synoronews

"Η στρατηγική της υπεκφυγής" (video)

Η στρατηγική της υπεκφυγής σημαίνει την μεθάρμοση ευθύνης, την απόδοση του προβλήματος της χώρας σε εξωγενή αίτια προκειμένου να αποφύγ...


Η στρατηγική της υπεκφυγής σημαίνει την μεθάρμοση ευθύνης, την απόδοση του προβλήματος της χώρας σε εξωγενή αίτια προκειμένου να αποφύγουν οι ιθύνοντες να άρουν τα αίτια που το προκαλούν.
Η διελκυστίνδα "μνημόνιο ή αντιμνημόνιο" μεταθέτει ακριβώς το ελληνικό πρόβλημα στην στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΔΝΤ, καθώς με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτεται η ευθύνη της πολιτικής τάξης και λειτουργεί ως χορηγός άλλοθι ώστε η τελευταία να μην αγγίξει ή, μάλλον, να αφήσει ανέπαφους τους πυλώνες της καταστροφής: το πολιτικό σύστημα, το κράτος και τη νομοθεσία που οικοδομεί τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Αντί λοιπόν να ασχοληθούν οι ιθύνοντες με την ανασυγκρότηση του κράτους και την υπέρβαση του εαυτού τους, υποβάλουν τη χώρα σε ένα καθεστώς εξωτερικής υποτέλειας και τους ίδιους σε πραιτοριανούς εκτελεστές ξένων συμφερόντων.

Το ζητούμενο, ωστόσο, δεν είναι να διαπραγματευθεί κανείς, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, με τους αρμοστές, αυτό που οφείλει να πράξει στο εσωτερικό της χώρας, αλλά να ενεργήσει ώστε να προλάβει και εν προκειμένω να άρει το κακό.

Η πολιτική της υπεκφυγής αποτελεί τον αποκλειστικό αποτρεπτικό παράγοντα για τη διαμόρφωση μια πολιτικής υπέρβασης και εξόδου της χώρας από τον καιάδα. Με άλλα λόγια, η χώρα δεν θα βγει από τα "μνημόνια" εάν δεν "γκρεμοτσακίσει" την κομματοκρατία και τους ολιγάρχες, το δυναστικό κράτος και τις θεμέλιες κανονιστικές τους βάσεις.

Η ίδια στρατηγική της υπεκφυγής υπαγορεύει και το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους αρμοστές. Χωρίς μελέτη των συσχετισμών, χωρίς καμία στάθμιση των δυνατοτήτων της χώρας, χωρίς την βούληση να επικαλεσθούν το πραγματικό της βάρος, προβάλουν προτάγματα, με τη σκέψη να τα "πωλήσουν" στους εσωτερικούς συγκατανευσιφάγους, και όχι με επίγνωση των συσχετισμών ή με πρόθεση να τα υποστηρίξουν.

Έτσι, απομένει μόνο η βεβαιότητα ότι θα αιφνιδιαστούν, θα παραδοθούν στην πρώτη αψιμαχία και θα καταρρεύσουν. Στο Στο πλαίσιο αυτό, εάν η παρούσα κυβέρνηση συνεχίσει να επενδύει στη στρατηγική της υπεκφυγής, κινδυνεύει να οδηγήσει στη νομιμοποίηση των πεπραγμένων όλων όσων οδήγησαν και κατακράτησαν τη χώρα στο "βυθό" και, συγχρόνως, να εξαντλήσει το εθνικό κεφάλαιο που απλόχερα της πρόσφερε η ελληνική κοινωνία.

Εάν συνεχίσει να επιδιώκει πολιτικές ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος και του κράτους, αντί να συνθέσει πολιτικές υπέρβασης, η ευθύνη με την οποία θα επισφραγίσει την θητεία της θα είναι εφάμιλλη εκείνης των συντελεστών του "Καστελορίζου" και των διαχειριστών των "μνημονίων".

Θα επιβεβαιώσει έτσι για μια ακόμη φορά ότι οι "πολιτικές των χαμένων ευκαιριών", που ενσαρκώνει διαχρονικά η πολιτική τάξη της χώρας, συμπυκνώνουν την καθολική παθογένεια του νεοελληνικού κράτους, του γεγονότος ότι αποτελεί απλώς ένα ξένο σώμα που προόρισται να κατατρώει τις σάρκες της ελληνικής κοινωνίας.

Το ερώτημα που επανέρχεται είναι πολύ συγκεκριμένο: θα συνεχίσει η πολιτική τάξη να αναπαράγει τον εαυτό της και να αντιστέκεται στην ανάγκη να εναρμονισθεί με το συμφέρον της κοινωνικής συλλογικότητας ή θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ο δούρειος ίππος της, μεταβάλλοντας την χώρα σε απλό χώρο, δηλαδή στην "ιμιοποίησή" της;Γιώργος Κοντογιώργης

Πηγή : ideopigi.blogspot.gr

Related

Άρθρα 3935590568381144613

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item