synoronews

Σήμερα τα λουκέτα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΠΥ

Περιφρούρηση έξω από τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, από γιατρούς κι εργαζόμενους, οι οποίοι αρνούνται να παραδώσουν τα κτίρια όπου στεγάζοντα...

Περιφρούρηση έξω από τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, από γιατρούς κι εργαζόμενους, οι οποίοι αρνούνται να παραδώσουν τα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολυϊατρεία του Οργανισμού, που αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

Σήμερα λήγει η διορία προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων. Τα πολυϊατρεία, θα παραµείνουν κλειστά για έναν μήνα και εν συνεχεία θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ) καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους».

Επίσης κάνουν λόγο για «βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος».

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου αποφάσισαν να μην παραδώσουν το κτήριο στη διοίκηση, ενώ από το πρωί πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πολυϊατρείο και απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες «να τους βοηθήσουν και να αντισταθούν, ώστε να αντιστρέψουν όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας».

Στο πλευρό των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που αρνούνται να παραδώσουν το πολυϊατρείο Δάφνης - Αγ. Δημητρίου βρέθηκαν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε κατηγορηματικά με τη φυσική μας παρουσία ότι δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν τα καταστήματα του ΕΟΠΥΥ», ανέφερε η κ. Θεανώ Φωτίου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παίζει με την υγεία» και τόνισε: «Δεν θα επιτρέψουμε να πάει όλο το σύστημα της πρωτοβάθμιας υγείας στα ιδιωτικά ιατρεία».
Υπερασπίστηκε ακόμη τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σημειώνοντας ότι κατά την απεργία τα ιατρεία του Οργανισμού λειτουργούσαν με προσωπικό ασφαλείας.

Το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά έχει προχωρήσει σε συγκέντρωση από τις 7:30 το πρωί μπροστά στα ιατρεία ΕΟΠΥΥ της Νίκαιας, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλα πολυϊατρεία στην Αττική και στην επαρχία.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στα πολυϊατρεία της Καλλιθέας, του Νέου Κόσμου,της Νίκαιας, του Ηρακλείου Κρήτης και σε πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας.

Η συγκέντρωση του πολυϊατρείου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, γίνεται παρουσία του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Κάλεσμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν τη Δευτέρα στην περιφρούρηση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ απευθύνει η ΟΕΝΓΕ, αναφέροντας ότι «η μεταφορά όλης της ιατρικής και νοσηλευτικής κίνησης στα παραπαίοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαλύσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη».

Επίσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τον νόμο για την ΠΦΥ «διέλυσε όλες τις δομές του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να επιτύχει το στόχο των 8500 διαθεσιμοτήτων».

«Βάζουν λουκέτο σε όλα τα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ, πριν ακόμη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ το τερατούργημα για το ΠΕΔΥ, δείχνοντας την εκτίμηση και το σεβασμό που τρέφουν τα μνημονιακά ενεργούμενα στους νόμους και τη νομιμότητα», συμπληρώνει η ΟΕΝΓΕ.
Α. Γεωργιάδης: "Θα παραδοθεί το 99% των πολυϊατρείων"

«Αυτός που δεν θα παραδίδει δημόσια περιουσία, θα αναλαμβάνει και την ευθύνη» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στο Mega με αφορμή την εκπεφρασμένη άρνηση αρκετών γιατρών του ΕΟΠΥΥ των πολυιατρείων του Οργανισμού, να παραδώσουν τα κτίρια, όπου στεγάζονται ιατρικές υπηρεσίες και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Aν κάποιοι νομίζουν ότι θα κάνουν ανταρσία και θα γίνουν ήρωες, μην ονειρεύονται. Δεν θα κάνουμε τίποτα απολύτως. Έχουμε καταγράψει όλα τα μηχανήματα και τα υλικά των πολυιατρείων. Κάθε καταστροφή του ενός ευρώ, θα καταλογισθεί σε αυτόν, που δεν παρέδωσε».

Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, θα παραδοθούν σε ποσοστό 99%.


Πηγή :  enet.gr/

SUPPORT THIS BLOG

Related

Ελλάδα 8031110644585889025

    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -