synoronews

Ο "σύγχρονος Aινσταϊν" μιλά για το μέλλον της επιστήμης και τους εξωγήινους πολιτισμούς! (music video)

Σ το άμεσο μέλλον τα όνειρα θα είναι ορατά σε οθόνη όπως μια ταινία, οι υπολογιστές θα είναι τρισδιάστατοι και θα εκτελούν οδηγίες του...

Στο άμεσο μέλλον τα όνειρα θα είναι ορατά σε οθόνη όπως μια ταινία, οι υπολογιστές θα είναι τρισδιάστατοι και θα εκτελούν οδηγίες του μυαλού του χρήστη, μικροτσίπ θα εισέρχονται στον οργανισμό για να εντοπίσουν ασθένειες, ενώ όλοι θα μπορούν να γίνουν αστέρες του Χόλιγουντ.

Αυτά – και πολλά άλλα ακόμη πιο ασύλληπτα από τον ανθρώπινο νου – δεν είναι επιστημονική φαντασία, αλλά ήδη πραγματικότητα σε πολλά εργαστήρια, όπως δήλωσε σε ομιλία του σε μια κατάμεστη αίθουσα στις ΗΠΑ ο διάσημος Ιάπωνας θεωρητικός φυσικός Μιτσίο Κάκου, ο οποίος θεωρείται από κάποιους ως ο σύγχρονος `Αϊνστάιν.

Ο Μιτσίο Κάκου, ο οποίος είναι Καθηγητής Φυσικής στο City College της Νέας Υόρκης και επισκέπτης Καθηγητής στα πανεπιστήμια Princeton και Νέας Υόρκης, μίλησε και για τους τρεις τύπους εξωγήινων πολιτισμών, λέγοντας ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός θα μπορέσει να φθάσει στον τύπο 1 σε ένα με δύο αιώνες, ελέγχοντας τις καιρικές συνθήκες του πλανήτη και ταξιδεύοντας στην αστρική μας γειτονιά.

Τεχνολογία του μέλλοντος – Ιατρική, στρατός, σινεμά, όνειρα

Οπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, στην ομιλία του ο κ. Κάκου είπε ότι τα κινητά τηλέφωνα σήμερα διαθέτουν μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ από εκείνη που είχε η ΝΑΣΑ όταν έστειλε για πρώτη φορά διαστημόπλοιο στη Σελήνη, ενώ ένα τσιπ σε μια μουσική Χριστουγεννιάτικη κάρτα έχει πιο μεγάλη υπολογιστική δύναμη από εκείνη που είχαν οι σύμμαχοι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύντομα, τσιπ υπολογιστών θα ενσωματωθούν σε είδη ένδυσης, αισθητήρες στις τουαλέτες θα είναι σε επαγρύπνηση για τα πρώτα σημάδια του καρκίνου, ενώ τα αυτοκίνητα θα κινούνται από μόνα τους, πρόσθεσε.

Οσο για τους σινεφίλ, ο Καθηγητής είπε ότι στο άμεσο μέλλον οι ταινίες θα είναι τρισδιάστατες χωρίς την χρήση ειδικών γυαλιών, ενώ οι θεατές θα μπορούν να αντικαθιστούν τους πρωταγωνιστές μιας ταινίας με τον εαυτό τους.

Στον χώρο εργασίας, οι οθόνες των υπολογιστών θα είναι τρισδιάστατες ενώ οι σημερινοί υπολογιστές θα είναι στα μουσεία. Ο Καθηγητής είπε ότι οι εταιρείες ήδη εργάζονται προς την κατεύθυνση της κατάργησης των γνωστών μας πληκτρολογίων και `ποντικών` διότι στο μέλλον η εργασία που επιτελούν αυτά τα δύο θα αντικατασταθεί μέσω του εγκεφάλου του χρήστη, ο οποίος απλά θα δίνει νοητά τις σχετικές οδηγίες. Εξάλλου, το διαδίκτυο, θα είναι προσβάσιμο απλά μόνο μέσα από ένα φακό επαφής.

Επιπλέον, τσιπ υπολογιστών, μικροσκοπικές βιντεοκάμερες και αισθητήρες θα τοποθετούνται σε κάψουλες, θα καταπίνονται από τους ασθενείς και θα προβαίνουν σε διάγνωση ασθενειών εντός του σώματος. Οι χειρουργικές επεμβάσεις θα διενεργούνται μέσω μιας τρισδιάστατης εικόνας του σώματος του ασθενούς, ενώ τα ρομπότ θα κάνουν τις απαραίτητες τομές.

Ούτε τα όνειρά μας θα μείνουν πλέον απόρρητα, αφού όπως είπε ο Καθηγητής, μια μαγνητική τομογραφία θα μπορεί να σαρώσει τον εγκέφαλο και να δημιουργήσει μια πραγματική εικόνα των ονείρων. Μια μέρα, είπε, τα σημερινά τεράστια μηχανήματα μαγνητικής τομογραφίας θα έχουν το μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου.

Ο Καθηγητής Κάκου μίλησε και για τις μελλοντικές τεχνολογίες όσον αφορά τις στρατιωτικές εφαρμογές. Ενας φακός επαφής, είπε, θα επιτρέπει σε ένα στρατιώτη να βλέπει ολόκληρο το πεδίο της μάχης.

Τριών ειδών εξωγήινοι πολιτισμοί

Εφαρμόζοντας τους νόμους της θερμοδυναμικής και της ενέργειας, οι αστροφυσικοί έχουν ταξινομήσει πιθανούς εξωγήινους πολιτισμούς με βάση τον τρόπο που χρησιμοποιούν την ενέργεια. Ετσι, ο κ. Κάκου κάνει λόγο για πολιτισμούς τύπου 1, 2 και 3.

Τύπος 1

Ο πολιτισμός τύπου 1 έχει γνώση της επίγειας ενέργειας, διαθέτει την ικανότητα να τροποποιεί τον καιρό, τους ωκεανούς και να λαμβάνει ενέργεια από τον πυρήνα του πλανήτη.

Ο δικός μας γήινος πολιτισμός, είπε, αναμένεται να περιληφθεί σε αυτή την κατηγορία σε ένα με δύο αιώνες. Προς το παρόν, είπε ο Καθηγητής, ο πολιτισμός μας είναι στην κατηγορία 0 αλλά κάνουμε ήδη βήματα προς την κατεύθυνση του τύπου 1.

Τύπος 2

Αυτοί οι πολιτισμοί έχουν βαθιά γνώση της αστρικής ενέργειας, κάνουν χρήση του ήλιου για να κινούν τις μηχανές τους και αρχίζουν να εξερευνούν άλλα αστέρια. Οπως είπε ο κ. Κάκου, η ενωμένη ομοσπονδία των πλανητών (από την γνωστή σειρά Star Trek) είναι ένας αναδυόμενος πολιτισμός Τύπου 2.

Ο γήινος πολιτισμός αναμένεται να φθάσει στο επίπεδο αυτό σε 800 χρόνια.

Τύπος 3

Αυτοί οι πολιτισμοί χειρίζονται την διαστρική ενέργεια, δεδομένου ότι έχει εξαντληθεί η ενέργεια των άστρων που τους συντηρούν.

Ο άνθρωπος – εάν ακόμη υπάρχει μέχρι τότε – θα μπορέσει να φθάσει στο επίπεδο αυτό σε 10.000 χρόνια ή και περισσότερα, κατέληξε ο Καθηγητής.

*Χριστιν-άκι.-*

Related

Άρθρα 8623294721311305056

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item