synoronews

Αλέξης Τσίπρας: Ο άνθρωπος του πεπρωμένου - Γιατί θα κυβερνήσει το 2015

Οι "καλύτεροι οικονομολόγοι του κόσμου" που, όπως είπε, χρησιμοποίησε η Μέρκελ, κατέστρεψαν την Ελλάδα. Οι φιλόσοφοι και οι ...

Οι "καλύτεροι οικονομολόγοι του κόσμου" που, όπως είπε, χρησιμοποίησε η Μέρκελ, κατέστρεψαν την Ελλάδα. Οι φιλόσοφοι και οι κοινωνιολόγοι έχουν πέσει σε κατάθλιψη. Οι... πολιτικοί αναλυτές ή είναι αργυρώνητοι ή γράφουν μπαρούφες και γελάει ο κόσμος. Οι δημοσκόποι καταποντίζονται. Τι μας απέμεινε; Η πανάρχαια επιστήμη της αστρολογίας! 

Ο συνεργάτης του enallaktikos.gr, διακεκριμένος αστρολόγος Θανάσης Ματσώτας, που έχει προβλέψει με επιτυχία τα μελλούμενα στο πολιτικό στερέωμα, συνδυάζοντας τους αστρολογικούς χάρτες της Ελλάδας, της μεταπολίτευσης, των μνημονίων, του Σαμαρά, του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προβλέπει ότι ο άνθρωπος του πεπρωμένου θα κυβερνήσει το 2015. Μελετήστε με μεγάλη προσοχή και ανοιχτό μυαλό την επιστημονικά εμπεριστατωμένη αστρολογική του ανάλυση.


Ο αστρολόγος Θανάσης Ματσώτας

του Θανάση Ματσώτα

Πέρυσι τέτοια εποχή είχα γράψει ότι οι πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με τις εκλογές, θα μπουν σε τελική ευθεία το φθινόπωρο και θα οδηγηθούμε σ’ αυτές την άνοιξη του 2015 αλλά δεν αποκλείεται ένας εκλογικός αιφνιδιασμός που θα μας οδηγήσει στις κάλπες το Φλεβάρη.
Πιστεύω πως η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 1η Φεβρουαρίου όταν οι 2 προοδευτικές Σελήνες της Ελλάδας (στην 23η μοίρα των Ιχθύων και Τοξότη από δευτερεύουσα και τριτεύουσα πρόοδο αντίστοιχα) θα κάνουν ακριβή όψη με τη γενέθλια Σελήνη στις 23ο Διδύμων.

Μέχρι τότε, το πολιτικό πόκερ θα είναι σκληρό και αβέβαιο. Ενδέχεται να βγουν στην επιφάνεια σημαντικά πράγματα που αυτήν τη στιγμή αγνοούμε και να έχουμε δυνατές και απρόβλεπτες ανατροπές στην πορεία. Το παιχνίδι της προεδρικής εκλογής θα κριθεί οριακά αλλά όπως και αν καταλήξει δεν θα είναι υπέρ της κυβέρνησης. 

Μόνο με συμφωνία που θα ευνοεί τους χειρισμούς και τις θέσεις της αντιπολίτευσης μπορεί να ψηφισθεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κατά τη γνώμη μου 2 πράγματα είναι σίγουρα για το 2015: 1ον ότι θα έχουμε εκλογές και 2ον ότι ο Αλέξης  Τσίπρας θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Συνήθως οι εκλογικές διαδικασίες όπως επίσης και διάφοροι διαγωνισμοί (τύπου Eurovision, αθλητικοί αγώνες κλπ.) κρίνονται με «διαφορά στήθους» αφού οι περισσότεροι διεκδικητές έχουν αρκετά καλά ωροσκόπια και είναι ήδη επιτυχημένοι ως ένα βαθμό. Η συγκριτική μελέτη τους είναι αυτή που θα προσδιορίσει την ελάχιστη διαφορά που θα δώσει τον νικητή.

Σ’ αυτές τις διαφορές θα αναφερθώ αναλυτικά για όλους τους υποψηφίους και κόμματα, όταν έρθει η ώρα των εκλογών.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2014 ΕΙΧΕ ΕΥΝΟΙΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ "ΧΤΥΠΑΕΙ" Ο ΚΡΟΝΟΣ

Για την ώρα θα πω πως η εύνοια που ο Αντώνης Σαμαράς είχε μέχρι την άνοιξη του 2014 έχει ήδη υποχωρήσει εδώ και αρκετούς μήνες.

Από αστρολογική σκοπιά θα είχε μεγαλύτερες (αλλά πάλι όχι αρκετές) πιθανότητες επιτυχίας αν είχε προχωρήσει σε εκλογές το Νοέμβριο που ο Κρόνος ήταν ακόμη πάνω από τη γενέθλια Σελήνη του αντιπάλου του.

Τώρα τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα γι αυτόν αφού στις τρεις ημερομηνίες που έχουν δοθεί για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας ο Κρόνος θα αρχίσει να μπαίνει σε «τροχιά» απέναντι από τον γενέθλιο Ήλιο και τον Ωροσκόπο του.

Ανεξάρτητα όμως από τις αστρολογικές επιρροές που είναι υπέρ του ενός ή του άλλου τη δεδομένη στιγμή, υπάρχει ένας μεγαλύτερος παράγοντας που ανάγει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ σε τόσο σημαντική προσωπικότητα για την ιστορία της Ελλάδας. Με τη λέξη σημαντική δεν προτίθεμαι να προσδιορίσω το αν θα παίξει θετικό ή αρνητικό ρόλο αλλά το ότι θα παίξει καθοριστικό ιστορικό ρόλο!

Κάθε προσωπικότητα που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ιστορία, συνδέεται με πολύ ισχυρούς δεσμούς με το ωροσκόπιο της Ελλάδας. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι γεννημένος τέσσερεις ημέρες μετά τη Μεταπολίτευση. Πράγμα που σημαίνει ότι ο αστρολογικός του χάρτης έχει άρρηκτους δεσμούς με το ωροσκόπιο της Μεταπολίτευσης που αποτελεί ένα από τα δύο βασικά αστρολογικά εργαλεία για τη χώρα.

Οι δεσμοί που υποδηλώνουν αυτού του είδους τις σχέσεις δεν υπόκεινται στους κλασικούς κανόνες της συναστρίας, της σύγκρισης δηλαδή δύο ωροσκοπίων. Όχι ότι δεν παίζουν και αυτοί το ρόλο τους αλλά εδώ υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο. Θα μπορούσα να μιλήσω για ένα είδος «κάρμα» αλλά θα προτιμούσα να αποφύγω αυτούς τους όρους.

Ωστόσο για να γίνω πιο αναλυτικός θα κάνω μια μικρή αστρολογική ιστορική αναδρομή για να εξηγήσω τα ωροσκόπια της Ελλάδας αλλά και να δώσω τον τρόπο που αυτά λειτουργούν. Μέσα από αυτό θα φανεί και ο εκπληκτικός συσχετισμός τους με τον Αλέξη Τσίπρα όπως άλλωστε μπορεί να διαφανεί και με άλλες προσωπικότητες ιστορικής σημασίας για τη χώρα, ανεξάρτητα από τη θετική ή αρνητική τους παρουσία.

ΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Ελλάδα έχουν προταθεί πολλά ωροσκόπια. Ακόμη περισσότερες απόψεις έχουν κατά καιρούς ακουστεί γι αυτά. Σκοπός αυτής της μελέτης είναι να ξεπεράσει τη γενικότερη «φιλολογική- θεωρητική» προσέγγιση των θέσεων και όψεων των γενέθλιων πλανητών, που μπορεί να οδηγήσει σε οποιοδήποτε συμπέρασμα βολεύει τον καθένα. Η αστρολογική ανάλυση των ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ είναι αυτή που θα δείξει την αξία ενός γενέθλιου χάρτη.
 Η πλήρης και αυστηρή αιτιολόγηση τους με πρακτικό τρόπο θα δείξει ποιο ωροσκόπιο μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη και να χρησιμεύσει σε μελλοντικές προβλέψεις.

Τα βασικά ωροσκόπια που έχουν κατά καιρούς προταθεί για την Ελλάδα είναι:

1. Η κήρυξη της επανάστασης στην Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου 1821(Ιουλιανό ημερολόγιο) στις 4μμ όπως αναφέρει ο  Finley.
2.  Η αναγνώριση του Ελληνικού κράτους από τις Μεγάλες Δυνάμεις με την υπογραφή του πρωτοκόλλου του Λονδίνου στις 3 Φεβρουαρίου 1830.(Γρηγοριανό ημερολόγιο).
3.  Η Μεταπολίτευση στις 24 Ιουλίου 1974 στις 4:13πμ.
4.  Το Σύνταγμα της Μεταπολίτευσης στις 11 Ιουνίου 1975 στις 00:10πμ.

Υπάρχουν και κάποια άλλα γεγονότα που έχουν σηματοδοτήσει την Ελληνική ιστορία και οι χρονικές στιγμές που αυτά έλαβαν χώρα, έχουν προταθεί ως γενέθλια ωροσκόπια για την Ελλάδα. Τέτοια είναι η εκλογή του 1ου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στις 14/4/1827 στην Τροιζήνα (παλαιό ημερολόγιο), κατά τη λεγόμενη 3η Εθνοσυνέλευση.

Αυτή συνοδεύτηκε από τον ορισμό βουλευτών και την ψήφιση του σημαντικότερου από τα Συντάγματα της επαναστατικής Ελλάδας την 1η Μαΐου του 1827 (παλαιό ημερολόγιο). Μια άλλη σημαντική στιγμή που έχει προταθεί είναι η προσάρτηση των Δωδεκανήσων που υπογράφτηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1947 στο Παρίσι.

Όπως θα δείξω παρακάτω, όλες αυτές οι χρονικές στιγμές, αλλά και πολλές άλλες, συνδέονται μεταξύ τους αστρολογικά. Δεν μπορούν όλες όμως να λειτουργήσουν ως γενέθλιο ωροσκόπιο της χώρας.

Ευθύς εξαρχής θα πω τη γνώμη μου, που θα αιτιολογήσω στη συνέχεια. Το ωροσκόπιο του 1830 είναι αυτό που λειτουργεί τέλεια, όπως επίσης και αυτό της Μεταπολίτευσης. Αυτά αποτελούν άκρως αξιόπιστη βάση για την αστρολογική ερμηνεία οποιουδήποτε ιστορικού γεγονότος. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και αυτό της ψήφισης του Συντάγματος.

Ωστόσο κατά τη γνώμη μου, η διαμάχη ανάμεσα σ’ αυτά και οποιοδήποτε άλλο είναι σε… ποδοσφαιρικό επίπεδο, αφού αφήνει έξω ένα πολύ σπουδαίο και σοκαριστικό συμπέρασμα που διαφαίνεται: υπάρχουν σημεία του ζωδιακού (μοίρες), που ενεργοποιούνται αποτελεσματικά και περιγράφουν με ακρίβεια κάθε ιστορική μετάβαση του Ελληνικού κράτους.

Δείχνουν για παράδειγμα πώς «παράγεται» το ωροσκόπιο της Μεταπολίτευσης από αυτό του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, αλλά και από αστρολογικές συγκυρίες του απώτερου παρελθόντος που δεν φαίνονται άμεσα.  

Εδώ θα ήθελα να παραθέσω τη θεωρία μου της λειτουργίας της Αστρολογίας… χωρίς γενέθλιο ωροσκόπιο! Πιστεύω πως το γενέθλιο ωροσκόπιο είναι μια σύμβαση, μια αναγκαιότητα, μια στιγμή στον χρόνο όπως τον αντιλαμβάνεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Ουσιαστικά μπορούμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και χωρίς αυτό και μάλιστα χωρίς να δεσμευόμαστε από την γραμμική μας αντίληψη για τον χρόνο. Η αστρολογία του μέλλοντος δε θα βασίζεται στον γενέθλιο χάρτη! Αυτό γιατί υπάρχουν αστρολογικά γεγονότα, όπως για παράδειγμα οι σειρές Σάρου, που δημιουργούν «τρύπες» στον χρόνο!

Αυτές οι «σκουληκότρυπες» μπορούν, καλύτερα από οπουδήποτε αλλού, να μελετηθούν σε ωροσκόπια κρατών, εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας «ζωής» τους, που μπορεί να παρατηρηθεί ιστορικά.
Για να θεμελιώσω αστρολογικά τα παραπάνω θα παραθέσω την αστρολογική μελέτη μερικών γεγονότων από την Ελληνική ιστορία αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα της χώρας.


Σχήμα 1: Χάρτης της Ελλάδας για το πρωτόκολλο του Λονδίνου
Ξεκινώντας από τον χάρτη (σχήμα 1) του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου (1830), θα παρατηρήσουμε την αντίθεση ιδιομοιρίας μεταξύ Ήλιου- Κρόνου στην 15η μοίρα του άξονα Υδροχόου- Λέοντα, που ασφαλώς είναι πολύ σημαντική και ενεργοποιείται συχνά προκαλώντας αντικειμενικά γεγονότα. Σε αυτήν οφείλεται ο «ραγιαδισμός» που μας χαρακτηρίζει συχνά ως κράτος. Ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι και το τετράγωνο ιδιομοιρίας μεταξύ Δία- Πλούτωνα στην 7η μοίρα Αιγόκερω- Κριού.

Σε αυτήν την όψη οφείλονται όλα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και το παρακράτος. Θα παρατηρήσουμε εξετάζοντας τα γεγονότα, πως αυτή η όψη έχει συμβάλλει αποφασιστικά και περισσότερο από κάθε άλλη στα σημαντικότερα συμβάντα της Ελληνικής ιστορίας. Γενικότερα ο ρόλος των πρώτων μοιρών των παρορμητικών ζωδίων όταν ενεργοποιούνται, είναι καθοριστικός.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν διαφαίνεται με την πρώτη ματιά. Αυτό συμβαίνει γιατί η συγκεκριμένη μοίρα των παρορμητικών ζωδίων ενεργοποιείται από την προγενέθλια Ηλιακή έκλειψη της χώρας που έγινε στις 28 Σεπτεμβρίου 1829 στις 4ο 39΄ του Ζυγού! Η έκλειψη αυτή ανήκει στην σειρά Σάρου 141/12N και σχηματίζει ένα ΤΑΥ- τετράγωνο με τους γενέθλιους Δία- Πλούτωνα. Προγενέθλια ονομάζεται η αμέσως προηγούμενη έκλειψη από τη γέννηση. Κύκλος του Σάρου είναι ο 18ετής κύκλος της Σελήνης.

Η προγενέθλια λοιπόν αυτή έκλειψη ακολουθείται από 2 μεταγενέθλιες (που ανήκουν στη σειρές Σάρου 108/12S και 146/12S) από τις οποίες σημαντικότερη είναι αυτή που γίνεται στις 24/3/1830 στις 3ο 28΄ του Κριού (146/12S)!

Αυτές οι δύο σειρές Σάρου (141 και 146) ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ενώ στην 2η σειρά ανήκει και η προγενέθλια Ηλιακή έκλειψη της Μεταπολίτευσης που έγινε στις 20 Ιουνίου του 1974. Σημαντικό ωστόσο ρόλο στα γεγονότα έπαιξε και η σειρά 141, αφού η έκλειψη της 24ης Δεκεμβρίου του 1973 ανήκε σ’ αυτήν την οικογένεια εκλείψεων.

Προσέξτε το πλανητικό σκηνικό (σχήμα 2): Ηλιακή έκλειψη στις 2ο 40΄του Αιγόκερω με ωροσκόπο απέναντι στις 2ο 56΄του Καρκίνου να δυναμιτίζουν τις πρώτες μοίρες των παρορμητικών, ενώ ο Δίας είναι στην 13η μοίρα του Υδροχόου πάνω από τον Ήλιο της χώρας. Ο Πλούτωνας βρίσκεται στις 6ο 45΄ του Ζυγού σε σκληρές όψεις ιδιομοιρίας με τους γενέθλιους Δία- Πλούτωνα!

Τίποτε δεν είναι τυχαίο και κυρίως ο προαναφερθείς ωροσκόπος στις 2ο 56΄του Καρκίνου. Η αρχική έκλειψη της σειράς Σάρου 146 έχει γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου 1541 στις 6ο 10΄του Ζυγού ενώ ο ωροσκόπος της για τη Αθήνα είναι στις 2ο 54΄ του Καρκίνου!!! Ο απόλυτος κοσμικός συντονισμός! Έτσι βλέπουμε με ποιόν τρόπο διαπλέκονται μεταξύ τους οι δύο αυτές σειρές Σάρου γύρω από κάποια ιστορικά γεγονότα.


Σχήμα 2: Εσωτερικός χάρτης- Ελλάδα

               Εξωτερικός χάρτης- Ηλιακή έκλειψη

               Για 24/12/1973

Αυτό όμως που συγκλονίζει, είναι η διαπίστωση πως η δημιουργία ενός μελλοντικού γεγονότος προδιαγράφεται αστρολογικά εκατοντάδες χρόνια «πριν». Έχουμε μια «τρύπα» στο χρόνο!!!


Κάποια κοσμική δύναμη έχει «προαποφασίσει» τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους πολύ νωρίτερα. Το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και πολλά άλλα κράτη όπως έχω ήδη δείξει και σε παλιότερο άρθρο μου.


Το κερασάκι στην τούρτα και η απόλυτη δικαίωση της αστρολογικής ακρίβειας και των κρυμμένων μυστικών των εκλείψεων, είναι η σύνοδος Σελήνης- Πλούτωνα στο γενέθλιο ωροσκόπιο της Μεταπολίτευσης (σχήμα 3). 

Εκεί βρίσκουμε τον Πλούτωνα στις 4ο 29΄ και τη Σελήνη στις 4ο39΄του Ζυγού. ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω από την προγενέθλια έκλειψη του ωροσκοπίου της Ελλάδας του 1839 στις 4ο39΄ του Ζυγού!!! Ο 2ος απόλυτος κοσμικός συντονισμός!



Σχήμα 3: Χάρτης Ελλάδας για τη Μεταπολίτευση

Μια προσεκτική μελέτη διαφόρων γεγονότων στον Ελλαδικό χώρο (γεωφυσικών φαινομένων και άλλων) πριν το 1800, θα δείξει πώς ενεργοποιούνται πάλι αυτές οι μοίρες των παρορμητικών και ότι όλα αποτελούν ένα κομμάτι κάποιου πάζλ που εμείς αντιλαμβανόμαστε με κάποια χρονική συνέχεια, βάζοντας κάποια δεδομένα στον χώρο και στον χρόνο.

Η πραγματικότητα όμως υπερβαίνει την αντίληψη μας και αυτήν την αστρολογική αντίληψη πρέπει να διευρύνουμε βλέποντας πιο πλατιά από έναν απλό γενέθλιο αστρολογικό χάρτη!

Επιμένω σε πολύ «κλειστές» όψεις, με ελάχιστη ανοχή και κυρίως σε όψεις ιδιομοιρίας, γιατί θέλω να δείξω με πόση ακρίβεια λειτουργεί ο συγκεκριμένος χάρτης αλλά και η αστρολογία γενικότερα.

Αξιοπρόσεκτη είναι η αντιστοιχία όψεων και θέσεων σε γενέθλια ωροσκόπια πολλών πολιτικών, με το ωροσκόπιο της Ελλάδας του 1830. Σημαντικότερη περίπτωση αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου με Ήλιο στις 15ο 33΄ του Υδροχόου και Δία στις 4ο52΄ του Καρκίνου σε σύνοδο με (ποιόν άλλον;) τον Πλούτωνα στις 6ο47΄!

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Οι ίδιες μοίρες των παρορμητικών ενεργοποιούνται και στην έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2010. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, μπορεί κανείς να παρατηρήσει τον Πλούτωνα από διέλευση να βρίσκεται στη… γνωστή 6η μοίρα του Αιγόκερω πάνω στο γενέθλιο Δία όταν ο Γιώργος Παπανδρέου αναγγέλλει από το Καστελλόριζο την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης. Στη δευτερεύουσα πρόοδο έχουμε, τι άλλο… το ακριβέστατο τετράγωνο του Δία με τον Πλούτωνα!! (σχήμα 4)

Τις επόμενες χρονιές θα περάσουν σταδιακά με τη σειρά τους ο Δίας και ο Ουρανός από την 6η μοίρα του Κριού και θα μας σπρώξουν στα επόμενα Μνημόνια.
Πόσο τυχαία μπορεί άραγε να είναι όλα αυτά?


Σχήμα 4: Δευτερεύουσα πρόοδος του χάρτη της Ελλάδας για το 1ο μνημόνιο

Η κρίση συνεχίζεται φυσικά μέχρι σήμερα όπου τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα αφού η σύγκριση του χάρτη του Ηλιακού Τόξου της χώρας για το 2015 δείχνει ότι όλοι οι πλανήτες του πρώτου έχουν προχωρήσει και βρίσκονται ΑΚΡΙΒΩΣ απέναντι από τους γενέθλιους! (Σχήμα 5) Μια σαφέστατη αστρολογική ένδειξη ότι η κρίσιμη χρονιά είναι το 2015 και ότι τώρα ζούμε μεγάλες ιστορικές στιγμές, παρόμοιες (ή και ακόμη πιο σημαντικές) με αυτές της Μεταπολίτευσης!


Σχήμα 5: Εσωτερικός χάρτης- Ελλάδα

                 Εξωτερικός χάρτης- Ηλιακό τόξο για το 2015

 

 ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

Σε αυτές τις στιγμές έρχεται ο άνθρωπος που η μοίρα τον έκανε να γεννηθεί στις ίδιες αστρολογικές συνθήκες που γεννήθηκε η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης. Βγαίνει δε στο προσκήνιο και ανέρχεται, την ίδια στιγμή που ενεργοποιούνται και (κατά κάποιον τρόπο επαναλαμβάνονται) οι συνθήκες στις οποίες γεννήθηκε, αυτός και η νεότερη Ελλάδα.

Αφού λοιπόν είναι γεννημένος εκείνον τον καιρό, αυτό σημαίνει ότι οι αργοί πλανήτες είναι στις ίδιες μοίρες που είναι και στον χάρτη της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Ανάμεσα σε αυτούς είναι φυσικά και ο Πλούτωνας στις 4ο 34΄ του Ζυγού.

Κυριολεκτικά όμως αν βάλουμε τα ωροσκόπια το ένα πάνω στο άλλο, σχεδόν συμπίπτουν! Αλλάζουν φυσικά οι Ωροσκόποι και οι ακμές των οίκων αλλά για να ταιριάξουν καλύτερα τη συναστρία και να αναδείξουν το γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει προοπτικές μιας μεγάλης πολιτικής καριέρας. Το «μεγάλης» δεν το γράφω για να την κρίνω ποιοτικά αλλά μόνον ποσοτικά.


Εδώ γεννιέται βέβαια και η εύλογη απορία: γιατί ο Τσίπρας και όχι κάποιο άλλο από τα πολλά παιδιά που γεννήθηκαν εκείνη την εποχή και ίσως και την ίδια την ημέρα που «γεννήθηκε» η Μεταπολίτευση. Και αυτά τα παιδιά, τους αργούς πλανήτες, όπως επίσης και τις αντίστοιχες εκλείψεις, στις ίδιες θέσεις τις έχουν.

Εδώ μπαίνουν, για να συμπληρώσουν το… καρμικό πάζλ, οι κανόνες της κλασσικής συναστρίας, η δυνατότητα που διαφαίνεται στο προσωπικό ωροσκόπιο του Τσίπρα αλλά και κάποιες άλλες γενικότερες παρατηρήσεις. Όλο αυτό που περιέγραψα προηγουμένως με τις προγενέθλιες εκλείψεις και τους αργούς πλανήτες, στήνει το «μακροαστρολογικό» σκηνικό (όπως λέμε «μακροοικονομικό»).
Αυτό μας τοποθετεί στο γενικό πλαίσιο αυτής της περιόδου.

Τώρα η κλασική συναστρία θα καλύψει σε «μικροαστρολογικό» επίπεδο το ζήτημα που θέτει αυτό το ερώτημα και θα μας βάλει στο ειδικότερο πλαίσιο του συγκεκριμένου ανθρώπου. Θα δούμε πως «δένουν» οι γρήγοροι ή αλλιώς προσωπικοί πλανήτες στο συσχετισμό.(Σχήμα 6)


Σχήμα 6: Εσωτερικός κύκλος-Ελλάδα

                 Εξωτερικός κύκλος- Τσίπρας

Καταρχήν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ωροσκόπο στους Διδύμους. (Και ο Αντώνης Σαμαράς τον Ήλιο του). Εκεί βρίσκεται όπως είδαμε η Σελήνη της χώρας. Ταυτόχρονα η Σελήνη του στις 27ο Σκορπιού είναι ακριβώς απέναντι από τον ωροσκόπο της χώρας για τον χάρτη του 1830.

Αυτή η αντιστροφή (Ωροσκόπου Ελλάδας- Σελήνης Τσίπρα και το αντίστροφο) είναι κάτι πολύ σημαντικό. Να σημειώσω ότι η ακριβής ώρα υπογραφής της συνθήκης του Λονδίνου δεν είναι γνωστή, άρα και ο Ωροσκόπος.

Η προσωπική μου άποψη όμως, που βασίζεται στη μελέτη και αντιστοίχηση των γεγονότων, είναι ότι ο ωροσκόπος της Ελλάδας σε αυτόν τον χάρτη είναι από τις 25ο έως τις 28ο του Ταύρου.
Ένα τρίτο στοιχείο είναι το Μεσουράνημά του πάνω από τον Ήλιο της Ελλάδας.

Σχήμα 7: Χάρτης Αλέξη Τσίπρα

Χρειάζεται όμως να εξετάσουμε και μεμονωμένα το ωροσκόπιο του Αλέξη Τσίπρα αφού μέσα από αυτό θα δούμε τι προδιαγράφεται γι αυτόν. Η ώρα γέννησης είναι το σημαντικότερο πράγμα και αυτοί οι συνδυασμοί είναι που κάνουν τη διαφορά από κάποιο άλλο παιδί που γεννήθηκε το ίδιο διάστημα αλλά δεν έχει αντίστοιχες προδιαγραφές επιτυχίας.
Εξετάζοντας λοιπόν το ωροσκόπιο του Αλέξη Τσίπρα έχουμε σαφείς ενδείξεις του ανθρώπου που μπορεί να γίνει πολύ γνωστός και να πραγματοποιήσει μια πολύ μεγάλη καριέρα. Ο Δίας βρίσκεται στον 10ο οίκο και υπόσχεται νίκες και επιτυχίες ιδίως με το τρίγωνο που κάνει με τον Ερμή που είναι ο κυβερνήτης όλου του ωροσκοπίου.
Ταυτόχρονα ο Ουρανός υπερθεματίζει αφού είναι ο κυβερνήτης του 10ου οίκου και σχηματίζει όψη τριγώνου με το Μεσουράνημα, δηλαδή την ακμή αυτού του οίκου. Τέλος έχουμε ένα ωραίο τρίγωνο Ωροσκόπου- Μεσουρανήματος. Ο συνδυασμός αυτός δεν αφήνει περιθώρια αποτυχίας σε ότι αφορά επιδιώξεις του ανθρώπου σε θέματα καριέρας, επιτυχίας και κοινωνικής αναγνώρισης. Μπορεί κανείς να βρει και άλλα σημαντικά στοιχεία εξετάζοντας το ωροσκόπιο αυτό αλλά και τις συναστρίες με τους χάρτες της Ελλάδας. Αυτά είναι απλά τα κύρια σημεία και νομίζω ότι είναι υπέρ αρκετά για να πείσουν για τη δύναμή τους.
Το γιατί το πρώτο μισό του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει την πόρτα του Μαξίμου, θα το αναλύσω σε επόμενο άρθρο με προβλέψεις για όλα τα κόμματα και τις εκλογές, όταν αυτές καθοριστούν. Ανάμεσα σε άλλα πάντως ας προσέξουμε και τη διέλευση του Δία από τον χάρτη του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα και 2 φορές μέσα στο 2015.

Σχήμα 8: Χάρτης ΣΥΡΙΖΑ


Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι καταλυτικός παράγοντας για την πορεία της χώρας. Μιας χώρας που το γενέθλιο ωροσκόπιό της δείχνει ξεκάθαρα πως «γεννήθηκε» για να είναι υπόδουλη ξένων συμφερόντων. Μιας χώρας που όσοι έβαλαν το συμφέρον της πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον, από την αρχαιότητα ακόμη μέχρι σήμερα, βρέθηκαν νεκροί και προδομένοι. Αλκιβιάδης, Σωκράτης, Κολοκοτρώνης, Καποδίστριας, Άρης Βελουχιώτης είναι μερικά ονόματα στον μακρύ κατάλογο αυτών των ανθρώπων. Ο Άρης αποτέλεσε κατά τη γνώμη μου και (την μέχρι στιγμής) τελευταία ευκαιρία ιστορικά, για μια ελεύθερη Ελλάδα, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και φανατισμών.

Αυτό σημαίνει πως όποιος βρίσκεται στην εξουσία, αν υποθέσουμε ότι έχει την καλή πρόθεση, θα πρέπει να διαθέτει άλλα τρία προσόντα: την ευφυΐα να ελιχθεί σε ένα εξαιρετικά ασταθές, δαιδαλώδες και αλληλοσυγκρουόμενο διεθνές περιβάλλον, την αποφασιστικότητα να πραγματοποιήσει το στόχο του και την συνειδητοποίηση του ότι μπορεί να χρειαστεί να πεθάνει γι αυτόν. (Αυτό το τελευταίο κρατείστε το στο μυαλό σας, μπορεί να χρειαστεί να το επαναφέρετε συντόμως).

Ουσιαστικά για το 2015 που είναι η κομβική για την ιστορία της Ελλάδας χρονιά, αυτό που θα φέρει αποτέλεσμα είναι η τόλμη να κάνει η  οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση, πράγματα που θα είναι κοσμογονικά για τη νοοτροπία του Έλληνα, πρωτόγνωρα για πολιτικά πρόσωπα και ανατρεπτικά για την οπτική γωνία των ξένων προς εμάς.

Για τις διεθνείς σχέσεις περισσότερο από όλους τους άλλους τομείς ισχύει ότι οποιοδήποτε εγχείρημα εμπεριέχει τα στοιχεία του ρίσκου, της τόλμης και του αιφνιδιασμού έχει μεγάλες πιθανότητες να πετύχει.

Για να φτιάξεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά! Η λογική θα πρέπει να είναι: όταν κάτι πάει να πεθάνει, πρόλαβε να το αποτελειώσεις εσύ! Από την κρίση αυτή, με αστρο-λογικά κριτήρια, θα ανακάμψουμε ουσιαστικά μετά από 20 χρόνια. Ακόμη και αν τα επόμενα χρόνια πάνε καλά, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη δυσμενή διεθνή οικονομική –και όχι μόνο- συγκυρία σε πολλά μέτωπα, με κύριο τα οικονομικά προβλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών που θα κορυφωθούν το διάστημα μεταξύ 2019- 2021.

Δεν τίθεται λοιπόν το θέμα να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση. Χρειάζεται ριζική, ολιστική «θεραπεία». Χρειάζεται κάτι τόσο ισχυρό που αυτήν την φορτισμένη αστρολογικά συγκυρία, θα εκμεταλλευτεί αυτό το δυναμικό για να βάλει μπουρλότο στα θεμέλια ενός «σάπιου» ωροσκοπίου και θα σταθεί πραγματικά και αποφασιστικά στο ύψος των περιστάσεων! Αυτή είναι η πρόκληση για τον Αλέξη Τσίπρα!


Θανάσης Ματσώτας, Αστρολόγος

Πηγή : enallaktikos.gr

Related

Αστρολογία 920952650915093862

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -