synoronews

Δέκα πράγματα που δεν θα παραδεχτεί ποτέ ο αμερικανικός στρατός! (music video)

Μια ιδιαίτερη λίστα δημοσιεύει το site Marketwatch.com. Συγκεκριμένα, παραθέτει τα σοβαρά και τα… λιγότερο σοβαρά πράγματα τα οποία δεν...


Μια ιδιαίτερη λίστα δημοσιεύει το site Marketwatch.com. Συγκεκριμένα, παραθέτει τα σοβαρά και τα… λιγότερο σοβαρά πράγματα τα οποία δεν πρόκειται να παραδεχτεί ποτέ ο αμερικανικός στρατός.

1. «Ξοδεύεται» ανθρώπινο δυναμικό

Μετά τους πολέμους του Αφγανιστάν και του Ιράκ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται μπροστά σε έναν νέο πιθανό πόλεμο με το Ισλαμικό κράτος (ISIS) σε Ιράκ και Συρία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ακόμα περισσότεροι αμερικανοί να μεταβούν στα συγκεκριμένα σημεία του πλανήτη. Παράλληλα, ο νέος πόλεμος (αν πραγματοποιηθεί) αναμένεται να έχει μεγάλο οικονομικό κόστος.

2. Οι στρατιώτες συνήθως έχουν οικονομικά προβλήματα

Όταν οι στρατιώτες επιστρέφουν από το πεδίο μάχης, είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν περισσότερα οικονομικά προβλήματα, σε σύγκριση με τους άλλους πολίτες. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο είναι το ότι σύμφωνα με έρευνες, το 58% των στρατιωτικών αυτών «μεταφέρει» ένα ενδεχόμενο χρέος για την πιστωτική του κάρτα από μήνα σε μήνα. Για τους άλλους πολίτες, το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 34%.

3. Οι σεξουαλικές επιθέσεις στην πραγματικότητα είναι περισσότερες απ' ότι λένε οι εκθέσεις

Το 2014 υπήρξε μια αύξηση 8% στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εντός του στρατού. Συγκεκριμένα το 2014 καταγράφηκαν επίσημα 20.000 καταγγελίες, από 26.000 το 2012. Ωστόσο, αρκετοί νομοθέτες εκτιμούν, ότι το αυτές οι υποθέσεις δεν πάνε όσο «μακριά» θα έπρεπε, σε ότι αφορά τις ποινικές διώξεις. Την ίδια ώρα, σημειώνουν ότι ο πραγματικός αριθμός των σεξουαλικών υποθέσεων εντός των στρατιωτικών σωμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, από ότι καταγράφουν οι επίσημες έρευνες.

4. Ο ιδιωτικός τομέας συντηρεί οικονομικά τις ένοπλες δυνάμεις

Ο αμερικανικός στρατός θέλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής ανάπτυξης. Αυτό φυσικά απαιτεί χρήμα. Και πλέον αυτοί που συντηρούν οικονομικά τον στρατό είναι, σε μεγάλο βαθμό, οι ιδιώτες. Μισή ντουζίνα από ιδιωτικές εταιρίες κατέχουν κάτι περισσότερο από τα 3/4 του προϋπολογισμού του υπουργείου Άμυνας. Δηλαδή 54 δισ. δολάρια, από τα συνολικά 62,8 δισ. δολάρια του προϋπολογισμού

5. Οι βετεράνοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν άστεγοι

Όπως είπαμε και πιο πριν, οι στρατιωτικοί στις ΗΠΑ είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα πιο έντονο σε κάποιον βετεράνο. Σύμφωνα με φετινή έρευνα, τον Ιανουάριο υπήρχαν στις ΗΠΑ 578.425 άστεγοι, έστω για μια μέρα. Οι 49.993 από αυτούς ήταν βετεράνοι στρατιωτικοί.

6.Οι πολίτες πιέζουν ασφυκτικά τους στρατιωτικούς… για να τους πουν τις εμπειρίες τους

Αφού κάποιος στρατιωτικός επιστρέψει από ένα πεδίο μάχης, συναντά ένα άλλο πρόβλημα. Την ασφυκτική πίεση πολλών πολιτών για το τι έχουν δει εκεί. Ο Rudy Uribe, 47 ετών, υπηρέτησε 11 χρόνια στο αμερικανικό ναυτικό. Πλέον είναι συνταξιούχος. «Με ρωτούν συνέχεια για το αν έχω βρεθεί σε μάχη, τι είδα και τι έκανα εκεί» λέει ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις έρχεται σε δύσκολη θέση από την επιμονή των πολιτών.

7. Οι βετεράνοι που συμμετείχαν στον Πόλεμο του Κόλπου έχουν μεγάλα ποσοστά ανεργίας

Πολλοί είναι οι στρατιωτικοί που συμμετείχαν στον Πόλεμο του Κόλπου, υπηρετώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και σήμερα είναι βετεράνοι. Το 9% αυτών των ανθρώπων ήταν άνεργοι πέρυσι, ενώ ο εθνικός μέσος όρος ανεργίας βρισκόταν στο 7,3%. Ένα στατιστικό στοιχείο που πολλοί το προσμετρούν στα αρνητικά του αμερικανικού στρατού.

8. Ο στρατός δεν αποτελείται... από φτωχούς νέους

Υπάρχει μια αντίληψη που προωθείται προς τα έξω, κυρίως μετά το Βιετνάμ, ότι ο στρατός αποτελείται από φτωχά άτομα, από αγροτικές συνήθως περιοχές. Για αυτό έχει πεισθεί μάλιστα μεγάλο μέρος της κοινωνίας της Αμερικής. Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν ισχύει. «Οι στρατιώτες σήμερα είναι μεσαίου μορφωτικού επιπέδου» τονίζει η Rosa Brooks, καθηγήτρια σε Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. «Παρά το γεγονός ότι υπήρξε κάποια χαλάρωση των κανόνων πρόσληψης στα μέσα της δεκαετίας του 2000, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, ο στρατός σήμερα απαιτεί πτυχίο» συμπληρώνει η ίδια.

9. Μόλις αποσύρονται από την ενεργό δράση, οι στρατιωτικοί δυσκολεύονται να βρουν μια καλή θέση εργασίας

Ακόμα και μετά από μια λαμπρή καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι στρατιωτικοί δυσκολεύονται στη συνέχεια να βρουν μια θέση εργασίας που αντιστοιχεί στις δυνατότητες τους. Λιγότερο από το ένα τρίτο (29%) του πρώην στρατιωτικού προσωπικού λέει ότι χρησιμοποιεί τις στρατιωτικές του ικανότητες στον νέο χώρο εργασίας. Ενώ το 61% τονίζει ότι οι νέες θέσεις εργασίας που βρήκαν είναι χαμηλότερες των προσόντων τους. Αυτό καταγράφεται σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Φοίνιξ, στην οποία συμμετείχαν 1000 βετεράνοι.

10. Η εκτίμηση των πολιτών για το στρατό μειώνεται

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν σε εκτίμηση των στρατό στην Αμερική μειώνεται τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2013, το 78% των ενήλικων πολιτών έχει σε εκτίμηση τον στρατό. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό πριν 4 χρόνια, που έφτανε το 84%. Η μείωση αυτή είναι κάτι το οποίο σίγουρα δεν θα παραδεχτούν εύκολα, τα στελέχη του στρατού.

Πηγή : huffingtonpost.gr

Related

Κόσμος 7364522848844227325

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item