synoronews

Πώς θα καταλάβω αν είναι ο άνδρας της ζωής μου; (music video)

Πώς μπορείτε να «εξακριβώσετε» αν ο σύντροφος που έχετε στο πλευρό σας είναι ο άνδρας της ζωής σας;   Είναι πράγματι δύσκολο καθώς ένα...

Πώς μπορείτε να «εξακριβώσετε» αν ο σύντροφος που έχετε στο πλευρό σας είναι ο άνδρας της ζωής σας; 

Είναι πράγματι δύσκολο καθώς ένα τέτοιο «πόρισμα» προκύπτει τόσο από τα συναισθήματα που νιώθετε για αυτόν τον άνθρωπο, όσο και από τη λογική - από το αν και κατά πόσο πιστεύετε ότι σας καλύπτει στα μικρά και μεγάλα ζητήματα της καθημερινότητας.

Παρ όλα αυτά, η σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας Margaret Paul, υποστηρίζει πως αν μια σχέση πληροί τις 6 παρακάτω προϋποθέσεις, τότε έχει πάρα πολλές ελπίδες να αντέξει στον χρόνο, που σημαίνει ότι αν με τον σύντροφό σας έχετε ήδη χτίσει μια τέτοια σχέση, κατά πάσα πιθανότητα, αυτός είναι ο ένας και μοναδικός για σας.

1. Έχετε και οι δύο διάθεση να βελτιώνεστε και να μαθαίνετε
Βασικό στοιχείο μιας σχέσης ζωής είναι να υπάρχει διάθεση για προσωπική ανάπτυξη και μάθηση από μέρους και των δύο. Αν ο ένας θεωρεί ότι έχει ολοκληρωθεί ως άνθρωπος και δεν έχει «όρεξη» να μάθει περαιτέρω ούτε τον εαυτό του ούτε το σύντροφό του, τότε οι όποιες εντάσεις έχουν προκύψει ή θα προκύψουν μεταξύ σας, είναι δύσκολο να επιλυθούν. «Συνήθως λέω στα ζευγάρια ότι για να γίνει ο καθένας σας το "ιδανικό ταίρι" του άλλου χρειάζεται να είστε ανοιχτοί ώστε και να αναθεωρείτε πράγματα που έχουν να κάνουν με εσάς τους ίδιους και να γίνεστε καλύτεροι και να μαθαίνετε και να ακούτε το ταίρι σας» σημειώνει η Margaret Paul.

2. Έχετε αναπτύξει μεταξύ σας ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο
Το συναισθηματικό δέσιμο είναι ένα ακόμα στοιχείο που κρατάει το ζευγάρι μαζί για πάντα. Ο καθένας από τους δυο σας χρειάζεται να έχει πρώτα καταφέρει να είναι συναισθηματικά «δεμένος» με τον εαυτό του για να μπορέσει να προσφέρει ειλικρινή και ανιδιοτελή αγάπη στον άλλον. Διαφορετικά το συναισθηματικό δέσιμο παίρνει τη μορφή... ανάγκης - μια κατάσταση στην οποία η αγάπη μεταφράζεται ως εξάρτηση παρά ως επιθυμία.

3. Δεν κριτικάρετε αλλά αποδέχεστε ο ένας τον άλλον
Η ευγένεια και η κατανόηση είναι δύο σημαντικά συστατικά μίας καλής σχέσης. Και οι δύο χρειάζεται να είστε ευγενικοί μεταξύ σας και να δείχνετε κατανόηση όταν κάποιος από εσάς έχει ανάγκη τη στήριξη του άλλου. Η κριτική από την άλλη πλευρά, εφόσον εμφανίζεται συχνά πυκνά, είναι κακό «σημάδι» και μπορεί να καταδεικνύει ότι δεν έχετε αποδεχτεί ο καθένας το «εγώ» του άλλου. «Μια υγιής σχέση χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο "δούναι και λαβείν", μέσα στο οποίο η κριτική πρέπει να έχει αντικατασταθεί από την αποδοχή» αναφέρει Margaret Paul.

4. Έχετε κοινές αξίες και αρχές για τη ζωή
Προκειμένου να αποφεύγονται δυσεπίλυτες εντάσεις γύρω από ζητήματα της καθημερινής ζωής, είναι απαραίτητο να έχετε κοινές αξίες και αρχές για τη ζωή με τον σύντροφό σας. Μπορεί να μην ταιριάζουν απόλυτα αλλά τουλάχιστον να έχετε διάθεση να τις διαπραγματευτείτε ώστε να καταλήξετε στη «χρυσή τομή». Τα πολιτικά πιστεύω, η θρησκεία, η πνευματικότητα, η κατεύθυνση για την ανατροφή των παιδιών, η διαχείριση των χρημάτων είναι μερικές από τις αρχές και τις αξίες που χρειάζεται να έχετε παρόμοιες ώστε να συμβιώνετε αρμονικά και χωρίς διαφωνίες.

5. Εκτός από εραστές είστε και φίλοι
Δυο σύντροφοι χρειάζεται πάνω από όλα να είναι φίλοι - να περνούν καλά ο ένας με τον άλλον, να γελάνε μαζί, να συζητούν και να συμπαρίστανται ουσιαστικά όταν συμβαίνουν δυσάρεστες καταστάσεις. Η σεξουαλική «χημεία» είναι εξίσου σημαντικό συστατικό για να αντέξει μία σχέση στον χρόνο. Χρειάζεται να πειραματίζεστε μεταξύ σας, να εκφράζετε άνετα τις επιθυμίες σας και ακόμα και σε περιόδους ερωτικής κάμψης, να έχετε και οι δύο τη διάθεση να «ανάψετε» ξανά τη φλόγα σας.

6. Έχετε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον
Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που «χτίζεται» με τον καιρό ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Μόνο όταν νιώσετε ότι έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον θα καταφέρετε να «βεβαιωθείτε» ότι η σχέση σας είναι πολύ δυνατή. Ακόμα και σε περίπτωση που ο ένας από τους δύο υποπέσει σε κάποιο σφάλμα, ο ισχυρός δεσμός της εμπιστοσύνης είναι εκείνος που θα σας κρατήσει κοντά, πέρα από τα αμοιβαία συναισθήματα αγάπης. Μην φοβάστε αν η σχέση σας «δοκιμαστεί» κάποια στιγμή γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να καταλάβετε πόσο εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον και πόσο αγαπιέστε αληθινά.

Μαρία Κόλλια

* Χ.- *


Πηγή : lifesharing.gr

Related

Σχέσεις-Σεξ 2569460750206286162

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item