synoronews

Σημάδια ότι σας χρησιμοποιεί συναισθηματικά! (music video)

Ε άν έχετε μόλις χωρίσει, είτε με δική σας πρωτοβουλία, είτε όχι, θα πρέπει να γνωρίζετε τα σημάδια που θα επιβεβαιώσουν τις υποψίες σ...

Εάν έχετε μόλις χωρίσει, είτε με δική σας πρωτοβουλία, είτε όχι, θα πρέπει να γνωρίζετε τα σημάδια που θα επιβεβαιώσουν τις υποψίες σας ότι σας χρησιμοποιεί για να καλύψει τις συναισθηματικές του ανάγκες, ακόμα και μετά τον τερματισμό της σχέσης και να δώσετε ένα δεύτερο τέλος και σε αυτά.

Σας υπενθυμίζουμε να μην υποτιμάτε ποτέ τα επιχειρήματα όσων επιμένουν πως «ποτέ δεν διατηρούμε επαφή με έναν πρώην» και να τηρήσετε την ίδια αρχή και στη δική σας σχέση.
Αν μάλιστα, δεν ήταν δική σας ιδέα ο χωρισμός, είναι πολύ πιθανό να επιθυμείτε τη διατήρηση της επικοινωνίας με τον πρώην σας, με την ελπίδα ότι θα τα ξαναβρείτε.

Σύμφωνα όμως με τις στατιστικές και την εμπειρία ζωής που όλοι έχουμε, σπάνια θα υπάρξει επανασύνδεση και πιο πιθανό είναι να σας βλέπει σαν back-up plan, παρά σαν σοβαρό ενδεχόμενο σχέσης, μετά την πρώτη αποτυχία.

Παρατηρήστε αν συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω και είστε αντικείμενο συναισθηματικής εκμετάλλευσης και αν στα περισσότερα από αυτά κουνάτε θετικά το κεφάλι σας, τότε λάβετε τα μέτρα σας άμεσα.

1. Είστε μαζί, και αφού χωρίσατε
Εάν ο πρώην σας συμπεριφέρεται σαν νυν, δηλαδή ανταλλάσετε τακτικά μηνύματα και τηλεφωνήματα, εξακολουθείτε να κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι και να περνάτε χρόνο μαζί, μην έχετε υψηλές προσδοκίες, γιατί όλα αυτά τα κάνει χωρίς το άγχος της δέσμευσης, που μάλλον ήταν και ο λόγος που σας χώρισε εξαρχής. Το πιθανότερο είναι να μην τον ενδιαφέρει η επανασύνδεση, αλλά να περνάει τον καιρό του μέχρι να βρει άλλο «λιμάνι» να δεσμευτεί.

2. Αδυνατεί να αποδεσμευτεί πλήρως
Μπορεί να χωρίσατε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, αλλά εκείνος επιμένει πως δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς εσάς και αδυνατεί να κόψει κάθε επικοινωνία. Δεν έχει απαραίτητα κακές προθέσεις, αφού απλά θέλει με κάποιο τρόπο να παραμείνετε στη ζωή του. Οι καλές προθέσεις του όμως, δεν έχουν πάντα καλά αποτελέσματα αφού, με αυτό τον αθώο τρόπο σας εμποδίζει να αποδεσμευτείτε συναισθηματικά και να ξαναφτιάξετε τη ζωή σας.

3. Θέλει να βγαίνει και με άλλες και με εσάς
Ο πρώην σας βγαίνει και με εσάς, αφού θέλει να «διατηρήσει την επαφή» μαζί σας, αλλά βγαίνει και με άλλες κοπέλες. Αυτός, θα πρέπει να ξέρετε, είναι ο χειρότερος τύπος πρώην, αφού θέλει και την πίτα ολόκληρη και στο σκύλο χορτάτο. Θέλει να συνεχίσει να βγαίνει μαζί σας γιατί περνάει πάντα καλά μαζί σας, αλλά ταυτόχρονα ψάχνει και την αντικαταστάτριά σας. Να είστε προετοιμασμένες για τη στιγμή που θα βρει μια άλλη και το τηλέφωνό σας θα σιγήσει απότομα.

4. Μιλάει για το μέλλον, ενώ έχετε χωρίσει
Εφόσον αποφασίσατε να χωρίσετε δεν έχετε κοινό μέλλον. Αν όμως εκείνος επιμένει να χρησιμοποιεί φράσεις όπως «ποιος ξέρει που θα είμαστε σε ένα χρόνο από τώρα» και «ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να τα ξαναβρούμε» τότε δεν το κάνει επειδή μετάνιωσε για το χωρισμό, αλλά επειδή θέλει να σας έχει σαν εναλλακτική, αν δεν καταφέρει να βρει άλλο «θύμα» μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο.

5. Χωρίζετε και τα ξαναφτιάχνετε 10 φορές τη μέρα
Εάν ο χωρισμός και η επανασύνδεση έχει γίνει μια καθημερινή συνήθεια για εσάς, αυτό σημαίνει ότι και εσείς και εκείνος αδυνατείτε να αποδεσμευτείτε και είστε και οι δυο εξαρτημένοι συναισθηματικά, ο ένας από τον άλλο. Δεν περνάτε καλά χωρίς αυτόν και δεν περνάτε καλά ούτε με αυτόν, γι΄ αυτό και επιτρέπετε όλα αυτά τα πισωγυρίσματα.

6. Μόνο όποτε τον βολεύει ή έχει κενό στο πρόγραμμά του
Το συνηθέστερο είδος πρώην είναι εκείνο που επιστρέφει στη ζωή σας μόνο όταν θέλει να διαπιστώσει αν είστε ακόμα ελεύθερη και μόλις σιγουρευτεί ότι είστε διαθέσιμη για μια πιθανή επανασύνδεση, αποσύρεται ξανά. Τον ενδιαφέρει θεωρητικά μόνο η διαθεσιμότητά σας και να βεβαιωθεί ότι είστε ακόμα ερωτευμένη μαζί του. Δεν επιδιώκει ποτέ επανασύνδεση γιατί δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

7. Επιστρέφει σε εσάς μετά από κάθε χωρισμό
Ο πρώην σας έκανε σχέση μετά από εσάς, αλλά δεν ευόδωσε ούτε αυτή η σχέση και αφού χώρισε, ήρθε πάλι σε εσάς για παρηγοριά. Και μετά κατάφερε και έκανε πάλι σχέση και τα κατάφερε και ξαναχώρισε και πάλι κατέληξε σε εσάς για παρηγοριά. Μην συγχέετε αυτή τη συμπεριφορά με ενδιαφέρον για τη μεγάλη του αγάπη, δηλαδή εσάς, καθώς είστε απλά ένα εργαλείο για να τονώσει την αυτοπεποίθησή του και τίποτα παραπάνω.
* X.- *

Πηγή : psixologikosfaros.gr

Related

Σχέσεις-Σεξ 8715690287397467244

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item