synoronews

Ο "σύγχρονος Aινσταϊν" μιλά για το μέλλον της επιστήμης και τους εξωγήινους πολιτισμούς! (music video)

Σ το άμεσο μέλλον τα όνειρα θα είναι ορατά σε οθόνη όπως μια ταινία, οι υπολογιστές θα είναι τρισδιάστατοι και θα εκτελούν οδηγίες του...

Στο άμεσο μέλλον τα όνειρα θα είναι ορατά σε οθόνη όπως μια ταινία, οι υπολογιστές θα είναι τρισδιάστατοι και θα εκτελούν οδηγίες του μυαλού του χρήστη, μικροτσίπ θα εισέρχονται στον οργανισμό για να εντοπίσουν ασθένειες, ενώ όλοι θα μπορούν να γίνουν αστέρες του Χόλιγουντ.

Αυτά – και πολλά άλλα ακόμη πιο ασύλληπτα από τον ανθρώπινο νου – δεν είναι επιστημονική φαντασία, αλλά ήδη πραγματικότητα σε πολλά εργαστήρια, όπως δήλωσε σε ομιλία του σε μια κατάμεστη αίθουσα στις ΗΠΑ ο διάσημος Ιάπωνας θεωρητικός φυσικός Μιτσίο Κάκου, ο οποίος θεωρείται από κάποιους ως ο σύγχρονος `Αϊνστάιν.

Ο Μιτσίο Κάκου, ο οποίος είναι Καθηγητής Φυσικής στο City College της Νέας Υόρκης και επισκέπτης Καθηγητής στα πανεπιστήμια Princeton και Νέας Υόρκης, μίλησε και για τους τρεις τύπους εξωγήινων πολιτισμών, λέγοντας ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός θα μπορέσει να φθάσει στον τύπο 1 σε ένα με δύο αιώνες, ελέγχοντας τις καιρικές συνθήκες του πλανήτη και ταξιδεύοντας στην αστρική μας γειτονιά.

Τεχνολογία του μέλλοντος – Ιατρική, στρατός, σινεμά, όνειρα

Οπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, στην ομιλία του ο κ. Κάκου είπε ότι τα κινητά τηλέφωνα σήμερα διαθέτουν μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ από εκείνη που είχε η ΝΑΣΑ όταν έστειλε για πρώτη φορά διαστημόπλοιο στη Σελήνη, ενώ ένα τσιπ σε μια μουσική Χριστουγεννιάτικη κάρτα έχει πιο μεγάλη υπολογιστική δύναμη από εκείνη που είχαν οι σύμμαχοι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύντομα, τσιπ υπολογιστών θα ενσωματωθούν σε είδη ένδυσης, αισθητήρες στις τουαλέτες θα είναι σε επαγρύπνηση για τα πρώτα σημάδια του καρκίνου, ενώ τα αυτοκίνητα θα κινούνται από μόνα τους, πρόσθεσε.

Οσο για τους σινεφίλ, ο Καθηγητής είπε ότι στο άμεσο μέλλον οι ταινίες θα είναι τρισδιάστατες χωρίς την χρήση ειδικών γυαλιών, ενώ οι θεατές θα μπορούν να αντικαθιστούν τους πρωταγωνιστές μιας ταινίας με τον εαυτό τους.

Στον χώρο εργασίας, οι οθόνες των υπολογιστών θα είναι τρισδιάστατες ενώ οι σημερινοί υπολογιστές θα είναι στα μουσεία. Ο Καθηγητής είπε ότι οι εταιρείες ήδη εργάζονται προς την κατεύθυνση της κατάργησης των γνωστών μας πληκτρολογίων και `ποντικών` διότι στο μέλλον η εργασία που επιτελούν αυτά τα δύο θα αντικατασταθεί μέσω του εγκεφάλου του χρήστη, ο οποίος απλά θα δίνει νοητά τις σχετικές οδηγίες. Εξάλλου, το διαδίκτυο, θα είναι προσβάσιμο απλά μόνο μέσα από ένα φακό επαφής.

Επιπλέον, τσιπ υπολογιστών, μικροσκοπικές βιντεοκάμερες και αισθητήρες θα τοποθετούνται σε κάψουλες, θα καταπίνονται από τους ασθενείς και θα προβαίνουν σε διάγνωση ασθενειών εντός του σώματος. Οι χειρουργικές επεμβάσεις θα διενεργούνται μέσω μιας τρισδιάστατης εικόνας του σώματος του ασθενούς, ενώ τα ρομπότ θα κάνουν τις απαραίτητες τομές.

Ούτε τα όνειρά μας θα μείνουν πλέον απόρρητα, αφού όπως είπε ο Καθηγητής, μια μαγνητική τομογραφία θα μπορεί να σαρώσει τον εγκέφαλο και να δημιουργήσει μια πραγματική εικόνα των ονείρων. Μια μέρα, είπε, τα σημερινά τεράστια μηχανήματα μαγνητικής τομογραφίας θα έχουν το μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου.

Ο Καθηγητής Κάκου μίλησε και για τις μελλοντικές τεχνολογίες όσον αφορά τις στρατιωτικές εφαρμογές. Ενας φακός επαφής, είπε, θα επιτρέπει σε ένα στρατιώτη να βλέπει ολόκληρο το πεδίο της μάχης.

Τριών ειδών εξωγήινοι πολιτισμοί

Εφαρμόζοντας τους νόμους της θερμοδυναμικής και της ενέργειας, οι αστροφυσικοί έχουν ταξινομήσει πιθανούς εξωγήινους πολιτισμούς με βάση τον τρόπο που χρησιμοποιούν την ενέργεια. Ετσι, ο κ. Κάκου κάνει λόγο για πολιτισμούς τύπου 1, 2 και 3.

Τύπος 1

Ο πολιτισμός τύπου 1 έχει γνώση της επίγειας ενέργειας, διαθέτει την ικανότητα να τροποποιεί τον καιρό, τους ωκεανούς και να λαμβάνει ενέργεια από τον πυρήνα του πλανήτη.

Ο δικός μας γήινος πολιτισμός, είπε, αναμένεται να περιληφθεί σε αυτή την κατηγορία σε ένα με δύο αιώνες. Προς το παρόν, είπε ο Καθηγητής, ο πολιτισμός μας είναι στην κατηγορία 0 αλλά κάνουμε ήδη βήματα προς την κατεύθυνση του τύπου 1.

Τύπος 2

Αυτοί οι πολιτισμοί έχουν βαθιά γνώση της αστρικής ενέργειας, κάνουν χρήση του ήλιου για να κινούν τις μηχανές τους και αρχίζουν να εξερευνούν άλλα αστέρια. Οπως είπε ο κ. Κάκου, η ενωμένη ομοσπονδία των πλανητών (από την γνωστή σειρά Star Trek) είναι ένας αναδυόμενος πολιτισμός Τύπου 2.

Ο γήινος πολιτισμός αναμένεται να φθάσει στο επίπεδο αυτό σε 800 χρόνια.

Τύπος 3

Αυτοί οι πολιτισμοί χειρίζονται την διαστρική ενέργεια, δεδομένου ότι έχει εξαντληθεί η ενέργεια των άστρων που τους συντηρούν.

Ο άνθρωπος – εάν ακόμη υπάρχει μέχρι τότε – θα μπορέσει να φθάσει στο επίπεδο αυτό σε 10.000 χρόνια ή και περισσότερα, κατέληξε ο Καθηγητής.

*Χριστιν-άκι.-*

Related

Άρθρα 8623294721311305056

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -