synoronews

Παίζουν με τα χρήματα για τη Μυρτώ

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τότε που, μέσω της ομογενειακής εφημερίδας “proini.us”, δικηγόρος κατήγγειλε ότι τα χρήματα που συγκεντρώ...

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τότε που, μέσω της ομογενειακής εφημερίδας “proini.us”, δικηγόρος κατήγγειλε ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την 16χρονη Μυρτώ δεν δόθηκαν τελικά στην οικογένεια.

Σήμερα, το θέμα εξακολουθεί να απασχολεί τόσο την Ελλάδα, όσο και την ομογένεια. Η εφημερίδα «επέστρεψε» με νέο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα το οποίο φέρει τον τίτλο «Πώς η ελληνική Ομοσπονδία Βοστόνης κορόιδεψε και διέσυρε την Ομογένεια χρησιμοποιώντας ανήλικα παιδιά». Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για παράτυπες διαδικασίες και περίεργες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιουλίου 2012, η Μυρτώ δέχτηκε βίαιη επίθεση από υπήκοο Πακιστάν στην Πάρο, όπου είχε πάει με την οικογένειά της για διακοπές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, λίγες ημέρες πριν από την άφιξή της στις ΗΠΑ (με ιδιωτικό αεροσκάφος), τα χρήματα της νοσηλείας στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστόνης, είχαν καταβληθεί από το υπουργείο Υγείας της Ελλάδας εξαιτίας της πανελλήνιας συγκίνησης για το δράμα της μικρής. Τα έξοδα της νοσηλείας στο «Σπόλτιγκ», τα οποία ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μπορεί μεν να τα καλύπτει η Ελλάδα, ωστόσο είχε κριθεί αναγκαία η αγορά του ειδικού μηχανήματος Tobii Speech Recognition Device που θα επέτρεπε στη Μυρτώ να επικοινωνεί με την οικογένειά της. Τα έξοδα της αγοράς του εν λόγω μηχανήματος, αλλά και της εγχείρισης στην οποία υπεβλήθη στις αρχές Δεκεμβρίου η Μυρτώ, δεν καλύπτονταν από το ελληνικό κράτος.

Στα τέλη Αυγούστου 2013, στέλεχος της Ομοσπονδίας Βοστόνης, έθεσε το ζήτημα «Μυρτώ» στο Συμβούλιο για την παροχή οικονομικής βοήθειας. Το Συμβούλιο αρνήθηκε, δηλώνοντας ότι δεν θα ανακατευτεί στην υπόθεση.

Στις 3 Νοεμβρίου 2013, άνοιξε ένας τραπεζικός λογαριασμός στο διαδίκτυο από την κυρία Maryanne Makredes Senna, εν γνώσει της μητέρας της Μυρτώς, ο οποίος όμως, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρωινή», δεν έχει καμία σχέση με τους «Φίλους της Μυρτώς» και την Ελληνοαμερικανική Ομοσπονδία Βοστόνης.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 8 Νοεμβρίου 2013, ανακοινώθηκε η ίδρυση της άτυπης οργάνωσης «Φίλοι της Μυρτώς». Η οργάνωση ανακοίνωνε ότι στις 7 Δεκεμβρίου 2013 θα διοργάνωνε χοροεσπερίδα στο κοινοτικό κέντρο της ενορίας του Αγίου Νεκταρίου στην πόλη Rosindale, πλησίον της Βοστόνης.

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή στις 9 Νοεμβρίου 2013, ανακοινώνεται η συγκέντρωση χρημάτων μέσω διαδικτύου από την άτυπη οργάνωση (δεν έχει νομική υπόσταση), «Friends of Myrto» (Φίλοι της Μυρτώς) που αναφέρει ότι τα χρήματα θα κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό της Ομοσπονδίας με διαχειρίστρια την Κυριακούλα Πατσαβούρα, βοηθό γραμματέα της Ομοσπονδίας.


Η παραπλάνηση

Στην τελευταία γραμμή της διαφημιστικής αφίσας της χοροεσπερίδας αναφέρεται «Sponsored by the Federation of Hellenic-American Societies of New England».

Όπως αναφέρει η «Πρωινή», η «Ομοσπονδία ΕλληνοΑμερικάνικων Συλλόγων Νέας Αγγλίας» είναι μια άτυπη οργάνωση κατά πλειοψηφία ανηλίκων, χωρίς νομική υπόσταση, η οποία κάλεσε τον κόσμο να παραβρεθεί στη χοροεσπερίδα και να συμβάλει οικονομικά.

«Δηλαδή, η Ομοσπονδία έβαλε μπροστά ανήλικα παιδιά ως ''κράχτες'', γιατί αν αυτή έκανε έρανο, θα έβγαινε ανοιχτά μπροστά και με την αναξιοπιστία της δεν θα μάζευε τίποτα» αναφέρεται στο δημοσίευμα. «Τρεις εβδομάδες πριν την χοροεσπερίδα, το ποσό των 25.000 δολαρίων (που χρειαζόταν η οικογένεια για την αγορά ενός ειδικού μηχανήματος), είχε ήδη υπερκαλυφτεί και αντί να σταματήσει η συλλογή χρημάτων, αυτή συνεχίζεται.

Δύο ημέρες πριν την χοροεσπερίδα, στις 5 Δεκεμβρίου 2013 εγχειρίζεται η Μυρτώ. Δεν καλύπτεται από την Ελλάδα το κόστος, (που ανερχόταν σε) περίπου 55.000 δολάρια», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Η χοροεσπερίδα έγινε και στις 11 Δεκεμβρίου 2013, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι συγκεντρώθηκαν συνολικά 32.000 δολάρια. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε τελικά συνδυαστικά από το Διαδίκτυο και την χοροεσπερίδα είναι 110.000 ευρώ. Στις 11 Δεκεμβρίου 2013 ανακοινώθηκε επίσημα, ότι τα χρήματα θα δοθούν ώστε να αγοραστεί το μηχάνημα που χρειαζόταν η Μυρτώ και για την εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία ανέφερε ότι θα διαχειριζόταν η ίδια τα χρήματα χωρίς, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, να ρωτήσει την οικογένεια της Μυρτώς.

Μέχρι σήμερα... σιγήν ιχθύος!


Πηγή :  zougla.gr/

SUPPORT THIS BLOG

Related

Κοινωνία 1684530998447112887

    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -