synoronews

ΣΟΚ: Στο «σφυρί» παιδικές ψυχές από «δεύτερο χέρι»!

Αγοραπωλησία «παιδιών από δεύτερο χέρι» μέσω Internet Σε μία από τις κατά τα άλλα πολιτισμένες υπεραυτοκρατορίες όπως είναι οι ΗΠΑ, ...

Αγοραπωλησία «παιδιών από δεύτερο χέρι» μέσω Internet

Σε μία από τις κατά τα άλλα πολιτισμένες υπεραυτοκρατορίες όπως είναι οι ΗΠΑ, τα πάντα πωλούνται και τα πάντα αγοράζονται- ακόμη και μία παιδική ψυχή. 

Δεκάδες ιστοσελίδες προτείνουν την αγοραπωλησία εκατοντάδων μικρών παιδιών, τα οποία εγκαταλείπουν εκείνοι που τα έχουν υιοθετήσει. 

Οι ιστοσελίδες ανήκουν σε μη ελεγχόμενους ιδιωτικούς οργανισμούς, που κάνουν χρυσές δουλειές δημοσιεύοντας αγγελιών με φωτογραφίες των μικρών παιδιών και μια περίληψη της σύντομης ζωής τους.

«Ο Dylan με το παιχνιδιάρικο χαμόγελο είναι 10 ετών. Είναι ικανός να συγκεντρωθεί και λατρεύει τα παζλ», αναφέρει μια αγγελία την οποία διάβασα τυχαία. 

Στην αγγελία δεν παραλείπεται, φυσικά, η τιμή πώλησης του παιδιού που είναι 3.500 δολάρια αφορολόγητα –δηλαδή, 2600 ευρώ για τα έξοδα του ιδιωτικού οργανισμού, 200 δολάρια για τα διαδικαστικά και από 1500-2500 για τους δικηγόρους.

 Ο Dylan υιοθετήθηκε από τη Ρωσία, όμως οι Αμερικανοί θετοί γονείς του δεν τον θέλουν πια !

Στην αμερικανική αγορά, οι μικροί αυτοί άτυχοι άγγελοι, αποκαλούνται παιδιά από «δεύτερο χέρι». Οι οργανισμοί που τα εμπορεύονται μιλούν για «rehoming» (επαναστέγαση), παρόλο που ο όρος είναι αμφιλεγόμενος. 

Συνήθως η λέξη χρησιμοποιείται για τα ζώα που αναζητούν μια δεύτερη οικογένεια. Όπως σε μια πραγματική αγορά μεταχειρισμένων ειδών τα παιδάκια «από δεύτερο χέρι» πωλούνται μισοτιμής. 

Έτσι, στις ΗΠΑ, μια υιοθεσία από το εξωτερικό κοστίζει από 10.000 έως 30.000 δολάρια, όμως η αλλαγή οικογένειας είναι πολύ φθηνότερη και, αρκετές φορές, οι θετοί γονείς που θέλουν στην κυριολεξία να ξεφορτωθούν το μικρό παιδί που υιοθέτησαν, το δίνουν και δωρεάν!

Σε ειδικό φόρουμ συζήτησης στο Yahoo προτεινόταν κατά μέσο όρο ένα παιδί από «δεύτερο χέρι» κάθε εβδομάδα τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με το Reuters που πριν από 9 μήνες δημοσίευσε μια συγκλονιστική έρευνα για την παράνομη αγοραπωλησία των υιοθετημένων παιδιών στις ΗΠΑ. 

Αρκετά παιδιά άλλαξαν, πολλές φορές, θετούς γονείς ενώ ορισμένα κατέληξαν στα χέρια παιδόφιλων και διεστραμμένων ατόμων.

Μετά την έρευνα του Reuters το Yahoo αναγκάστηκε να κλείσει το φόρουμ συζήτησης και 50 Πολιτείες ενίσχυσαν με περισσότερους ελέγχους την νομοθεσία υιοθεσιών. 

Τον Απρίλιο, η Πολιτεία του Wisconsin απαγόρευσε να μεσολαβούν για υιοθεσίες άτομα ή οργανισμοί που δεν έχουν ειδική κρατική άδεια, παιδιά να διαφημίζονται σαν εμπόρευμα ενώ οι θετοί γονείς που επιθυμούν να μεταβιβάσουν την γονική επιμέλεια σε άλλους θα πρέπει υποχρεωτικά να περνούν από το δικαστήριο.

 Ωστόσο, αρκετές Πολιτείες εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να κλείνουν τα μάτια στις αγγελίες αγοραπωλησίας παιδιών στο ιντερνετ…

Πηγή :  paraskhnio.gr/

Related

Κόσμος 512636069307671570

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -