synoronews

Ευρυτάνας ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Εθιμοτυπική επίσκεψη από την Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων

Από την Ευρυτανία και συγκεκριμένα από τα Επινιανά των Αγράφων κατάγεται ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για τον Αθανάσιο Κουτρομ...

Από την Ευρυτανία και συγκεκριμένα από τα Επινιανά των Αγράφων κατάγεται ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για τον Αθανάσιο Κουτρομάνο, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι του ανωτάτου δικαστηρίου ήδη από το καλοκαίρι, όποτε και η κυβέρνηση προχώρησε στην επιλογή των ανώτατων δικαστικών που θα αναλάμβαναν κορυφαίες θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας.

Ειδικότερα, στις 7 Αυγούστου 2014, και ύστερα από σχετική εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, το υπουργικό συμβούλιο επέλεξε με βασικό γνώμονα τη δικαστική επετηρίδα, ως νέο πρόεδρο του Αρείου Πάγου τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο.
Τα καθήκοντα του προέδρου θα εκτελεί για έναν μόνο χρόνο, καθώς τον Ιούνιο του 2015 αποχωρεί λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας (οι δικαστικοί αποχωρούν στο 67ο υποχρεωτικά).

Βιογραφικό

Ο Αθανάσιος Κουτρομάνος του Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κατάγεται από τα Επινιανά Ευρυτανίας και γεννήθηκε το 1948 στην Καρδίτσα. Διορίστηκε Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 19.7.1974, Πρωτοδίκης στις 13.1.1976, ενώ προήχθη στον βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στις 21.12.1989, στον βαθμό του Εφέτη στις 30.1.1993, στον βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 5.8.2004, στον βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 28.8.2006 και στον βαθμό του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου στις 13/7/2011. Έχει σπουδάσει νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά, ενώ είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Εθιμοτυπική επίσκεψη από την Ε.Ε.Ε

Εξάλλου, εθιμοτυπική επίσκεψη στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων, κ. Φώτης Κουλαρμάνης μετά του Γενικού Γραμματέα της Εταιρείας, κ. Απόστολου Αβράμπου, και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Χρήστου Κουτρομάνου.

Ο κ. Κουτρομάνος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη και την ενημέρωση της δραστηριότητας της Εταιρείας, εξέφρασε δε την επιθυμία του να αποτελέσει και μέλος της.

Αναφέρθηκε βέβαια και στην ιδιαίτερη γενέτειρα των γονιών του, τα Επινιανά, τα οποία έχει επισκεφθεί στο παρελθόν, εκφράζοντας την επιθυμία του να επισκεφθεί σύντομα και πάλι την Ευρυτανία. Τέλος, έγινε συζήτηση και ενημέρωση γενικότερα για την επικρατούσα οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική κατάσταση στην Ευρυτανία, ενώ έγινε τιμητική επίδοση της επετηρίδας και των πρακτικών από τα συνέδρια της Εταιρείας.

Πηγή : evrytanika.gr

Related

Ελλάδα 1046093653968346245

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item