synoronews

Συμφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα οικονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην Κύπρο

Κυβέρνηση και Πολιτικοί Αρχηγοί συμφώνησαν σήμερα στο 1ο πακέτο μέτρων για τη θωράκιση της κυπριακής οικονομίας, ενώ κόμματα και ΥΠΟΙΚ θα συ...

Κυβέρνηση και Πολιτικοί Αρχηγοί συμφώνησαν σήμερα στο 1ο πακέτο μέτρων για τη θωράκιση της κυπριακής οικονομίας, ενώ κόμματα και ΥΠΟΙΚ θα συνεχίζουν το διάλογο για λήψη περαιτέρω μέτρων με προτεραιότητα στη λήψη μέτρων βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

Αυτό ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες.

Πρόσθεσε όμως ότι το πακέτο αυτό περιέχει τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη της Κυβέρνησης και των συγκυβερνώντων κομμάτων την 1η Ιουλίου, καθώς και προτάσεις των άλλων κομμάτων, σημειώνοντας ότι το 1ο πακέτο καλύπτει τόσο μέτρα για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας όσο και δημοσιονομικά ζητήματα.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι ο διάλογος Κυβέρνησης – κομμάτων θα συνεχιστεί, για τη λήψη περαιτέρω μέτρων με προτεραιότητα στη λήψη μέτρων βραχυπρόθεσμού χαρακτήρα. Για το σκοπό αυτό θα υπάρξει την ερχόμενη Τρίτη σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη και εκπροσώπων κομμάτων.

Οπως είπε, στόχος της όλης εργασίας είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων έναντι της ΕΕ.

''Μεταξύ της Κυβέρνησης και των κομμάτων συμφωνήθηκε σήμερα το 1ο οικονομικό πακέτο μέτρων'', ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Στεφάνου.

Οπως πρόσθεσε, ''ο διάλογος της Κυβέρνησης με τα κόμματα θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες για λήψη περαιτέρω μέτρων με προτεραιότητα στα μέτρα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα. Για τούτο το λόγο την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει η επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ο ΥΠΟΙΚ και εκπρόσωποι των κομμάτων''.

Ερωτηθείς για το ποια είναι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν, ο κ. Στεφάνου δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σημειώνοντας ότι τα μέτρα κάποια στιγμή θα ανακοινωθούν.

''Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η συζήτηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα αφορούσε τόσο το πακέτο μέτρων που η Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει και στη βάση τούτων τα κόμματα έκαναν μια σειρά από προτάσεις και έχουν εισηγηθεί μέτρα. Αρα, το πακέτο περιλαμβάνει και μέτρα που τα κόμματα έχουν εισηγηθεί και όπως έχω πει θα ανακοινωθούν εν καιρώ'', πρόσθεσε.

Ερωτηθείς πότε θα αρχίσει η εφαρμογή των μέτρων, κ. Στεφάνου είπε ότι χρειάζεται να γίνει νομοτεχνική επεξεργασία διαφόρων προτάσεων, διότι αρκετά από τα μέτρα θα πάνε στη Βουλή.

''Ηδη, ξεκίνησε και γίνεται αυτή η εργασία γιατί θέλουμε όλα αυτά όσα χρειάζεται σύντομα θα παν στη Βουλή και να ξεκινήσει η εφαρμογή τους. Ταυτόχρονα συνεχίζεται ο διάλογος'', είπε ο Εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ''θα συνεχιστεί με εντατικό τρόπο ο διάλογος για ένα δεύτερο πακέτο μέτρων''.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στεφάνου είπε ότι θα υπάρξει διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για τα ζητήματα που τους αφορούν.

Σε ερώτηση ποιο μήνυμα επιδιώκει η Κυβέρνηση να δώσει στις διεθνείς αγορές που παρακολουθούν πολύ στενά την Κύπρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ''το μήνυμα είναι σαφές ότι και Κυβέρνηση και κόμματα όχι απλά συζητούν αλλά συμφωνούν κιόλας σε πακέτα μέτρων που αφορούν τόσο την εξυγίανση της οικονομίας όσο και την κάλυψη των άμεσων δημοσιονομικών αναγκών της οικονομίας μας''.

Ερωτηθείς τέλος αν η Κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους της έναντι της ΕΕ για δημοσιονομικό έλλειμμα 4%, ο κ. Στεφάνου διερωτήθηκε αν υπάρχει Κυβέρνηση που δεν θέλει να πετύχει στους στόχους της. ''Εχουμε σαφείς δεσμεύσεις, πέρσι πετύχαμε τους στόχους και φέτος η προσπάθεια είναι να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους'', συμπλήρωσε.

''Ο στόχος και η δουλειά που γίνεται είναι ακριβώς για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι'', κατέληξε.

ikypros.com

Related

Κύπρος 103047266501509113

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -