synoronews

Eurogroup: «Παράθυρο ευκαιρίας» στην Ελλάδα μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου

Την αυστηρή εντολή στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να τελειώνει με τα «ανοιχτά» θέματα έδωσαν ομόλογοί του στο Eurogroup, σ...

Την αυστηρή εντολή στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να τελειώνει με τα «ανοιχτά» θέματα έδωσαν ομόλογοί του στο Eurogroup, σύμφωνα με πηγές του Συμβουλίου.

Ως δυσσοίωνο σημάδι χαρακτηρίζουν οι Βρυξέλλες το γεγονός ότι φέτος η Ελλάδα καταθέτει για πρώτη φορά προϋπολογισμό ερήμην της τρόικας στη «μνημονιακή της ιστορία».

«Βρείτε τα με την τρόικα όσο το δυνατόν γρηγορότερα,η Ελλάδα δεν αντέχει πολιτικά να έρθει στις 9 Δεκεμβρίου στο Εurogroup με τα δύο μεγάλα θέματα ανοιχτά», διαμηνύουν οι εταίροι στην κυβέρνηση.

Κατά τη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας του Εurogroup ο πρόεδρος Ντάισελμπλουμ και ο επίτροπος Ρεν ανανέωσαν τις πιέσεις προς τις ελληνικές αρχές, μεταφέροντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί και να συμφωνήσει με την τρόικα.

Ντάισελμπλουμ: «Η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα της συνάντησης, η θέση όμως του Εurogroup δεν έχει αλλάξει. Η κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστεί με την τρόικα και να ολοκληρώσει τον έλεγχο όσο το δυνατόν συντομότερα. Ας προσπαθήσουμε να τελειώσουμε με αυτόν τον έλεγχο. Έχει σημασία να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της».

Ρεν: «Οι ομάδες των ελεγκτών συνεχίζουν και εργάζονται από την έδρα των θεσμών που εκπροσωπούν. Υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα. Αναμένουμε να επιστρέψουν νωρίς το Δεκέμβρη. Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλες προόδους όμως είναι καθοριστικής σημασίας να παραμείνει στην σωστή τροχιά των μεταρρυθμίσεων».

Στο δε κείμενο των συμπερασμάτων δεν παρέλειψαν να περιλάβουν και την εξής παράγραφο: «Υπενθυμίζουμε ότι τα κράτη μέλη που βρίσκονται σε πρόγραμμα, τα οποία σήμερα δεν αξιολογήθηκαν, έχουν κάνει πρόοδο όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, παρά το γεγονός ότι τα περιθώρια ευελιξίας που έχουν σε δημοσιονομικό επίπεδο είναι μικρά. Επιπλέον, οι χώρες αυτές έχουν επιτελέσει πρόοδο στη διόρθωση των ανισορροπιών και έχουν αποκαταστήσει τις βάσεις για την ανάπτυξη.

Καλούμε αυτά τα κράτη μέλη να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν αποφασιστικά τις προκλήσεις, όπως αυτές προσδιορίζονται στα προγράμματα προσαρμογής της καθεμίας».

Μάλιστα άνοιξαν ακόμα ένα «παράθυρο ευκαιρίας» βάζοντας το ενδεχόμενο για ένα ακόμα «έκτακτο Εurogroup» ανάμεσα στις 9 και τις 19 Δεκεμβρίου που είναι η τελευταία Σύνοδος Κορυφής του έτους. Η Ελλάδα ακόμα και την τελευταία στιγμή πρέπει να δείξει ένα κάποιο θετικό δείγμα γραφής, δηλαδή να συμφωνήσει στο δημοσιονομικό κενό κοντά στα 2 δις ευρώ με τα σωστά μέτρα, ή και να αποφασίσει το λουκέτο στα ΕΑΣ.

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά τους έχει διαμηνύσει πως στην έσχατη περίπτωση θα λάβει και 300-400 εκατ. ευρώ σε «κανονικά μέτρα» για να προσεγγίσει με την τρόικα κοντά στα 2 δισ. ευρώ.


Πηγή : paraskhnio.gr

SUPPORT THIS BLOG

Related

Κόσμος 2328426778836781153

    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -