synoronews

11 Αλλαγές στη φορολογία με το νέο έτος!

Έντεκα αλλαγές έρχονται στη φορολογία με τον ερχομό του νέου έτους αφού οι Έλληνες πολίτες θα δουν ανατροπές, όπως τη συλλογή αποδείξεων ...

Έντεκα αλλαγές έρχονται στη φορολογία με τον ερχομό του νέου έτους αφού οι Έλληνες πολίτες θα δουν ανατροπές, όπως τη συλλογή αποδείξεων που θα γίνεται πλέον τυπική υποχρέωση χωρίς… πρόστιμα ενώ παρελθόν αποτελεί και η αυτοτελής φορολόγηση των αγροτών.

Αναλυτικά οι αλλαγές

1. Για το 2015 δεν προβλέπεται πλέον κίνητρο συλλογής αποδείξεων. Για τα εισοδήματα του 2014 όμως που θα δηλωθούν φέτος, πρέπει μισθωτοί και συνταξιούχοι να υποβάλλουν αποδείξεις μέχρι το 10% του εισοδήματός τους.

2. Μειώνεται από 1ης Ιανουαρίου κατά 30% η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Μισθοσυντήρητοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα δουν αύξηση μισθού (λόγω μείωσης της μηνιαίας παρακράτησης της εισφοράς) από 39 ευρώ το μήνα και άνω.

3. Καταργείται από το 2015 ο συμπληρωματικός φόρος 1,5%-3% για τα ενοίκια. Ωστόσο το όφελος για τους ιδιοκτήτες «ψαλιδίζεται» επειδή φέτος θα πληρώσουν με συντελεστής φόρου 11%, αντί 10%. Έτσι όλοι θα δουν να έχουν «κέρδος» 0,5%-2,5% στους φόρους επί των εσόδων τους. Περισσότερο κερδισμένοι, όσοι εκμισθώνουν μεγάλα ακίνητα.

4. Αγρότες και κτηνοτρόφοι θα φορολογηθούν φέτος σαν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Πλέον καταργείται ο αντικειμενικός προσδιορισμός του φορολογητέου εισοδήματος που ίσχυε.

5. Όλοι οι μισθωτοί με μπλοκάκι, θα πληρώσουν φέτος υποχρεωτικά φόρο (και ξεχωριστά από όποια άλλα εισοδήματα είχαν το 2014) από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26% σαν… επιχειρήσεις.

6. Αυξάνεται στα 650 ευρώ, από 500, το τέλος επιτηδεύματος για τα «μπλοκάκια».

7. Όσοι πιάνονται στα «τεκμήρια», θα πληρώνουν πλέον 26% (και από το πρώτο ευρώ χωρίς αφορολόγητο) στο επιπλέον ποσό πάνω από το δηλωθέν φορολογητέο εισόδημά τους.

8. Από 1ης Ιανουαρίου θα παρακρατείται έξτρα φόρος από τους μηνιαίους μισθούς, αν ο υπάλληλος λαμβάνει και παροχές σε είδος.

9. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ στο Δημόσιο οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που κατά τη διάρκεια του 2014 είχαν συνολικά ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι αυτοί μπορούν να ζητήσουν την απένταξή τους από το καθεστώς ΦΠΑ με την υποβολή σχετικής δήλωσης μεταβολής στις αρμόδιες ΔΟΥ εντός του μηνός Ιανουαρίου 2015.

10. Καταργείται από φέτος (για τη χρήση του 2014 και εφεξής) η δυνατότητα «αυτοελέγχου» και «αυτοπεραίωσης» χωρίς έλεγχο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

11. Αναστέλλεται για το χρονικό διάστημα από 1-1-2015 έως 31-12-2016 η επιβολή φόρου υπεραξίας στα κέρδη από πωλήσεις ακινήτων.

Πηγή: iapopsi.gr

Related

Οικονομία 3608783589450693832

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item