Ραβανί!
Ραβανί μια συνταγή γλυκό σιροπιαστό Υλικά 1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού φαριναπ 1 1/3 φλιτζάνι ...
https://to-synoro.blogspot.com/2014/07/ravani.html
Υλικά
- 1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού φαριναπ
- 1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 5 αυγά
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
- μαστίχα
- ινδοκάρυδο
Για το σιρόπι
- 3 ποτηριά ζάχαρη
- 2 1/2 ποτηριά νερό
- 5 κ.σ. βούτυρο
- Χυμό από ένα λεμόνι
Παρασκευή
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10′.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα και ανακατεύουμε απαλά μέσα στο μείγμα το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη βανίλια, τη μαστίχα, το ινδοκάρυδο και το αλάτι.
- Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50′.
- Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βράζουμε για 5′. Όταν ετοιμαστεί το περιχύνουμε στο γλυκό που έχουμε αφήσει να κρυώσει.
- Κόβουμε το ραβανί σε μερίδες και εάν θέλουμε το πασπαλίζουμε από επάνω με ινδοκάρυδο.
Πηγή : about-woman.gr