synoronews

Το «γονίδιο της απιστίας»

Γονιδιακή υπόσταση έχει η απιστία και η περιπετειώδης σεξουαλική συμπεριφορά καθώς, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Ν...

Γονιδιακή υπόσταση έχει η απιστία και η περιπετειώδης σεξουαλική συμπεριφορά καθώς, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ένας στους τέσσερις ανθρώπους έχει γεννηθεί με την παραλλαγή ενός γονιδίου που τον ωθεί προς αναζήτηση περισσότερων σεξουαλικών συντρόφων.

Η ομάδα του Τζάστιν Γκαρσία εξέτασε τη σεξουαλική συμπεριφορά 180 νέων ανδρών και γυναικών και, όπως αναφέρει στη δημοσίευσή της στην επιθεώρηση Plos ONE, όσοι έχουν το «γονίδιο της απιστίας» οι εκκρίσεις των χημικών ουσιών στον εγκέφαλό τους είναι σχεδόν ίδιες με αυτές των τζογαδόρων και των αλκοολικών όταν παίζουν χαρτιά ή όταν απολαμβάνουν το ποτό τους.

Οι επιστήμονες του Γκαρσία ζήτησαν αρχικά από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να συμπληρώσουν ένα σχετικό ερωτηματολόγιο και εν συνεχεία τους εξέτασαν για το γονίδιο DRD4, το οποίο είναι αυτό που ελέγχει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.

Από τους 180, το ένα τέταρτο βρέθηκε να έχει μια μετάλλαξη του γονιδίου, η οποία αυξάνει στο διπλάσιο την πιθανότητα της άπιστης συμπεριφοράς προς τον ερωτικό τους σύντροφο. Σύμφωνα μάλιστα με τον Τζάστιν Γκαρσία, όλοι όσοι είχαν μια συγκεκριμένη μετάλλαξη του γονιδίου είχαν και ιστορικό έντονης σεξουαλικής ζωής, άλλαζαν συχνά συντρόφους, είχαν πολλές σεξουαλικές συνευρέσεις της μιας νύχτας και πολλές συμπεριφορές απιστίας.

Το κίνητρο

Οπως δήλωσε στην Ντέιλι Μέιλ, ο επικεφαλής της έρευνας: «Το κίνητρο γι' αυτές τις συμπεριφορές, φαίνεται να σχετίζεται με το σύστημα απόλαυσης - ανταμοιβής, το οποίο εξηγεί και τον ρόλο της ντοπαμίνης.

Οταν κάποιος κάνει σεξ με αγνώστους, το ρίσκο που παίρνει είναι μεγάλο, η επιβράβευση αρκετή και τα κίνητρα μεταβλητά, έχει όλα δηλαδή τα στοιχεία για να εξηγήσει και να διασφαλίσει την υπερέκκριση ντοπαμίνης». 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δεν αποκλείουν το γεγονός όσοι έχουν το εν λόγω γονίδιο να μην μπορούν να έχουν δέσμευση με έναν σύντροφο, αλλά ότι ακόμα και τότε αισθάνονται την ανάγκη να τον ή την απατήσουν, όπως μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γκαρσία, «δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν αυτόν τον γονότυπο κάνουν υποχρεωτικά σεξ με αγνώστους ή είναι άπιστοι».

Σύμφωνα με την Ντέιλι Μέιλ, η μετάλλαξη του γονιδίου DRD4 είχε κατηγορηθεί παλιότερα από άλλη έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, πως ωθεί τους ανθρώπους να έχουν πιο φιλελεύθερες πολιτικές απόψεις, ακριβώς επειδή τους ωθεί να ψάχνουν συνέχεια για κάτι καινούργιο και να επηρεάζονται πιο εύκολα από απόψεις και ιδέες.

Πηγή : pame.gr

Related

Σχέσεις-Σεξ 901927541436349770

    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -