synoronews

Πως πολύτιμες πληροφορίες μεταφέρονται σε ξένες υπηρεσίες και μετά σε επιχειρηματίες

«Ξέφραγκο αμπέλι» φάινεται πως ήταν η Ελλάδα για ομάδα πρακτόρων, όπως διαφαίνεται από την πολυσέλιδη δικογραφία που έχει σχηματισθεί κ...

«Ξέφραγκο αμπέλι» φάινεται πως ήταν η Ελλάδα για ομάδα πρακτόρων, όπως διαφαίνεται από την πολυσέλιδη δικογραφία που έχει σχηματισθεί και αναφέρει πως στον ελλαδικό χώρο υπάρχουν πρόσωπα, κυρίως αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρουν πληροφορίες σε ξένες μυστικές υπηρεσίες

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι παρακολουθήσεις γίνονταν και μετά το καλοκαίρι του 2012 σε υψηλά πρόσωπα», επισημαίνει δικαστής που μίλησε για το θέμα στο «Βήμα της Κυριακής».

Με την παρουσία εισαγγελέα έγινε επιχείρηση σε σπίτι στα νότια προάστια, όπου εντοπίστηκαν μηχανήματα, τα οποία αποδεικνύουν πως εκεί γινόταν λήψη αλλά και αποστολή πληροφοριών στο εξωτερικό.

Μέχρι τώρα υπήρχαν οι φήμες πως στην Ελλάδα υπάρχει μηχανισμός της CIA που παίζει τα δικά του κατασκοπευτικά παιχνίδια. Μετά τι νέες εξελίξεις, φαίνεται ότι δρουν πολλές ξένες υπηρεσίες, οι οποίες πωλούν με το αζημίωτο πληροφορίες σε επιχειρηματίες.

Μερικά εμπλεκόμενα πρόσωπα βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από τις Αρχές και υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες και συναντήσεις .

Μετά το καλοκαίρι του 2012, στήθηκε ένα λόμπι ώστε να επηρεαστούν οι αγορές υπέρ εταιρειών που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή. Από την ανάκριση, την οποία επικαλείται το «Βήμα της Κυριακής», έχει μπλοκαριστεί η πώληση «φιλέτου» και η εκχώρησή του σε ξένες εταιρείες, ενώ έχει επικυρωθεί σε ελληνική.

Οι συνομιλίες υποκλάπηκαν από πρώην διπλωμάτη, μετά την άρση απορρήτου.

Περίπου ένα χρόνο μετά, το καλοκαίρι του 2013, άλλος εμπλεκόμενος στην υπόθεση είχε τηλεφωνικές επαφές με σύμβουλο γνωστού πολιτικού παράγοντα, από τον οποίο επιχείρησε να μάθει στοιχεία για τα ταξίδια προϊστάμενου του και στη συνέχεια να τα μεταβιβάσει στο εξωτερικό. Ο εμπλεκόμενος εμφανίζεται να λειτουργεί για λογαριασμό δύο ισραηλινών εταιρειών.

Αίσθηση προκαλεί και άλλος εμπλεκόμενος, ο οποίος επικοινωνεί με υποδιοικητή ξένης μυστικής υπηρεσίας. Στην επικοινωνία που είχαν φέρονται να μοιράζουν με Κύπριο επιχειρηματία ποσοστά σε υπό δημιουργία εταιρεία. Ο επιχειρηματίας είχε προσεγγισθεί για να αγοράσει "φιλέτο" που εκχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ. Υπόσχονταν μάλιστα να του εκχωρήσουν το 80% κατασκευών που θα γίνουν στην Ελλάδα.

Η έρευνα έχει οδηγήσει στην αποκάλυψη ευρύτατου δικτύου κατασκοπείας, όπως αναφέρουν οι πηγές της εφημερίδας: «Για εμάς είναι στοίχημα να απαλλάξουμε την χώρα από τα παράσιτα που έχουμε εντοπίσει. Εκτός από τους εμπλεκόμενους, που κινούνται στις παρυφές της πολιτικής, δεν λείπουν οι λομπίστες, αλλά και σκοτεινά πρόσωπα, δήθεν δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες, που σπεύδουν με το αζημίωτο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε σκοτεινά κέντρα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας»

Ο ανακριτής πιστεύει πως λειτουργούσε στη χώρα μας το ίδιο σύστημα παρακολούθησης με αυτό που καταγγέλλουν το Βερολίνο και ο Σνόουντεν. Οι Αρχές περιμένουν πολλά από έναν Ελληνοαμερικανό ο οποίος φέρει το κωδικό όνομα William B. Είναι ο άνθρωπος που αγόρασε καρτοκινητό από τον Πειραιά, Ακτή Μιαούλη, δίνοντας το όνομα Πέτρου. Μέσω αυτού του καρτοκινητού ενεργοποιούνταν σύστημα παρακολούθησης το οποίο κατέληγε στο κτίριο της NSA στο Λάνγκλεϊ των ΗΠΑ. Ήταν μάλιστα, ο Ελληνοαμερικανός, μέλος του κλιμακίου της CIA που έκανε παρακολουθήσεις το 2004.

Πηγή :  RAMNOUSIA

Related

Παράξενα 7768471461638832081

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -