synoronews

Πιασμενη στο «δοκανο» Σοιμπλε η κυβερνηση

Η κυβέρνηση Σαμαρά προσπαθεί μετά την ήττα της από τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές κάλπες να απαντήσει, με καθυστέρηση 10...

Η κυβέρνηση Σαμαρά προσπαθεί μετά την ήττα της από τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές κάλπες να απαντήσει, με καθυστέρηση 10 ημερών τουλάχιστον, με έναν επικοινωνιακό μεν, αλλά παντελώς αδέξιο τρόπο.

 Το «χαρτί» του ανασχηματισμού, ένα από τα πλέον ισχυρά στα χέρια του εκάστοτε πρωθυπουργού, έχει «καεί» πριν καν χρησιμοποιηθεί, καθώς έχει προαναγγελθεί εδώ και μια εβδομάδα και ουδεμία έκπληξη μπορεί να περιμένει κάποιος.

Το ζήτημα του ανασχηματισμού και η αποτυχημένη επικοινωνιακά διαχείρισή του είναι άλλη μια απόδειξη ότι πρόκειται απλώς για προσπάθεια τήρησης κάποιων ούτως ή άλλως εύθραυστων ισορροπιών ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον υπουργό Οικονομικών να είναι ο «μπαλαντέρ», αλλά και να είναι έτοιμος να οδεύσει προς τη θέση του νέου Διοικητή της ΤτΕ.

 Το πρόβλημα για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου όμως δεν είναι μόνο ο Γιάννης Στουρνάρας και οι ισορροπίες του τρόμου ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης είναι οι μνημονιακές της επιλογές και η πρόσδεση και εξάρτησή της από το άρμα του Βερολίνου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φροντίζει κάθε τόσο να βγαίνει, όχι τυχαία βέβαια, να ρίχνει ένα πυροτέχνημα και να κόβει οποιαδήποτε επιθυμία της κυβέρνησης Σαμαρά, έστω και σε επίπεδο δηλώσεων τύπου ευχολογίου.

 Το προεκλογικό «τέλος των Μνημονίων» της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά και της υπόσχεσης για ανάπτυξη, ακούγονται σαν κακογραμμένη κασέτα στα αυτιά όχι μόνο της συντριπτικής πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και σε αυτά του Βερολίνου, των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης.

 Άλλωστε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνει λόγο για νέο «πακέτο στήριξης», το οποίο βέβαια θα συνοδεύεται από ένα νέο Μνημόνιο, καθώς αυτά πάνε πακέτο με την κυβέρνηση Σαμαρά.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται παγιδευμένη στο πολιτικό αδιέξοδο που η ίδια δημιούργησε. Το «ΝΑΙ σε όλα» στους δανειστές, με την εύκολη, αλλά όχι πια πιστευτή δικαιολογία του τύπου «έτσι μας είπε η τρόικα», δεν πιάνει πλέον. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και από το μήνυμα της κάλπης, η οποία έβγαλε δύο πράγματα. Το ένα είναι η ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο η αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής.

 Η κυβέρνηση Σαμαρά, εκτιμώντας ότι η λύση του ανασχηματισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πανάκεια για το πολιτικό της αδιέξοδο, το οποίο φτάνει μέχρι και την ανοιχτή αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου στις προεδρίες των κομμάτων τους, έκανε ένα ακόμα λάθος. Πίστεψε ότι μπορεί με «καθρεφτάκια και χάντρες» να ξεγελάσει και πάλι τον ελληνικό λαό.

Ο επικείμενος ανασχηματισμός, όποτε και αν γίνει, δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε στην κυβέρνηση Σαμαρά για έναν πολύ απλό λόγο. Κανείς δεν πρόκειται να πιστέψει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι νέα. Από τη στιγμή που υπάρχει η εμμονή στις μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει πάνω στην κοινωνία, είναι καταδικασμένη στην αποτυχία οποιαδήποτε κυβερνητική προσπάθεια. 

Το μόνο που της απομένει είναι να προσπαθήσει να φτάσει μέχρι την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και μέχρι τότε να κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις, οι οποίες θα της εξασφαλίσουν την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να εκλέξει τον Πρόεδρο που θα προτείνει.

Το καίριο ερώτημα όμως είναι το αν μπορεί να αντέξει μέχρι τότε, καθώς υπάρχουν πολλά που τη βαραίνουν. Η εικόνα σύγχυσης στις Κ.Ο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, οι νέες απαιτήσεις των δανειστών, τα λεγόμενα Σόιμπλε, το νέο Μνημόνιο που έρχεται, η διαπραγμάτευση για το χρέος. 

Το πιο βασικό από όλα όμως είναι η αποδοκιμασία της από τους πολίτες και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποτυπώθηκε στην κάλπη και όχι στις δημοσκοπήσεις.

 Η ελληνική κοινωνία πλέον γνωρίζει ότι υπάρχει εναλλακτική, ρεαλιστική και αξιόπιστη πρόταση, η οποία μοναδικό της σκοπό έχει την υπηρέτηση των λαϊκών και εθνικών συμφερόντων και όποτε και αν γίνουν οι βουλευτικές εκλογές θα το αποτυπώσει στις κάλπες με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Πηγή : sfairika.gr

Related

Πολιτική 2667948041783182638

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -