synoronews

Γνωριμίες μέσω διαδικτύου & μέτρα προστασίας! (music video)

Παναγιώτα Δ. Κυπραίου, Ψυχοθεραπεύτρια – Συντονίστρια Σχολών Γονέων Αν είστε μόνοι και αναζητάτε κάποια γνωριμία μέσω διαδικτύου, δί...

Παναγιώτα Δ. Κυπραίου, Ψυχοθεραπεύτρια – Συντονίστρια Σχολών Γονέων

Αν είστε μόνοι και αναζητάτε κάποια γνωριμία μέσω διαδικτύου, δίνουμε κάποιες προτάσεις που μπορεί να χρησιμεύσουν ως μέτρα προστασίας για τη συναισθηματική σας ακεραιότητα.


Προσοχή στο «πολύ καλό για να είναι αληθινό». Τα προφίλ στο διαδίκτυο είναι συνήθως σχεδιασμένα έτσι ώστε να παρουσιάζουν κάποιον με έναν ευνοϊκό, ραφιναρισμένο τρόπο. Άλλωστε και σεις αυτό μάλλον θα προσπαθήσατε να κάνετε όταν φτιάξατε το δικό σας προφίλ. Κρατηθείτε γερά στην πραγματικότητα καθώς διαβάζετε τα προφίλ των άλλων, έχοντας πάντα υπόψη ότι αν κάτι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, κατά πάσα πιθανότητα είναι έτσι.

Η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη στάση. Μην προσπαθείτε να κρύψετε αυτό που είστε. Η απάτη είναι η χειρότερη βάση για να οικοδομηθεί μια σχέση. Είναι προτιμότερο να είστε ειλικρινείς και ανοιχτοί, παρέχοντας προσωπικές πληροφορίες σταδιακά και κατά περίπτωση. Χρησιμοποιήστε πρόσφατες φωτογραφίες που σας δείχνουν όπως είστε πραγματικά.

Ελέγξτε προσεκτικά τους διαδικτυακούς τόπους στους οποίους σκέφτεστε να αναζητήσετε γνωριμίες. Κοιτάξτε τη συνολική παρουσίαση, τα γραφικά, τις εικόνες και το γενικό ύφος τους. Εάν βλέποντας την αρχική σελίδα ήδη δεν αισθάνεστε άνετα, αυτό σημαίνει ότι δεν σας ταιριάζει. Δοκιμάστε μια άλλη ιστοσελίδα.

Μην κάνετε συμβιβασμούς στις αρχές σας. Επιλέξτε ένα διαδικτυακό τόπο γνωριμιών που αντανακλά τις αξίες σας και παραμείνετε σ’ αυτές τις αξίες σε όλη τη διαδικασία, από την είσοδο και δημιουργία του προφίλ σας μέχρι την αξιολόγηση των προφίλ των άλλων και το πέρασμα σε σχέσεις.

Μην βιάζεστε. Χαλαρώστε. Οι σχέσεις χρειάζονται χρόνο για να ξεκινήσουν και να καλλιεργηθούν. Πάρτε το χρόνο σας.

Ακολουθήστε τη διαίσθησή σας. Έχετε επίγνωση των ενστικτωδών αντιδράσεων και των συναισθημάτων σας. Μεγάλο μέρος της επικοινωνίας είναι υποσυνείδητη. Είτε το πούμε σοφία είτε διαίσθηση, μια έκτη αίσθηση ή συνείδηση, είναι σημαντικό να δίνουμε προσοχή στα συναισθήματα και στις αισθήσεις μας.

Κάντε πρώτα λίγη δουλειά με τον εαυτό σας. Εάν δε νιώθετε άνετα με τον εαυτό σας, πώς μπορείτε να περιμένετε από κάποιον άλλο να νιώθει άνετα μαζί σας; Οι σχέσεις με άλλους ανθρώπους δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μια απόσπαση της προσοχής από τη σχέση μας με τον εαυτό μας. Χρειάζεται πρώτα να μάθουμε να αγαπάμε, να εκτιμάμε και να ζούμε με τον εαυτό μας, ώστε να είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να επεκτείνουμε αυτές τις ευλογίες σε κάποιον άλλο.

Ο απώτερος στόχος θα πρέπει να είναι η γνωριμία πραγματικών ανθρώπων και όχι το ξόδεμα όλου του ελεύθερου χρόνου μας σε μια οθόνη, ψάχνοντας τα προφίλ των άλλων.

Οι ιστοσελίδες γνωριμιών δεν είναι πανάκεια. Είναι απλά ένας ακόμη τρόπος για να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους. Θυμηθείτε να φέρετε μαζί σας την ειλικρίνεια, την ακεραιότητα και τις αξίες σας. Η αναζήτηση γνωριμιών μέσω διαδικτύου χρειάζεται επαγρύπνηση, ωριμότητα και προσοχή.

* Χ.- *


Πηγή : psychotherapeia.net.gr

Related

Σχέσεις-Σεξ 6174219556060526090

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item