synoronews

Συρία: Το υλικό της φρίκης. Λάθος ή εσκεμμένη ενέργεια; (Ακολουθούν σκληρές εικόνες - video)

Ο Λευκός Οίκος, εν αναμονή της έγκρισης του Κογκρέσου για περιορισμένη στρατιωτική επέμβαση κατά του καθεστώτος Άσαντ, παρουσίασε αυτό τ...

Ο Λευκός Οίκος, εν αναμονή της έγκρισης του Κογκρέσου για περιορισμένη στρατιωτική επέμβαση κατά του καθεστώτος Άσαντ, παρουσίασε αυτό το άκρως απόρρητο υλικό σε επίλεκτη ομάδα γερουσιαστών κατά τη διάρκεια σύσκεψης κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου τους πείσει να υπερψηφίσουν την απόφαση του προέδρου Ομπάμα.

Τα βίντεο που πρόβαλαν, 13 τον αριθμό, που τα μελέτησαν με προσοχή τα μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας (σ.σ.: και τα χαρακτηρίζουν αυθεντικά), δόθηκαν μέσω «διαρροής» στη δημοσιότητα από το CNN και απεικονίζουν ανατριχιαστικές σκηνές μετά τη χρήση αερίου σαρίν στις 21 Αυγούστου. Ωστόσο ουδείς έχει αποδείξει ποιος είναι ο υπαίτιος της ανείπωτης τραγωδίας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στο δεύτερο (έναρξη 1.01) και στο έβδομο βίντεο (έναρξη 6.58) εμφανίζονται τα ίδια ακριβώς θύματα - κάτι που δεν είναι λογικό, καθώς οι λήψεις υποτίθεται ότι προέρχονται από δύο διαφορετικές πόλεις της Συρίας.

Αν κανείς παρακολουθήσει το βίντεο πιο προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι για την ίδια σκηνή αλλά από διαφορετική γωνία λήψης.


Ανθρώπινο λάθος ή εσκεμμένη ενέργεια;


Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ίσως έκαναν χρήση χημικών όπλων στην επίθεση κοντά στη Δαμασκό, χωρίς την προσωπική άδεια του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild am Sonntag, η οποία επικαλείται τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Σύροι στρατιωτικοί διοικητές ζητούν τους τελευταίους 4,5 μήνες την άδεια να κάνουν χρήση χημικών όπλων, σύμφωνα με μηνύματα μέσω ασυρμάτου που εντόπισαν γερμανοί πράκτορες, αλλά πάντα τους το αρνούντο, γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο Άσαντ ίσως να μην ενέκρινε ο ίδιος προσωπικά την επίθεση της 21ης Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό.

Η Bild αναφέρει ότι τα μηνύματα εντοπίστηκαν από γερμανικό αναγνωριστικό πλοίο, το Oker, το οποίο πλέει κοντά στις συριακές ακτές.


Ακολουθούν σκληρές εικόνες ....


Και αυτές είναι μόνο μερικές φρικτές εικόνες από τη Δαμασκό και τον εφιάλτη που βιώνουν δεκάδες χιλιάδες θύματα των χημικών επιθέσεων στα περίχωρα της πόλης.

Άνδρες πεσμένοι στο πάτωμα, χωρίς ρούχα, χαροπαλεύουν βγάζοντας αφρούς από το στόμα, παιδιά σε κατάσταση πανικού σφαδάζουν από τον πόνο, τα ουρλιαχτά εναλλάσσονται με τις προσευχές…














Κέρι: «Ο Ομπάμα διατηρεί το δικαίωμα όλων των δυνατών επιλογών»

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν πήρε καμία απόφαση να περιμένει την έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων τον Αύγουστο και διατηρεί το δικαίωμα όλων των δυνατών επιλογών» διαμήνυσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν και έχουν αναλύσει δείγματα που αποδεικνύουν τη χρήση αερίου σαρίν στην επίθεση της 21ης Αυγούστου, την οποία η Ουάσινγκτον αποδίδει στο καθεστώς του Άσαντ.

«Δείγματα από μαλλιά και αίμα βρέθηκαν θετικά στο αέριο σαρίν» δήλωσε χαρακτηριστικά στο NBC News ο Αμερικανός υπουργός.

Να σημειωθεί ότι το σαρίν είναι ένα άχρωμο, άοσμο υγρό που χρησιμοποιείται ως χημικό όπλο και παραλύει τα νεύρα. Έχει χαρακτηριστεί όπλο μαζικής καταστροφής με την απόφαση 687 του ΟΗΕ.





Πηγή : madata.gr

Related

Κόσμος 3006067419390582058

    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -