synoronews

Αδιέξοδο με ντόμινο παραιτήσεων

Περιμένοντας τον … μετροπόντικα «Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη σκέψη, μόνο για να δικαιολογήσουν τις αδικίες τους και το λόγο μόνο για να σ...

Περιμένοντας τον … μετροπόντικα


«Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη σκέψη, μόνο για να δικαιολογήσουν τις αδικίες τους και το λόγο μόνο για να συγκαλύπτουν τις σκέψεις τους» (Voltaire: Dialogue XIV, Le Chapon et la Poularde).


Η ρήση αυτή του Βολταίρου μου ήρθε στη σκέψη καθώς άκουσα χτες το διάγγελμα του Αντωνάκη. Όσο κι αν προσπάθησε να δείξει πως είναι ο πολιτικός που θα κάνει τους συμπατριώτες του να ελπίζουν και πάλι, τόσο πιο πολύ μας έπειθε ότι θα πληρώσει ακριβά την πολιτική κωλοτούμπα να αρνηθεί το πρώτο μνημόνιο για να υπερψηφίσει το νέο. Είναι κι αυτό άλλο ένα καλομαθημένο πλουσιόπαιδό που δεν γνώρισε τι ακριβώς σημαίνει εργαζόμενος, όπως ακριβώς και ο συμφοιτητής του.

Αφού του δόθηκε η ευκαιρία να διαπραγματευτεί –κάτι που απεγνωσμένα προσπαθούσε να πείσει ότι είναι ικανός να κάνει- και τι κατάφερε; Τη μεγάλη γαργάρα… Kρίμα αντωνάκη κι είχες δώσει πολλές ελπίδες ότι διέθετες αναμφισβήτητο πατριτισμό, σε πολλούς οπαδούς σου.
Αλλά όταν η χώρα κρέμεται από την απόφαση του Καρακαταφέρνη, και περιμένει τι θα εξαγγείλει μετά το ευφάνταστο «Α χαρντ ντέις νάιτ», καταλαβαίνουμε πως είμαστε να μας κλαιν’ κι οι κότες.
Αυτά όμως γράφτηκαν το πρωί. Από κει και πέρα οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και δικαίωσαν τις αρχικές μας σκέψεις.
Ο Καρακαταφέρνης ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου πως «δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τα νέα μέτρα», αλλά στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου…

Από ‘κει και πέρα, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στο Λ.Ο.Σ
Πρώτα υπέβαλε την παραίτησή του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστ. Ροντούλης από το Λ.Ο.Σ κι αυτός δηλώνοντας πως δεν θα ψηφίσει τα μέτρα. Αλλά είχαμε κατόπιν δύο παραιτήσεις με διαφοροποίηση: Οι Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης υποβάλλοντας τις παραιτήσεις τους, δηλώνουν στις επιστολές τους προς τον πρωθυπουργό, ότι θα υπερψηφίσουν τα μέτρα… Μπάχαλο στο Λ.Ο.Σ, αλλά και στην κυβέρνηση.
Μία ακόμα παραίτηση υποβλήθηκε λίγο προτού συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο: η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου παραιτήθηκε από υφυπουργός Εξωτερικών.
Ανασχηματισμός της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, «αλλιώς θα οργιάσει το μικροκομματικό παιχνίδι και κάποιοι θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν τον Πρωθυπουργό ως εντολοδόχο των ξένων», ανέφερε πηγή κοντά στον πρωθυπουργό.

Είχε προηγηθεί χτες η παραίτηση που υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (από το ΠαΣοΚ) Γιάννης Κουτσούκος, γνωστοποιώντας ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος.
Το πρωί είχαμε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα από τον βουλευτή Άρτας του ΠαΣοΚ Παύλος Στασινός. Την έδρα του ανακοίνωσε πως δεν αποδέχεται ο πρώτος επιλαχών δήμαρχος Άρτας.
Την απόφασή του να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο βουλευτής Τρικάλων του ΠαΣοΚ, Χρήστος Μαγκούφης.

Οι δραματικές πολιτικές εξελίξεις με τις παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση είχαν σαν αποτέλεσμα να αναβληθεί για το Σαββάτο η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Ιδιαίτερα μετά τον αναβρασμό που επικρατεί, και στους κόλπους του κόμματος.
Μετά την παραίτηση του Γ. Μανώλη από τη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού, ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπος και με τη διαφωνία ως προς τα μέτρα που έχουν εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες και ορισμένοι βουλευτές του κόμματος.
Αναβλήθηκε και η συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠαΣοΚ ενώ συνεδρίαζαν χτες το απόγευμα Λομβέρδος, Βενιζέλος και Σκανδαλίδης.

Ο λαός παραμένει βουβός, περιμένοντας τι θα αποφασίσουν οι 300 –που υπό άλλες συνθήκες εξέλεξε- για την τύχη του. Κι εν τω μεταξύ, θα μεσολαβήσει άλλη μια κοινοβουλευτική ομάδα του νέο-ΠαΣοΚ με μαέστρο ακόμα τον αινιγματικό "mind the GAP" που παραμένει αρχηγός ετσιθελικά, βάσει προβλεπόμενων «δημοκρατικών διαδικασιών», αλλά αποφασίζει - όπως πάντα – μετά από οικογενειακή σύσκεψη.

Παρακολουθούσα το διευθυντήριο της ΕΕ να δίνει συνέντευξη Τύπου χτες, μετά το Γιουρογκρουπ κι αναρωτήθηκα. Αυτοί που αποφασίζουν να μας κατεβάσουν το βιοτικό επίπεδο, καταργώντας κάθε κοινωνική παροχή, άραγε όταν βγουν στη σύνταξη, θα τα έβγαζαν πέρα με –ας πούμε γενναιόδωρα- 900 ευρώ;
Αλλά να μην πάμε μακριά. Οι βουλευτές μας έχουν καταλάβει τι σημαίνει για τον απλό πολίτη, αυτά που θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή; Μπορούν για μια στιγμή να ξεχάσουν τη δική τους προνομιακή θέση;

Έτσι, ο απλός πολίτης στέκεται αναποφάσιστος μπροστά στις εκλογές, που δεν γνωρίζει πότε θα διεξαχθούν, επειδή κι αυτό αποτελεί εφτασφράγιστο μυστικό, μια και περιμένει την έγκριση της ΕΕ. Και τι έχει να διαλέξει;
Ανάμεσα στον δεινό διαπραγματευτή που υπόσχεται ελπίδα.
Το ακέφαλο –ακόμα- νέο-ΠαΣοΚ, που έχουν σχεδόν διαγράψει οι δημοσκόποι.
Τις αλχημίες τύπου «θα τους πούμε ότι δεν πληρώνουμε για τρία χρόνια»…
Ή, το τουλάχιστον παράκαιρο ή και ουτοπικό, σε περιβάλλον παγκοσμιοποίησης –εκτός κι αν βρεθεί ο Έλληνας Λένιν- «όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές στο λαό».
Αλλά το χειρότερο είναι πως ουδείς βρέθηκε να πει στον δοκιμαζόμενο από τα μέτρα, που άλλοι αποφασίζουν και άλλοι καλούνται να εφαρμόσουν, τι ξημερώνει τις επόμενες ημέρες, εκτός από νέα μέτρα.

Μετρήθηκαν άπαντες, ζυγίσθηκαν και βρέθηκαν λειψοί !

----

"...Εκεί μέσα εκατοικούσες
Πικραμένη, εντροπαλή,
Κι ένα στόμα ακαρτερούσες,
Έλα πάλι, να σου πη".

( ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ - 3)

---------

Eurozone Sets New Conditions for Greek Bailout
News | 10.02.2012
“We did not have all the elements necessary for making decisions on the table today,” Jean-Claude Juncker, who chaired the meeting, said.
He named three requirements for Greece to secure the bailout: firstly, Greece needs additional 325 million euro ($432 million) in savings for 2012, secondly, the Greek parliament will have to pass the package of cuts and reforms and thirdly, Greek political forces should guarantee that the austerity measures will continue to be implemented regardless of the outcome of April’s elections.

Greece has been receiving financial support from the EU and the IMF since May 2010 to reduce the country's large budget deficit. However, the austerity measures approved by the government have sparked numerous riots and strikes, and the Greek government has missed its targets.


styx.gr

Related

Άρθρα 5824526341900840173

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -