synoronews

Η επιλογή συντρόφου καθορίζει το πόσο θα ζήσουμε! (music video)

Από: Ζαχαρία Πηνελόπη Οι σχέσεις που κάνουμε στη ζωή μας -και κυρίως ο γάμος μας - φαίνεται πώς ε ίναι από τις πιο καθοριστικές α...

Από: Ζαχαρία Πηνελόπη


Οι σχέσεις που κάνουμε στη ζωή μας -και κυρίως ο γάμος μας- φαίνεται πώς είναι από τις πιο καθοριστικές αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε, όπως υποστηρίζουν Δανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.
Μάλιστα, οι στρεσογόνες σχέσεις μπορούν να είναι τόσο επικίνδυνες, ώστε να προκαλέσουν ακόμα και πρόωρο θάνατο.

Για τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης έρευνας, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Epidemiology and Community Health», αξιολογήθηκαν τα στοιχεία 10.000 περίπου εθελοντών, ηλικίας 36-52 ετών, των οποίων οι ειδικοί παρακολουθούσαν την πορεία της υγείας τους για μία 10ετία.
Από αυτούς, όσοι ανέφεραν ότι βίωναν στρεσογόνες σχέσεις με το σύντροφό τους, τα παιδιά τους, τους συγγενείς τους, τους φίλους τους και τους γείτονες παρουσίαζαν αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίτερα. 
Μάλιστα, σε όλη τη διάρκεια της μελέτης, απεβίωσε το 4% των γυναικών και το 6% των αντρών. Σχεδόν, το 50% των θανάτων οφειλόταν στον καρκίνο, ενώ ανάμεσα στις υπόλοιπες αιτίες συμπεριλαμβάνονταν οι καρδιαγγειακές και ηπατικές νόσοι, τα ατυχήματα και οι αυτοκτονίες.
Φυσικά, όλα αυτά δεν φαντάζουν και τόσο περίεργα, σωστά; Αρκεί να αναλογιστούμε πώς νιώθουμε κάθε φορά μετά από έναν καβγά με το σύντροφό μας.
Η πίεσή μας ανεβαίνει, η ένταση φέρνει το κλάμα και ο κόσμος γύρω μας φαντάζει εχθρικός. Σκεφτείτε το, λοιπόν, όλο αυτό να συμβαίνει καθημερινά;

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατακρίνουν όσους επιλέγουν το διαζύγιο, αν και στην πραγματικότητα ίσως οι τελευταίοι να είναι τελικά και οι πιο τυχεροί.
Παρόλο που ενδεχομένως να είναι ανέφικτο να απεγκλωβιστούμε εντελώς από οποιαδήποτε αρρωστημένη και στρεσογόνα σχέση στη ζωή μας, φαίνεται πως ο γάμος δεν είναι μία από αυτές.

Μπορεί να μη γίνεται να «ξεκόψουμε» από τα αδέρφια μας ή τους γονείς μας (τουλάχιστον, στις περισσότερες των περιπτώσεων), αλλά μπορούμε σίγουρα να επιλέξουμε ποιον θα παντρευτούμε και πώς θέλουμε να είναι η σχέση μας μαζί του.

Υπάρχουν ορισμένοι που ισχυρίζονται ότι, αν ο γάμος είναι κακός, μπορούμε πάντα να βρούμε καταφύγιο σε άλλου είδους σχέσεις στη ζωή μας, π.χ. στους φίλους μας ή στην οικογένειά μας, αλλά μάλλον δεν είναι έτσι. 

Ο γάμος μας είναι αυτός που καθορίζει όλα τα υπόλοιπα. Είναι αυτός που διαμορφώνει το πώς θα είναι οι σχέσεις μας με τα παιδιά μας και το πώς θα νιώθουμε μέσα στο σπίτι μας. 
Αν είναι κακός, τότε όλα γύρω μας είναι κακά… σχεδόν θανατηφόρα!

Από την άλλη, ένας ευτυχισμένος γάμος συχνά οδηγεί σε μια ευτυχισμένη ζωή. Ακόμα κι αν υπάρχουν διάφορα άλλα πράγματα που μας αγχώνουν γύρω μας, ο ευτυχισμένος γάμος είναι αυτός που θέτει γερά θεμέλια.

Αν μαλώσουμε με ένα φίλο, έχοντας σταθερότητα και ασφάλεια στο γάμο μας, μας βοηθά να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και να νιώθουμε καλύτερα.
Από όλες τις σχέσεις στη ζωή μας, καμία δεν είναι τόσο σπουδαία όσο αυτήν που έχουμε με το σύντροφό μας.

Συμφωνείτε με την άποψη ότι, το ποιον θα παντρευτούμε αποτελεί την πιο σημαντική απόφαση της ζωής μας;

* Χ.- *

Πηγή : imommy.gr

Related

Σχέσεις-Σεξ 37632227134588005

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνωστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε ! Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...
Κανείς δεν είναι πλούσιος αν είναι άκληρος και καμία δεν είναι ωραία όταν είναι ανόητη και κανένας δεν είναι ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη
Μάθε να θέτεις συγκεκριμένους στόχους που ετοιμάζουν «άπιαστους» σκοπούς, δηλαδή σκοπούς που σε υπερβαίνουν ...

Αρχειοθηκη ιστολογιου

οι ανθρωποι της ζωης μου !

οι ανθρωποι της ζωης μου !
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γεννήθηκαν με άστρο, για να ξεχωρίζουν. Που δεν περνούν απαρατήρητοι ...

μια γυναικα με βαθος !

μια γυναικα με βαθος !
Δεν είναι ο κάθε άντρας αρκετά δυνατός ώστε να διαχειριστεί μια γυναίκα με βάθος...

Φτανει που ονειρευομαστε...!

Φτανει που ονειρευομαστε...!
Ζηλεύει κάποιος αυτόν που έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τον φτάσει. Όταν κάτι είναι πολύ πολύ μακριά από τα δικά του μέτρα δεν το ζηλεύει...

blogoΘεαση

item