synoronews

Έκχαρτ Τόλλε: Πότε ερωτεύεσαι την εικόνα του άλλου! (music video)

Μερικές φορές ο νους δημιουργεί μια φανταστική εικόνα για κάποιον άνθρωπο, με τον οποίο δεν γίνεται να είστε μαζί. Είναι σαν ένα δωμά...

Μερικές φορές ο νους δημιουργεί μια φανταστική εικόνα για κάποιον άνθρωπο, με τον οποίο δεν γίνεται να είστε μαζί.
Είναι σαν ένα δωμάτιο μέσα στο σπίτι του νου, όπου μπαίνεις όποτε θέλεις και ζεις μια φαντασίωση. Αλλά αν πιστέψεις ότι υπάρχει κάτι αληθινό σ' αυτή, είναι σίγουρο ότι θα απογοητευτείς.

Αρκετοί μου έχουν διηγηθεί εμπειρίες όπου γνώρισαν κάποιον μέσω του διαδικτύου. Άρχισαν να στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλον και σιγά-σιγά σχημάτισαν στο μυαλό τους μια εικόνα για το τι άνθρωπος είναι ο άλλος. Με τον καιρό ερωτεύτηκαν αυτή την εικόνα. Μάλιστα, αντάλλαξαν και φωτογραφίες, χωρίς όμως να ξέρουν αν η φωτογραφία που τους έστειλε ο άλλος τραβήχτηκε πριν από μια βδομάδα ή πριν από 25 χρόνια. Και δεν ήξεραν καν αν η φωτογραφία απεικόνιζε όντως τον άλλον.

Όταν έκανα συνεδρίες συμβουλευτικής πριν κάποια χρόνια, είχε έρθει κάποιος, που ενώ ενδιαφερόταν για την πνευματική αφύπνιση, μου μιλούσε συνέχεια για μια γυναίκα που είχε γνωρίσει δια αλληλογραφίας. Μου έλεγε ότι έπρεπε να παντρευτούν και να ζήσουν μαζί γιατί ήταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Τον απασχολούσε κάθε μέρα αυτή η σκέψη.

Του πρότεινα λοιπόν πολλές φορές, αντί να συνεχίσει να επικοινωνεί μ' αυτή τη γυναίκα με γράμματα, να πάει να τη γνωρίσει από κοντά. Μετά από δύο μήνες πήγε και τη συνάντησε. Και εκεί τελείωσε η σχέση τους. Αντιλήφθηκε ότι η φωτογραφία που του είχε στείλει η άλλη ήταν αρκετά παλιά και είχε τραβηχτεί πριν από 25 με 30 χρόνια.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι επειδή είχε ερωτευτεί την εικόνα της τόσο έντονα, πριν πουν αντίο για πρώτη και τελευταία φορά, έκαναν έρωτα. Τόσο δυνατή ήταν η ενέργεια που είχε δημιουργήσει μέσα του αυτός ο άνθρωπος με το να τη σκέφτεται συνέχεια.

Αναφέρω αυτή την περίπτωση για να δείτε πώς μία σκέψη μπορεί να σας εξαπατήσει και να καταλήξετε να δημιουργήσετε τελικά μια έντονη σχέση με μία σκέψη, αντί με έναν άνθρωπο. Η σκέψη μπορεί να καταλάβει ολοκληρωτικά τον νοητικό χώρο μέσα στο κεφάλι σας. Ως ένα βαθμό, αυτό συμβαίνει και όταν οι άνθρωποι ερωτεύονται, όχι διαδικτυακά, αλλά στην πραγματικότητα.

Δεν μπορούν να δουν καθαρά ποιος είναι ο άλλος, γιατί τον έχουν εξιδανικεύσει με τον νου τους. Τελικά ερωτεύονται μια εικόνα που αποτελείται από σκέψεις εξιδανίκευσης, έντονα συναισθήματα και φυσική έλξη. Αργότερα, όταν αποφασίσουν να συζήσουν, ή χάνεται ο έρωτας, ή ξεκινάει κάτι καινούριο και πιο αληθινό.

Στις μέρες μας, όσοι χρησιμοποιούν το Facebook δημιουργούν για τον εαυτό τους μια εικόνα, στην οποία ανατρέχουν και στην πραγματική τους ζωή. Σκέφτονται συνεχώς "τι θα ανεβάσω σήμερα στο Facebook;", "πώς θα φαίνομαι αν ανεβάσω αυτό ή το άλλο;". Για αρκετούς η εικόνα τους στο Facebook είναι πιο σημαντική από τον πραγματικό τους εαυτό.

Έτσι όμως χάνουν τον εαυτό τους μέσα στον νου τους και ζουν με μια φανταστική εικόνα, αντί να πάνε βαθιά μέσα τους να βρούνε το αληθινό τους Είναι. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία δημιουργούν μια εικόνα μέσα από την οποία θέλουν να τους βλέπουν οι άλλοι και σιγά-σιγά υιοθετούν αυτή την ταυτότητα.

*Το παραπάνω κείμενο αποτελεί απόσπασμα από μαγνητοσκοπημένη ομιλία του Έκχαρτ Τόλλε.
Μετάφραση: Ν. Μπάτρας

* X..- *

Πηγή : aytepignosi.com

Related

Σχέσεις-Σεξ 8018655244586877023

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item