synoronews

Γάμος: Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις για να μη σβήσει ο έρωτας

Οι σχέσεις αδελφοποιούνται γιατί μπαίνει η συνήθεια και η ρουτίνα στη ζωή και πολλές φορές επειδή εμείς οι ίδιοι δεν κάνουμε κάτι για να...

Οι σχέσεις αδελφοποιούνται γιατί μπαίνει η συνήθεια και η ρουτίνα στη ζωή και πολλές φορές επειδή εμείς οι ίδιοι δεν κάνουμε κάτι για να ανανεώσουμε τη σχέση μας και όταν.... δεν ασχολούμαστε με το ερωτικό στοιχείο αυτό αφήνει εμάς και τον σύντροφό μας. Και η μαγεία που είχαμε στην αρχή της σχέσης χάνεται. Κάνουμε τα απολύτως απαραίτητα δίχως φαντασία και ενδιαφέρον. Απλά τρώμε μαζί, λέμε δυο κουβέντες και βλέπουμε τηλεόραση. Και το συναίσθημα εξασθενεί…

Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορεί να κάνει το ζευγάρι για να επαναφέρει το πάθος. Να κάνουμε πράγματα που φανταζόμαστε ότι μπορούν να ενδιαφέρουν τον άλλο. Δε μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις στην αναγνώστριά μας γιατί εκείνη γνωρίζει καλά τον άνδρα της μόνο και μπορεί να υποθέσει τι θα μπορούσε να είναι αυτό που θα κινητοποιούσε το ενδιαφέρον του. Θα αναφέρουμε όμως κάποια παραδείγματα- τι κάνουν κάποια ζευγάρια για να ανανεωθούν- μπορούσε να είναι ένα ρομαντικό δείπνο με κεριά κάθε τόσο. Θα μπορούσε να είναι μια έκπληξη, εκεί που δεν το περιμένει να του κάνει ένα μικρό δώρο για να χαρεί, θα μπορούσαν να κάνουν όμορφες βόλτες που να τους ανανεώνουν ή ακόμα να δοκιμάσει και μικρές αλλαγές στην εμφάνισή της στο στυλ της για παράδειγμα.

Στο σεξουαλικό κομμάτι ακόμα θα μπορούσαν να πειραματιστούν με καινούργια πράγματα, ας πούμε να ενημερωθούν για καινούργια πράγματα από κάποιο βιβλίο και βέβαια να επιδιώκουν την ερωτική ανανέωση με το να ρωτούν τον σύντροφό τους τι τους αρέσει και τι όχι, τι θα επιθυμούσε να κάνουν και τι όχι στο σεξ να εκφράσει και εκείνη τα δικά της θέλω. Το ζευγάρι θα πρέπει να βάλει τη φαντασία να δουλέψει και να ξεφύγει από τη συνήθεια και τη ρουτίνα.

Πολλά ζευγάρια έχουν κάποιες κακές συνήθειες που κάνουν κακό στο πάθος. Ας πούμε δεν μιλάμε και βλέπουμε συνέχεια τηλεόραση, ασχολούμαστε συνέχεια με τις δικές μας δουλειές και δεν ρωτάμε τι μπορεί να απασχολεί τον άλλο, αφοσιωνόμαστε στις δουλειές του σπιτιού και δε δίνουμε σημασία στον άνθρωπό μας. Δινόμαστε 100% στο παιδί το οποίο δεν είναι αναγκαστικά κακό αλλά δεν ασχολούμαστε καθόλου με την σχέση μας και το ερωτικό ενδιαφέρον χάνεται. Ειδικά πολλές γυναίκες αφοσιώνονται στον ρόλο της μητέρας αλλά θα μπορούσαν να βάζουν και κάποιο όριο στον ρόλο αυτό αν θέλουν να κρατήσουν τον έρωτα με τον σύζυγό τους ζωντανό.

Άλλες φορές στο ζευγάρι υπάρχει το παράπονο ότι γυρνάει ο άνδρας από τη δουλειά και δε της δίνει σημασία. Εκείνος λέει ότι είναι κουρασμένος. Συμβαίνει και το αντίθετο. Η γυναίκα να μη δίνει σημασία λόγω κούρασης. Σε αυτές τις περιπτώσεις μια καλή ιδέα είναι το να φροντίζουμε τουλάχιστον να επικοινωνούμε καλά αν δεν μπορούμε λόγω συνθηκών να κάνουμε. Πρέπει σε αυτές τις περιστάσεις να κατανοούμε και την κούραση του άλλου και να ερμηνεύουμε σωστά τα πράγματα, δε σημαίνει ότι ο άλλος δε θέλει να μας μιλήσει. Μπορεί μια γεμάτη μέρα να μην αφήνει περιθώρια αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε. Και η μη λεκτική επικοινωνία – το να μη θέλουμε δηλαδή να αναλύσουμε ό, τι συνέβη μέσα στη μέρα- είναι φυσιολογική και μπορεί να είναι και αυτή ουσιαστική αρκεί να δείχνουμε το ενδιαφέρον μας.

Πηγή : ksipnistere.blogspot.gr

Related

blog 7475520374375138601

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item