synoronews

Σίγουρη η παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2014

Σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που λήγει στις 30 Ιουνίου 2014, προσανατολίζεται όπως όλα δείχνουν το Υπου...

Σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που λήγει στις 30 Ιουνίου 2014, προσανατολίζεται όπως όλα δείχνουν το Υπουργείο Οικονομικών (ΥπΟικ). 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις δεν θα υποβληθούν έως τη λήξη της προθεσμίας, δηλαδή μέχρι και τη Δευτέρα 30-06-2014. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο θα αναγκαστεί και εφέτος να δώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής.

 Έτσι, το ΥπΟικ εξετάζει δύο σενάρια για τη διαχείριση των περίπου 2 εκατ. φορολογικών δηλώσεων που υπολογίζεται ότι θα παραμείνουν εκτός Taxis μέχρι τις 30 Ιουνίου.[Επιλέξτε το link στο τέλος του άρθρου για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2014].

Το πρώτο σενάριο προβλέπει παράταση σε όλους τους φορολογουμένους έως τις 20 Ιουλίου 2014 για να υποβάλλουν τις δηλώσεις χωρίς πρόστιμα.

Το δεύτερο προβλέπει ότι μετά τη λήξη της αρχικής ημερομηνίας υποβολής στις 30-6-2014 και ανά δύο ημέρες να λήγει η προθεσμία υποβολής της δήλωσης για κάθε ψηφίο Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ). Δηλαδή στις 2 Ιουλίου θα πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις οι φορολογούμενοι που το ΑΦΜ τους που λήγει σε 1, στις 4 Ιουλίου με ΑΦΜ που λήγει σε 2, κ.ο.κ.

Αν τελικά δοθεί και εφέτος παράταση (όπως όλα δείχνουν), αυτή θα ανακοινωθεί το μεσημέρι / απόγευμα της Δευτέρας 30 Ιουνίου.

Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 3,41 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, το 40,24% των οποίων είναι χρεωστικές, το 38,80% μηδενικές και το 20,96% πιστωτικές. Ο μέσος φόρος που προκύπτει από τις χρεωστικές δηλώσεις ανέρχεται σε 1.153 ευρώ.

Αρμόδιοι παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) επισημαίνουν πως είναι χαρακτηριστικό ότι ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων κινείται σε επίπεδα χαμηλότερα από τις δυνατότητες του συστήματος ΤΑΧΙS net, το οποίο, όπως διευκρινίζουν, μπορεί να υποδεχθεί από 17.000 έως 20.000 δηλώσεις την ώρα, δηλαδή κατά ανώτατο όριο έως και 170.000 δηλώσεις την ημέρα, ήτοι ακόμη 850.000 δηλώσεις maximum έως τις 30 Ιουνίου. Το σύνολο των φορολογουμένων που είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν φορολογική δήλωση για το 2014 ανέρχεται στα 5,6 εκατομμύρια περίπου.

Εκτός από το ότι οι φορολογούμενοι δεν επωφελούνται, σε ό,τι αφορά τον χρόνο πληρωμής του φόρου, από την καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεών τους, στελέχη της ΓΓΠΣ τονίζουν πως φέτος η διαδικασία της υποβολής της δήλωσης είναι απλούστερη λόγω των προεκτυπωμένων στοιχείων εισοδήματος και δαπανών, ενώ για πρώτη φορά η εκκαθάριση του φόρου γίνεται, αμέσως, με την αποστολή της δήλωσης.

Επίσης, προτρέπουν τους φορολογούμενους, προκειμένου να διευκολύνουν περαιτέρω την υποβολή των δηλώσεών τους μέσω του TAXISnet, να επιλέγουν τις ακόλουθες ώρες: έως τις 9:30, από 14:00 έως 17:00 και μετά τις 21:00.

Πηγή : express.gr/

Related

Οικονομία 3966584608410632148

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -