Σπιτικό παστέλι: Η υγιεινή λιχουδιά που ανεβάζει την ενέργειά μας!
ΥΛΙΚΑ 500 γρ. σουσάμι 500 γρ. μέλι 3 κουτ. γλ. ψιλοτριμμένο θυμάρι ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε αντικολλητ...
https://to-synoro.blogspot.com/2014/07/pasteli.html
- 500 γρ. σουσάμι
- 500 γρ. μέλι
- 3 κουτ. γλ. ψιλοτριμμένο θυμάρι
- ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σουσάμι να καβουρδιστεί.
- Σε κατσαρόλα βράζουμε το μέλι επί δέκα λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά.
- Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο το μείγμα μας, ρίχνουμε λίγο μέσα σε ένα ποτήρι με νερό.
- Αν σχηματιστεί μια ελαστική μπάλα, τότε είναι εντάξει. Αν διαλυθεί, τότε χρειάζεται να σταθεί λίγο ακόμα.
- Σε ίσια επιφάνεια απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
- Ρίχνουμε το μείγμα μας, προσθέτουμε, αν θέλουμε, και λίγο έξτρα σουσάμι από πάνω και σκεπάζουμε με μια δεύτερη κόλλα χαρτιού.
- Με πλάστη πιέζουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας ίσιο, με πάχος 1 εκατοστό.
- Μετά από 15 λεπτά κόβουμε το παστέλι μας σε μερίδες και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.