synoronews

Το «γονίδιο της απιστίας»

Γονιδιακή υπόσταση έχει η απιστία και η περιπετειώδης σεξουαλική συμπεριφορά καθώς, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Ν...

Γονιδιακή υπόσταση έχει η απιστία και η περιπετειώδης σεξουαλική συμπεριφορά καθώς, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ένας στους τέσσερις ανθρώπους έχει γεννηθεί με την παραλλαγή ενός γονιδίου που τον ωθεί προς αναζήτηση περισσότερων σεξουαλικών συντρόφων.

Η ομάδα του Τζάστιν Γκαρσία εξέτασε τη σεξουαλική συμπεριφορά 180 νέων ανδρών και γυναικών και, όπως αναφέρει στη δημοσίευσή της στην επιθεώρηση Plos ONE, όσοι έχουν το «γονίδιο της απιστίας» οι εκκρίσεις των χημικών ουσιών στον εγκέφαλό τους είναι σχεδόν ίδιες με αυτές των τζογαδόρων και των αλκοολικών όταν παίζουν χαρτιά ή όταν απολαμβάνουν το ποτό τους.

Οι επιστήμονες του Γκαρσία ζήτησαν αρχικά από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να συμπληρώσουν ένα σχετικό ερωτηματολόγιο και εν συνεχεία τους εξέτασαν για το γονίδιο DRD4, το οποίο είναι αυτό που ελέγχει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.

Από τους 180, το ένα τέταρτο βρέθηκε να έχει μια μετάλλαξη του γονιδίου, η οποία αυξάνει στο διπλάσιο την πιθανότητα της άπιστης συμπεριφοράς προς τον ερωτικό τους σύντροφο. Σύμφωνα μάλιστα με τον Τζάστιν Γκαρσία, όλοι όσοι είχαν μια συγκεκριμένη μετάλλαξη του γονιδίου είχαν και ιστορικό έντονης σεξουαλικής ζωής, άλλαζαν συχνά συντρόφους, είχαν πολλές σεξουαλικές συνευρέσεις της μιας νύχτας και πολλές συμπεριφορές απιστίας.

Το κίνητρο

Οπως δήλωσε στην Ντέιλι Μέιλ, ο επικεφαλής της έρευνας: «Το κίνητρο γι' αυτές τις συμπεριφορές, φαίνεται να σχετίζεται με το σύστημα απόλαυσης - ανταμοιβής, το οποίο εξηγεί και τον ρόλο της ντοπαμίνης.

Οταν κάποιος κάνει σεξ με αγνώστους, το ρίσκο που παίρνει είναι μεγάλο, η επιβράβευση αρκετή και τα κίνητρα μεταβλητά, έχει όλα δηλαδή τα στοιχεία για να εξηγήσει και να διασφαλίσει την υπερέκκριση ντοπαμίνης». 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δεν αποκλείουν το γεγονός όσοι έχουν το εν λόγω γονίδιο να μην μπορούν να έχουν δέσμευση με έναν σύντροφο, αλλά ότι ακόμα και τότε αισθάνονται την ανάγκη να τον ή την απατήσουν, όπως μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γκαρσία, «δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν αυτόν τον γονότυπο κάνουν υποχρεωτικά σεξ με αγνώστους ή είναι άπιστοι».

Σύμφωνα με την Ντέιλι Μέιλ, η μετάλλαξη του γονιδίου DRD4 είχε κατηγορηθεί παλιότερα από άλλη έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, πως ωθεί τους ανθρώπους να έχουν πιο φιλελεύθερες πολιτικές απόψεις, ακριβώς επειδή τους ωθεί να ψάχνουν συνέχεια για κάτι καινούργιο και να επηρεάζονται πιο εύκολα από απόψεις και ιδέες.

Πηγή : pame.gr

Related

Σχέσεις-Σεξ 901927541436349770

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item