synoronews

Έτσι θα ψηφίσει η μειονότητα της Ροδόπης – Στόχος η εκλογή τριών βουλευτών!

Καταφθάνουν 50 πούλμαν από την Τουρκία Στο ύψιστο σημείο φαίνεται ότι βρίσκεται η συσπείρωση των μουσουλμάνων της Ροδόπης που θα κλη...

Καταφθάνουν 50 πούλμαν από την Τουρκία

Στο ύψιστο σημείο φαίνεται ότι βρίσκεται η συσπείρωση των μουσουλμάνων της Ροδόπης που θα κληθούν να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου καθώς στόχος τους είναι η εκλογή τριών βουλευτών που θα εκπροσωπήσουν τη μειονότητα στην επόμενη Βουλή.

Τα σενάρια κινδυνολογίας που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, από υποψήφιους βουλευτές της πλειονότητας φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο μακρινά αλλά αντιθέτως φέτος είναι πιο πιθανό από ποτέ το ενδεχόμενο αυτό να πάρει σάρκα και οστά.

Διάφοροι κύκλοι της μειονότητας αλλά και το τουρκόφρονο κόμμα ΚΙΕΦ, μετά και την επίδειξη ισχύος που έκανε στις Ευρωεκλογές του Μαΐου όπου θριάμβευσε σε Ροδόπη και Ξάνθη, θέλουν σήμερα να «θεμελιώσουν» την επιτυχία αυτή και να στείλουν ακόμα ένα μήνυμα, αυτή τη φορά πιο ισχυρό, στην ελληνική Πολιτεία.

Οι παραπειστικές ανακοινώσεις του τουρκόφρονου κόμματος περί μη στήριξης κανενός μειονοτικού υποψηφίου δεν πείθουν κανέναν καθώς είναι αδύνατο για οποιονδήποτε πολίτη να πιστέψει πως μια κίνηση που θέλει να έχει ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή του τόπου θα μείνει εκτός «παιχνιδιού».

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε χαρακτηριστικά ότι «Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οι ψήφοι της μειονότητας είναι περίπου 30.000 – 32.000 που όταν μοιράζονται καθορίζουν τη σειρά των κομμάτων. Με την απουσία του Χατζηοσμάν από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και την αδύναμη παρουσία μειονοτικών στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ φαίνεται ότι τη μερίδα του λέοντος στις εκλογές θα κερδίσουν τα δύο κόμματα, του ΣΥΡΙΖΑ με τους δύο υποψήφιους μειονοτικούς (Καραγιουσούφ και Μουσταφά) και του Ποταμιού με την παρουσία του αξιόλογου Ιλχάν Αχμέτ.

Ήδη ακούγονται παράξενες πληροφορίες που αφορούν δημοσκοπήσεις στο χώρο της μειονότητας που δείχνουν απόλυτη ανατροπή των δεδομένων και δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τη συμπεριφορά των κομμάτων κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών με ενδεχόμενες «μυστικές» συμφωνίες που πρέπει να υλοποιηθούν και να οριστικοποιηθούν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές».

«Χώρισαν» τη Ροδόπη σε τρεις εκλογικές περιφέρειες!

Για να πετύχουν το σκοπό τους αυτό οι κύκλοι της μειονότητας «χώρισαν» το νομό της Ροδόπης σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, όπου στην κάθε μία υπάρχει ξεκάθαρη «γραμμή» να στηριχτεί και ένας υποψήφιος. Οι περιφέρειες αυτές είναι: πόλη της Κομοτηνής, χωριά του κάμπου και Ορεινή Ροδόπη.

Καταφθάνουν 50 πούλμαν από την Τουρκία

Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έτσι και τώρα αναμένεται να έρθουν στην περιοχή μας και πολλοί ψηφοφόροι από την Τουρκία, οι οποίοι και θα συμβάλλουν με τη ψήφο τους στην παραπάνω προσπάθεια των μειονοτικών κύκλων.

Ήδη την Παρασκευή 23/1 παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα στην πόλη της Κομοτηνής με αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα τα οποία μετέφεραν ετεροδημότες από τη γείτονα χώρα. Ο κύριος όγκος όμως των ψηφοφόρων εκ Τουρκίας αναμένεται να έρθει στην περιοχή μας το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25/1 με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για άφιξη 50 περίπου πούλμαν, τα οποία θα μεταφέρουν 2-2.500 ψηφοφόρους.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω σενάρια θα αποδειχτούν στην πράξη την ώρα της κάλπης και τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Εμείς ελπίζουμε τα μέλη της μειονότητας να επιδείξουν την ανάλογη ωριμότητα και να ψηφίσουν κατά συνείδηση και με καθαρά πολιτικά κριτήρια παραμερίζοντας τα όποια σχέδια διάφορων κύκλων που επιθυμούν να χειραγωγήσουν και να κατευθύνουν τη μειονοτική ψήφο προς ιδίο όφελος. Από την άλλη όμως, η πρόσφατη προϊστορία των Ευρωεκλογών του Μαΐου 2014 με τα γνωστά αποτελέσματα δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας!

Πηγή : fonirodopis.gr

Related

Ελλάδα 5900741023101926634

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -