synoronews

Χαριεντίζονται με εγκληματία πολέμου παραμελώντας ζωτικά εθνικά ζητήματα

Να τον χαίρεσαι βρε Σαμαρά τον καμαρωτό υπουργό που μας επέβαλες στην συγκυβέρνηση-αντιπολίτευσή σου. Αλλά αποτελεί αναφορά για τι είδους «δ...

Να τον χαίρεσαι βρε Σαμαρά τον καμαρωτό υπουργό που μας επέβαλες στην συγκυβέρνηση-αντιπολίτευσή σου. Αλλά αποτελεί αναφορά για τι είδους «διαφορετική» διακυβέρνηση προετοιμάζεις την ώρα που κατηγορούσες τον προκάτοχο και συμμαθητή σου.

Μας κουβάλησε λοιπόν, -τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος πάντα- ο Αβραμόπουλος τον Υπουργό Άμυνα του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ. Ποιος είναι ο κύριος αυτός; Εκείνος που ευθύνεται για την σφαγή 918 Παλαιστίνιων αμάχων, μεταξύ των οποίων 318 παιδιά από τις αιματηρές για τους Παλαιστίνιους επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ( επιχείρηση «Χυτό Μολύβι» το 2008-2009). 


Χωρίς να ξεχάσουμε την δολοφονική επίθεση κατά του στολίσκου της ειρηνιστικής ανθρωπιστικής αποστολής του «της Ελευθερίας» το 2010 που είχε κοστίσει την ζωή εννέα ακτιβιστών.
Για «δημιουργία κοινών πηγών πλούτου» έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Εχούντ Μπαράκ στη συνάντησή τους στο Πεντάγωνο.
Ο Δ. Αβραμόπουλος είπε ότι τις «αυτές τις πηγές πλούτου» μπορούν να δημιουργήσουν από κοινού Ελλάδα και Ισραήλ.
Ταυτόχρονα, καλού κακού, ο ΥΕΘΑ έστειλε και πάλι μήνυμα προς τη Τουρκία ότι «ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ δεν στρέφεται εναντίον κατά κανενός στη περιοχή».
Επιστολή με την οποία καλούν τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να προχωρήσει άμεσα σε ανακήρυξη της Αποκλειστικης Οικονομικής Ζώνης έστειλαν ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης, και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θεόδωρος Καρυώτης επικαλούμενοι την αποκάλυψη για την σαφή άρνηση της κυβέρνησης της Αιγύπτου να δεχθεί ότι η Μεγίστη (Καστελόριζο) συνιστά για την Ελλάδα χερσαίο τμήμα το οποίο επεκτείνει την ελληνική ΑΟΖ προς τα Ανατολικά και νότια. Στην επιστολή καταγγέλλουν και τον πρόεδρο της Κύρπου Δ.Χριστόφια για τον «αντεθνική πρόθεσή» του να στείλει το φυσικό αέριο της Κύπρου στην ... Τουρκία!.

Η επιστολή:
" Εδώ και αρκετό καιρό οι δύο υπογράφοντες, από κοινού και χωριστά o καθένας μας, επισημαίνουμε την ανάγκη κήρυξης και οριοθέτησης της ΑΟΖ μας, αντιμετωπιζόμενοι από τους «σοφούς» που επηρεάζουν το Υπουργείο των Εξωτερικών με δήθεν εχέφρονες συμβουλές απραξίας ή και ακόμη και με θρασεία αμφισβήτηση ως προς το αν υπάρχουν καν αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου!
Σήμερα, τα ίδια τα γεγονότα έρχονται να μας δικαιώσουν πλήρως, καθώς και να ενισχύσουν την πεποίθησή μας ότι ο υπάρχων πλούτος υδρογονανθράκων αποτελεί μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας τη στιγμή που όλοι οι Ευρωπαίοι «φίλοι» μας μας «μαδούν» ζωντανούς.
Η χθεσινή δήλωση της Αιγύπτου ότι σχεδιάζει να έλθει σε επαφή με την Κύπρο και την Τουρκία για να οριοθετήσουν την ΑΟΖ των τριών κρατών απαιτεί την άρδην μεταβολή της ουσιαστικής πολιτικής και διπλωματικής αδράνειας των δύο τελευταίων ετών και καθιστά αναγκαία μιαν άμεση απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης.
Η ΑΟΖ της Αιγύπτου δεν συνορεύει με την ΑΟΖ της Τουρκίας. Η Αίγυπτος έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία μόνον εάν δεν αναγνωρίζει την ΑΟΖ του Καστελόριζου.
Εάν ανεχθούμε αυτή την έμμεση αναγνώριση των τουρκικών θέσεων, θα δυσχεράνουμε αφάνταστα τη μέλλουσα διαπραγματευτική μας θέση. Εάν σε αυτό προσθέσουμε και τη φημολογούμενη πρόθεση του Προέδρου της Κύπρου να μεταφέρει το πετρέλαιο και το αέριο της χώρας του στην Τουρκία, αντί να συνδράμει άμεσα και να συμβάλει στην περαιτέρω ενεργοποίηση των στενών σχέσεων Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ, τότε ο Ελληνισμός της Ανατολικής Μεσογείου θα υπογράψει μόνος του την υποταγή του στους Νεο-Οθωμανούς.
Η σημερινή χάωδης πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι όλοι μας πρέπει να αναμένουμε μοιρολατρικά το τέλος μας.
Πρέπει, λοιπόν, όχι μόνον η κυβέρνηση της Κύπρου να αρνηθεί να προσέλθει στο τραπέζι των συζητήσεων με τα άλλα δύο κράτη, αλλά και η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ να διακηρύξουν τρανταχτά την πρόθεση κοινής δράσης αμέσως μετά το πέρας των επικείμενων, ελπίζουμε, ελληνικών εκλογών.
Σε αυτή την έκκλησή μας ζητούμε την στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας, καθότι εν προκειμένω δεν διακυβεύονται κομματικά αλλά εθνικά συμφέροντα υψίστης σημασίας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Βασίλειος Μαρκεζίνης, Ακαδημαϊκός
Θεόδωρος Καρυώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr : Έχει ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη της κατάστασης και για την χάραξη της ελληνικής εθνικής πολιτικής η απάντηση της Τουρκίας στα ελληνικά διαβήματα για τις τουρκικές υπερπτήσεις στο Καστελόριζο και την Ρω. Για την υπέρπτηση στο Καστελόριζο των δύο τουρκικών RF-4E έχει δοθεί απάντηση, αλλά κρατείται μυστική από το ΥΠΕΞ και για την περίπτωση της Ρω αναμένεται εντός των ημερών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απάντηση για την υπέρπτηση των Phantom έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και το γεγονός ότι στην χθεσινή υπέρπτηση δεν υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά ή δεν υπήρξε εντολή για προειδοποιητικά πυρά στην πορεία των εξελίξεων πολύ φοβούμαστε ότι θα αποδειχθεί καθοριστικό..

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ πυκνώνουν τα πολεμικά σύννεφα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω Συρίας και Ιράν...
Εκπρόσωπος του ρωσικού Στόλου της Βόρειας θάλασσας, ανακοίνωσε πριν αργά χτες, μέσω του ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax πως η Ομάδα Μάχης του ρωσικού αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov η οποία ναυλοχούσε στο λιμάνι Tartus της Συρίας – το δεύτερο μεγαλύτερο μετά από αυτό της Λαττάκεια - αναχώρησε από τα χωρικά ύδατα της χώρας τρεις ημέρες μετά την άφιξή της για ασκήσεις στην περιοχή νότια της Κύπρου, δηλαδή ακριβώς επάνω στις δύο θαλάσσιες περιοχές-"Οικόπεδα" που η Ρωσία έχει ζητήσει άδεια γεωτρήσεων και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων που πιθανόν θα εντοπίσει!
Οι περιοχές αυτές είναι δυτικά του "Οικοπέδου 12"! Η ρωσική ναυτική δύναμη είχε καταπλεύσει την Κυριακή στη Συρία και παρέμεινε τρεις ημέρες στο πλαίσιο της επίσκεψής της εκεί.
Αντίστοιχα έχουν προγραμματιστεί ασκήσεις και για την βόρεια θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, μεταξύ των Κατεχομένων και της Τουρκίας.
«Η ναυτική δύναμη ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στο λιμάνι της Tartus με σκοπό την ανανέωση προμηθειών (τρόφιμα και πόσιμο νερό). Τα πολεμικά σκάφη αναχώρησαν από τα συριακά χωρικά ύδατα το απόγευμα της Τρίτης συνεχίζοντας την πορεία τους σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Στόλου της βόρειας Θάλασσας.
Η αναχώρηση του ρωσικού Στόλου, ήταν να πραγματοποιηθεί μετά από τρεις ημέρες, καθώς η επίσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για έξι ημέρες, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για την πρόωρη αυτή αναχώρηση.
Η ρωσική ναυτική δύναμη αποτελείται από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, το καταδρομικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy II, την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy, την φρεγάτα Ladny κλάσης Krivak II, το ρυμουλκό Nikolai Chiker, τα πλοία ανεφοδιασμού Sergei Osipov, Vyazma, Kama και Lena και ένα ή δύο υποβρύχια πυρηνικής κρούσης που την προστατεύουν υποθαλάσσια.
Το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA νωρίτερα είχε μεταδώσει πως η επίσκεψη του ρωσικού Στόλου ήταν δείγμα αλληλεγγύης προς τη Συρία και πως η Δαμασκός θαυμάζει την θέση που τηρεί η Ρωσία υποστηρίζοντας το λαό της χώρας.

Πάντως, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει δηλώσει πως η επίσκεψη της ρωσικής ναυτικής δύναμης στο συριακό λιμάνι ήταν η ανανέωση των προμηθειών σε πόσιμο νερό και τρόφιμα, στο πλαίσιο της δραστηριότητας της δύναμης του Στόλου της βόρειας Θάλασσας σε Ατλαντικό και Μεσόγειο.

Σημείωση στυξ: Μα ο τραπεζίτης που επέβαλαν χωρίς λαϊκή έγκριση -ελέω ενδοτικότητας των τριών υπάκουων πολιτικών αρχηγών οι διεθνείς τοκογλύφοι- δεν έχει αρμοδιότητα να επιλύσεις εθνικά ζητήματα, που παραβλέπουν καιρό τώρα οι προηγούμενες θεωρητικά ισχυρές κυβερνήσεις. Εδώ δεν ασχολήθηκαν με την ΑΟΖ επειδή είναι καυτή πατάτα, κοτζάμ Κωστάκης και Γιωργάκης, θ’ ασχοληθεί ο μη εκλεγμένος "ειδικού σκοπού" τραπεζίτης;

Related

Άρθρα 2588620738437101782

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -