλία του πρωθυπουργού προσθέτοντας ότι δεν παρέκκλινε από τις προεκλογικές δεσμεύσεις.


«Σεβασμός στο προεκλογικό πρόγραμμα – Προκαλεί την ΕΕ ο Τσίπρας», γράφει από την άλλη η La Repubblica. «Θα πληρώσουμε το χρέος» λέει ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ο τίτλος της La Stampa.

«Παροχές και επιστροφή των απολυμένων υπαλλήλων», από την κυβέρνηση Τσίπρα αναφέρεται στον τίτλο της El Mundo.

Πηγή : defencenet.gr

Related

Κόσμος 3901024228844160950

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item