synoronews

Πράσινο τσάι, το πολύτιμο!

Γ εμάτο αντιοξειδωτικά στοιχεία το πράσινο τσάι αναδομεί τα κατεστραμμένα κύτταρα, κατεβάζει την κακή χοληστερίνη και την υψηλή πίεση ...

Γεμάτο αντιοξειδωτικά στοιχεία το πράσινο τσάι αναδομεί τα κατεστραμμένα κύτταρα, κατεβάζει την κακή χοληστερίνη και την υψηλή πίεση αίματος, κατεβάζει τα επίπεδα του σακχάρου και γλυτώνει από επικίνδυνα επεισόδια. 

Καταναλώνεται σε ποσότητα 2-4 φλυτζανιών τη μέρα και ιδανικά προτιμάται το τσάι σε φυσική μορφή, όχι σε σακουλάκια.

Το ξύπνημα του εγκεφάλου – Η περιεκτικότητά του σε σπάνιο αμινοξύ θειανίνη το κάνει να λειτουργεί σαν διακόπτης που ανάβει την εγκεφαλική δραστηριότητα ενισχύοντας συγκέντρωση και μνήμη. Είναι και ο βασικός λόγος που το πράσινο τσάι μελετά πλέον και εργαστηριακά για τα αποτελέσματα που έχει στη νόσο του Αλτσχάιμερ και σε επεισόδια απώλειας μνήμης.

Απώλεια βάρους – Ιδανικό γιατί ενισχύει την ανάπτυξη φιλικών βακτηρίων στο έντερο και έτσι είναι ικανό να καταπολεμήσει το δυσκολότερο σημείο λίπους στο σώμα, στην κοιλιά. Τα ισχυρά του αντιοξειδωτικά πυροδοτούν τον μεταβολισμό και το κάψιμο θερμίδων.

Γαργάρες για γερά δόντια - Πολλές φυτικές οδοντόβουρτσες περιέχουν πράσινο τσάι γιατί αποδεδειγμένα οι κατεχίνες του πολεμούν πολλά από τα βακτήρια και τους ιούς που επιτίθενται στα δόντια. Εξίσου καλή δουλειά, αντιμικροβιακή και αντισηπτική έχουν και οι γαργάρες πράσινου τσαγιού όταν υπάρχουν στοματικά προβλήματα.

Μπάνιο πράσινο τσαγιού – Στην Κίνα πάλι έχουν ολόκληρα spa-δεξαμενές νερού με πράσινο τσάι για την τόνωση και αποτοξίνωση του οργανισμού. Στο σπίτι ρίχνουμε 3-4 σακουλάκια τσαγιού μέσα στη μπανιέρα για να βγάλουν τις τανίνες τους στο νερό και από εκεί, από τους ανοιχτούς πόρους του δέρματος στο σώμα.

Κομπρέσες ματιών – Μόλις κρυώσουν λίγο τα παραπάνω σακουλάκια τοποθετούνται σε κλειστά βλέφαρα σαν κομπρέσες. Πάλι οι τανίνες, κατεχίνες και τα αντιοξειδωτικά κάνουν τη δουλειά τους και πραγματοποιούν φυσικό “lifting” σηκώνοντας το δέρμα γύρω από τα μάτια και καταπραϋνοντας σακούλες και πρηξίματα.

Θεραπεία ηλιοκαμένου δέρματος – Επιθέματα βουτηγμένα σε πράσινο τσάι που έχει κρυώσει σε καμένες από τον ήλιο περιοχές του δέρματος το κάνουν να χτίσει τα κύτταρά του πολύ-πολύ πιο γρήγορα. Επειδή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία το πιο εύκολο και αποτελεσματικό κόλπο στην παραλία είναι να έχετε δικό σας παγωμένο, πράσινο τσάι σε μπουκάλι-σπρέι και να «ψεκάζετε» το δέρμα σας όποτε το έχει ανάγκη.

Μάσκα ομορφιάς γρήγορη, πάμφθηνη και αποτελεσματική – Τα μουσκεμένα φύλλα του τσαγιού, σε φυσική μορφή ή το ανοιγμένο σακουλάκι, τα αδειάζετε σε μια κούπα, τα ανακατεύετε με μέλι να γίνει μια παχιά πάστα και την απλώνεται στο πρόσωπο για 10 λεπτά. Ενυδατώνει, συσφίγγει και ανορθώνει το δέρμα.

Related

Υγεία 5989178522110240201

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -