Εκμέκ με τσουρέκι!
Υλικά Τσουρέκι 15 φέτες (που μας περίσσεψε) Άνθος ορύζης βανίλια 2 φακελάκια Γάλα 6 1/2 φλιτζάνια τσαγιού Ζάχαρη 10 κοφτές κουτ...
- Τσουρέκι 15 φέτες (που μας περίσσεψε)
- Άνθος ορύζης βανίλια 2 φακελάκια
- Γάλα 6 1/2 φλιτζάνια τσαγιού
- Ζάχαρη 10 κοφτές κουταλιές σούπας
- Χρωματιστή τρούφα για πασπάλισμα προαιρετικά
- Ζάχαρη 3 φλιτζάνια τσαγιού
- Νερό 1 φλιτζάνι τσαγιού
- Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
- Άχνη ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας
- Κρέμα γάλακτος 250 γρ
- Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει).
- Πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε και την βανίλια.
- Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή σε ταψάκι.
- Περιχύνουμε με το σιρόπι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 φλυτζάνια γάλα και την ζάχαρη και περιμένουμε να ζεσταθούν.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε 1/2 φλιτζάνι γάλα και λιώνουμε εκεί μέσα τα 2 φακελάκια ανθού ορύζης. Μόλις έχει ζεσταθεί το μείγμα της κατσαρόλας αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
- Το αδειάζουμε στο πυρέξ πάνω από το τσουρέκι και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει πολύ καλά για 15 λεπτά εκτός ψυγείου και μετά στο ψυγείο.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (που θέλουμε να είναι κρύα) μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.
- Αδειάζουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό μας και το διατηρούμε στο ψυγείο.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε με φυστίκια Αιγίνης ή με χρωματιστή τρούφα.
Πηγή