synoronews

Γιατί οι άντρες πρέπει να ντύνονται όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης

Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που συζήτησα στο πλαίσιο συνέντευξης με τον Γιάνη Βαρουφάκη για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και ...

Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που συζήτησα στο πλαίσιο συνέντευξης με τον Γιάνη Βαρουφάκη για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και τα spreads. Aπό τότε πολλά άλλαξαν στην πορεία τη δική μου και τη δική του, όμως αυτό που έμεινε απαράλλαχτο είναι ένα: ο νέος ΥΠΟΙΚ ξέρει να τραβάει την προσοχή.

Με το που ανέλαβε τα καθήκοντα του, μαγνήτισε τα βλέμματα τόσο με αυτά που λέει αλλά και με τον τρόπο που τα λέει. Το Business Insider, κορυφαίο στον κλάδο του, τον χαρακτήρισε ως τον πιο ενδιαφέροντα άνδρα στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Προφανώς η πολιτική συγκυρία λειτουργεί υπέρ του για να έχει έναν τέτοιο "τίτλο" όμως και ο ίδιος βάζει το χεράκι του. Με το "καλημέρα σας" χρησιμοποίησε ένα παγκόσμιο κώδικα για να περάσει το μήνυμα του, ότι θέλει να φέρει το διαφορετικό στη χώρα του και την Ευρώπη. Και ο παγκόσμιος κώδικας αυτός δεν είναι άλλος από το ντύσιμο.

Η αρχή της μεγάλης συζήτησης περί ενδυματολογικών επιλογών του νέου υπουργού Οικονομικών, έγινε μετά την εμφάνιση του στη Βρετανία και συγκεκριμένα την Downing Street.

Η εμφάνιση που πυροδότησε τα σχόλια

Δερμάτινο παλτό, έντονο μπλε πουκάμισο και φυσικά καμία γραβάτα. Αυτό ήταν το look που έκανε τον Γιάνη Βαρουφάκη γνωστό μέχρι την Αμερική, όχι για αυτά που θέλει να κάνει στην Ελληνική οικονομία αλλά για τα ρούχα που επέλεξε να βάλει για να πάει σε μια συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογο του, Τζορτζ Όζμπορν.

"Ο νέος υπουργός οικονομικών της Ελλάδας μοιάζει σαν φυσιολογικός άνθρωπος" έγραψε αρθρογράφος του Guardian. Άλλη άποψη που φιλοξενήθηκε στο ίδιο μέσο και μάλιστα γυναίκας, ήταν σε άλλο μήκος κύματος.  Ούτε λίγο ούτε πολύ, ανέφερε ότι το ντύσιμο του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν για παμπ και σίγουρα αταίριαστο για την περίσταση.

"O Βαρουφάκης είναι η απόδειξη ότι δε χρειάζεσαι κοστούμι από την Saville Row για να έχεις την ικανότητα να διορθώσεις τα προβλήματα της χώρας σου" αναφέρει άλλος αρθρογράφος στην Τelegraph. Το CNN έκανε γκάλοπ για το πως φαίνεται στον κόσμο το ντύσιμο του νεου ΥΠΟΙΚ ενώ αντίστοιχα ρεπορτάζ δρόμου έγιναν από πολλά Μέσα.

Εδώ, με ιδιαίτερο πουκάμισο 

Το σίγουρο είναι ότι πολλά τέτοια σχόλια θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, όσο ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει θεσμικό ρόλο και εκπροσωπεί την Ελλάδα που βρίσκεται σε μια δύσκολη συγκυρία. Και από ότι φαίνεται δεν έχει καμία διάθεση να αλλάξει αλλά γιατί να το κάνει ακριβώς; Νομίζω ότι όχι μόνο πρέπει να συνεχίσει έτσι αλλά όλοι οι άντρες να ντύνονται σαν εκείνον.

Do it like FinMin

Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν πιστεύω ότι όλοι άντρες πρέπει να εμφανίζονται με τζιν και ανοιχτά πουκάμισα, πέτσινα κλπ. Αυτό που θέλω να πω και εύχομαι κάποτε να γινόταν πραγματικότητα για τους περισσότερους άντρες αυτού του τόπου (και άλλων δηλαδή γιατί όχι), είναι να ντύνονται περισσότερο όπως νιώθουν και λιγότερο όπως τους επιβάλουν.
Ναι, οφείλεις να σέβεσαι το dress code αλλά πρώτα από όλα τον εαυτό σου.
Αν δεν είσαι από τους άντρες που θέλουν να φοράνε και νιώθουν όμορφα μέσα σε κοστούμια, δεν υπάρχει λόγος να τα φοράς. Αντίστοιχα αν νιώθεις ότι πρέπει να φοράς ενώ πχ είσαι σε πιο casual χώρους. Όχι, δεν πρέπει με το φόβο και μόνο των παρατεταμένων δεικτών και των ψιθύρων, να αναγκάζεσαι να φοράς ρούχα που δεν σε αντιπροσωπεύουν.

Όταν ντύνεσαι όπως νιώθεις, η διάθεση σου είναι καλύτερη. Δε χρειάζεται να περιφέρεις πάνω σου ένα ντύσιμο που δε σε αντιπροσωπεύει.

Όταν επιλέγεις να φορέσεις αυτό που σου αρέσει, ρισκάροντας να σε πουν "περίεργο"σε ένα σύνολο πανομοιότυπων ανθρώπων, δείχνεις ότι είσαι διαφορετικός και συστήνεσαι έτσι στον περίγυρο σου.

Όταν λες όχι στα δήθεν, δείχνεις αυτόματα ότι έχεις αυτοπεποίθηση και πιστεύεις στον εαυτό σου.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Γιάνης Βαρουφάκης θεωρείται ελκυστικός (ρώτα γύρω σου κι άλλες κοπέλες και θα το διαπιστώσεις) τη στιγμή που αντικειμενικά δε θεωρείται όμορφος. Αυτό που θέλουν οι γυναίκες είναι άντρες που πατάνε στα πόδια τους και δε φοβούνται να δείξουν ποιοι είναι.

 Παλιότερη εμφάνιση του με παπιγιόν

Φυσικά δεν είναι εύκολο να πας αντίθετα στο ρεύμα. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά να το προσπαθήσει κάποιος. Δεν είναι ένδειξη απώλειας σεβασμού στον περίγυρο να ντυθείς διαφορετικά. Μάλλον είναι προς τιμήν αυτού που θα το κάνει, ακριβώς γιατί είναι ειλικρινής και δεν υποκρίνεται.
Δε ξέρω τι ακριβώς θα κάνει στα καθήκοντα του ο νέος υπουργός Οικονομικών, αλλά αν κάτι έχει κάνει σίγουρα σωστά μέχρι τώρα, είναι να εμφανίζεται όσο πιο κοντά σε αυτό που θέλει, σεβόμενος την περίσταση.
Και φυσικά, παίρνει extra πόντους, από το γεγονός ότι αυτή του η επιλογή έχει και  μια κάποια σημειολογία: ήρθα θέλοντας να κάνω τη διαφορά και αυτό φαίνεται από όσα λέω αλλά και από αυτά που φοράω
Όχι άλλοι κουστουμάτοι που περιφέρονται τυλιγμένοι μέσα σε γραβάτες και προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο και τον εαυτό τους ότι αξίζουν το σεβασμό. Όχι άλλοι δήθεν μοδάτοι που δε μπορούν να υποστηρίξουν τις τάσεις της μόδας. Όχι άλλη υποκρισία. Με λίγη προσπάθεια το έχουμε. Άντρες και γυναίκες.

Πηγή : ladylike.gr

Related

Ελλάδα 4813103799485593665

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -