synoronews

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου μας προειδοποιεί για τους κινδύνους

"Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!". Βάστα με να σε βαστώ, να ανεβούμε του internet το βουνό... Και πρόκειται όντως γ...

"Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!". Βάστα με να σε βαστώ, να ανεβούμε του internet το βουνό...

Και πρόκειται όντως για... βουνό, καθώς οι κίνδυνοι, που συντρέχουν μέσω του διαδικτύου - άλλο αν σε εμάς τους περισσότερο εξοικειωμένους δεν είναι τόσο ορατοί -, είναι πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους, σε πολλούς τομείς.

Για 11η συνεχή χρονιά, λοιπόν, εορτάζεται σήμερα, 11 Φεβρουαρίου, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο φετινός εορτασμός τελεί υπό την αιγίδα της Αντιπροέδρου για την Ευρωπαϊκή Ένωση και Επιτρόπου για την Ψηφιακή Ατζέντα, Neelie Kroes.

Αντίστοιχα, η θεματική του φετινού εορτασμού είναι να δημιουργήσουμε από κοινού ένα καλύτερο Διαδίκτυο, με σύνθημα: "Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! (Let’s create a Better Internet Together!)".

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE1, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

Έχει καθιερωθεί να εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου! Οπότε, του χρόνου αξίζει να τη θυμάστε και από μόνοι σας!

Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται αποκλειστικά από τη Δράση Ενημέρωσης saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.

Για τον εορτασμό, η ιστοσελίδα saferinternet.gr μαζί με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος", συνδιοργανώνουν την κεντρική εκδήλωση για την ημέρα αυτή, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος", στην Αγία Παρασκευή, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το συνέδριο υλοποιείται με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Ενημερωτικού Κόμβου για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, της εταιρίας Wind, της Alpha Bank και της Google.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου" είναι η αποκλειστικά αναγνωρισμένη από την παγκόσμια κοινότητα για το ασφαλές internet και δεν έχει καμία σχέση με ψεύτικες, χαλκευμένες γιορτές με τίτλους, όπως "Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλείας στο Διαδίκτυο", σε άλλες ημερομηνίες.

Η φετινή εκδήλωση θα έχει μια ξεχωριστή δομή δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά και τους νέους να πρωταγωνιστήσουν σε όλη τη διάρκειά της. Στο συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες. Για όσους δεν μπόρεσαν να λάβουν θέσεις στο συνέδριο, η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση http://vod.sch.gr/video/iptv/646.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αναρτημένο στον ιστοχώρο www.saferinternetday.gr.

Χώρος διεξαγωγής συνεδρίου: Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος", Πατριάρχη Γρηγορίου και Νεαπόλεως, Αγία Παρασκευή.


Πηγή :  news.gr

SUPPORT THIS BLOG

Related

Τεχνολογία 452142350377001714

    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -