synoronews

Οι 4 πιο επικίνδυνοι τύποι προσωπικότητας! (music video)

Υ ποψιάζεστε ότι ένας φίλος, συγγενής ή ερωτικός σύντροφος μπορεί να απειλήσει την ψυχική σας ισορροπία ή τη σωματική σας ακεραιότητα; ...


Υποψιάζεστε ότι ένας φίλος, συγγενής ή ερωτικός σύντροφος μπορεί να απειλήσει την ψυχική σας ισορροπία ή τη σωματική σας ακεραιότητα;

Δείτε αν η προσωπικότητά του ταιριάζει με τις παρακάτω περιγραφές και πάρτε τα (περιοριστικά) μέτρα σας!
Σύμφωνα με τον Joe Navarro, συγγραφέα και πρώην πράκτορα του FBI με ειδίκευση στην Ανάλυση Συμπεριφοράς, υπάρχουν τέσσερις τύποι προσωπικότητας που χαρακτηρίζονται από απλώς ενοχλητικοί έως επικίνδυνοι και πρέπει να αποφεύγουμε τις στενές επαφές μαζί τους.

1. Ο παρανοϊκός
Επιδεικνύει δυσπιστία επί μονίμου βάσεως, αμφισβητώντας τους πάντες και τα πάντα. Μπορεί να ξεσπάσει λεκτικά ή ασκώντας σωματική βία εάν δεχθεί την απόρριψη ή πληγεί ο εγωισμός του.
Συνηθίζει να κατασκοπεύει τον/την σύντροφό του, ψάχνοντας στο κινητό ή το e-mail αποδεικτικά στοιχεία για μια πιθανή παράνομη σχέση. Γκρινιάζει συνεχώς για την κριτική που δέχεται από τους άλλους –χωρίς ο ισχυρισμός αυτός να έχει απαραίτητα αντικειμενική βάση– και έχει την τάση να πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας.

Τα ανησυχητικά σημάδια: εκφράζει συνεχώς υποψίες, είναι ηθικολόγος και ασκεί συχνά έντονη κριτική, διαφωνεί και τσακώνεται με τους γύρω, ζηλεύει και είναι εύθικτος, έχει ελάχιστους φίλους, δείχνει έλλειψη ανοχής στη διαφορετικότητα, είναι ισχυρογνώμων.

2. Ο συναισθηματικά ασταθής
Είναι σαν το φτερό στον άνεμο, απρόβλεπτος και ακραίος. Επιζητά συνεχώς την προσοχή των άλλων, γι' αυτό και συχνά φλερτάρει χωρίς ντροπή.
Συνηθίζει να χειραγωγεί φίλους και γνωστούς κάνοντάς τους ψυχολογικό πόλεμο (π.χ. ότι μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό του εάν δεν του κάνουν τα χατίρια). Εάν πρόκειται για ερωτικό σύντροφο, είναι πολύ πιθανό να ζητήσει από τον/την σύντροφό του να χωρίσουν και μετά να παρακαλά για επανασύνδεση.

Τα ανησυχητικά σημάδια: ακολουθεί μια τακτική «όλα ή τίποτα», έχει ανάγκη την αποκλειστικότητα, έχει παράλογα ξεσπάσματα, θέλει πάντα να έχει τον τελευταίο λόγο, εκδηλώνει έντονες εναλλαγές διάθεσης, επιδεικνύει αναίτια εχθρικότητα, αδυνατεί να διαχειριστεί το στρες, δεν μπορεί να διατηρήσει σταθερές σχέσεις.

3. Το αρπακτικό
Δε δίνει καμία σημασία σε συναισθηματικούς δεσμούς, ηθικούς κανόνες ακόμη και νόμους. Μπορεί με μοναδική μαεστρία να εντοπίζει και να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες των άλλων.
Έχει τάσεις παραβατικής συμπεριφοράς. Μπορεί να προσπαθήσει να αποσπάσει χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα. Προκαλεί στους γύρω του φόβο και νευρικότητα.

Τα ανησυχητικά σημάδια: έχει ιστορικό παραβατικής συμπεριφοράς, αγαπά τα ψέματα, δε συμπονά τους άλλους στα δύσκολα, είναι αλαζόνας, εκμεταλλεύεται τους άλλους.

4. Ο ναρκισσιστής
Αγαπά να είναι στο επίκεντρο και μπορεί να πει ψέματα ή να καταστρώσει δόλια σχέδια για να το πετύχει, χωρίς να νοιάζεται καθόλου για τον αντίκτυπο της συμπεριφοράς του σε τρίτους.
Μπορεί να «μαχαιρώσει πισώπλατα» ένα φίλο ή συνάδελφο προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει. Αργεί πάντα στα ραντεβού του για να κάνει εντύπωση και κάνει συνεχώς επικριτικά σχόλια για να μειώσει τους άλλους.

Τα ανησυχητικά σημάδια: κατηγορεί τους πάντες, είναι εγωιστής, απαιτεί ειδική μεταχείριση, υπερπροβάλλει τις εμπειρίες του, έχει εμμονή με την εμφάνισή του.

* Xristin-aki.-*


Πηγή : onmed.gr

Related

Άνδρας 8325743844059091903

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item