Φιλέτο γεμιστό με γραβιέρα! (music video)
Ποια είναι όμως τα βήματα που προηγούνται ώστε να ετοιμάσετε το πιάτο αυτό; Υλικά για 6 άτομα 1 κομμάτι φιλέτο ή νουά μοσχαρίσι...
https://to-synoro.blogspot.com/2014/12/fileto-gemisto-me-graviera.html
Υλικά για 6 άτομα
- 1 κομμάτι φιλέτο ή νουά μοσχαρίσιο γύρω στο 1 κιλό
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 300 γρ. γραβιέρα
- 1 κρεμμύδι
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 σ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 ντοματάκια λιαστά ψιλοκομμένα
- 100 ml κρασί λευκό
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Μπρόκολο σοτέ για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια με το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
- Κατόπιν, ρίχνετε τα λιαστά ντοματάκια.
- Αποσύρετε το μείγμα από την εστία και το αφήνετε να κρυώσει.
- Κόβετε τη γραβιέρα σε λεπτά φετάκια.
- Σχίζετε κατά μήκος το φιλέτο ή το νουά και βάζετε στη σχισμή το μείγμα με τα μανιτάρια και τα φετάκια τυριού.
- Ξαναδίνετε στο φιλέτο το σχήμα του και δένετε με σπάγκο.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το φιλέτο ή το νουά και από τις δύο πλευρές.
- Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε το κρεμμύδι καθαρισμένο.
- Μεταφέρετε το κρέας και το κρεμμύδι με τη σάλτσα τους σε βαθύ ταψί και αλατοπιπερώνετε.
- Ψήνετε στους 200°C, 1 ώρα και 15΄ έως ότου μαλακώσει το κρέας.
- Σερβίρετε το φιλέτο ή το νουά κομμένο σε φέτες.
- Γαρνίρετε με το μπρόκολο σοτέ.
Και το πιάτο είναι έτοιμο!
* Xristin-aki.-*