synoronews

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας - Κινητοποίηση ΕΥΠ και ΕΔ

Την αντιμετώπιση σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, μέσω των πυρκαγιών, εξετάζει από το απόγευμα το έκτακτο συμβούλιο που πραγματοποιείτα...

Την αντιμετώπιση σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, μέσω των πυρκαγιών, εξετάζει από το απόγευμα το έκτακτο συμβούλιο που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με την συμμετοχή των ηγεσιών των Ε.Δ. και της ΕΥΠ.

Σε ένα περιβάλλον που μυρίζει «αποκαΐδια» μεταφορικά και κυριολεκτικά η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού φοβούμενη ότι η αυριανή ημέρα μπορεί να αποτελέσει τη συνέχεια αυτού που διαδραματίστηκε σήμερα κυρίως σε Αττική και Λακωνία.


Με την αυριανή ημέρα να είναι εξίσου αν όχι χειρότερη από τη σημερινή σε ότι αφορά τις καιρικές συνθήκες και την επικινδυνότητα για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, οι προσοχή όλων είναι τεταμένη και ιδιαίτερα των ΕΔ και τηες ΕΥΠ.

Στη συνεδρίαση μετέχουν εκτός του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος, ο διοικητής της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτης, ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Από τη σύνθεση αυτή φαίνεται καθαρά πως η κυβέρνηση έχει βάσιμες υποψίες ότι οι σημερινές πυρκαγιές ήταν βάσει οργανωμένου σχεδίου την πλήρη έκταση και τους σκοπούς του οποίου μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν αυτή την ώρα.

Άλλωστε η συμμετοχή τόσο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ όσο άσο και του διοικητή της ΕΥΠ είναι ενδεικτικές για την κρισιμότητα της καταστάσεως από μόνες τους.

Η δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για «απόπειρα δημιουργίας φαινομένων 2007» καθρεπτίζει τις σκέψεις αλλά και τους φόβους της κυβέρνησης συνολικά για ότι εξελίχθηκε σήμερα σε Αττική και Λακωνία κυρίως.


Πιο ειδικά είπε ο Π. Καμμένος: «Τις τελευταίες ώρες βλέπουμε πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «έχουμε πιθανότατα εμπρησμούς και προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος που θυμίζει το 2007».

Ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις πήραν διαταγή για περιπολίες στους ορεινούς όγκους σε όλη την Ελλάδα».

«Ζητώ και από τους πολίτες - εθελοντές να βρίσκονται υπό τις οδηγίες του κράτους και οποιοδήποτε ύποπτο συμβάν να το καταγγέλλουν», συμπλήρωσε.

Αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση εκτός βέβαια από ότι ήταν οργανωμένο σχέδιο οι φωτιές στον Υμηττό, (αυτό δεν θέλει καν διερεύνηση είναι αυταπόδεικτο) είναι να μην πρόκειται για κάποιο σχέδιο των γνωστών αγνώστων «οικοπεδοφάγων» αλλά να έχει ευρύτερες διαστάσεις που επόμενα 24ωρα να ξεδιπλωθεί πλήρως...

Αυτό σε συνδυασμό με τις παθογένειες του συστήματος πυρόσβεσης και της αεροπυρόσβεσης που στηρίζεται στα «αρχαία» Canadair μπορεί να αποτελέσει μια από τις αιτίες για καταστροφή όμοιας με αυτής του 2007.


Το γεγονός άλλωστε ότι στα επεισόδια των αντιμνημονιακών διαδηλώσεων την Δευτέρα συνελήφθησαν τουλάχιστον 14 αλλοδαποί να μετέχουν σε αυτά βάζει την υπόθεση δράσης ξένων μυστικών υπηρεσιών στη χώρα σε νέα βάση.

Να σημειωθεί πως μόλις πριν ένα σχεδόν μήνα ο επικεφαλής της Δασοπροστασίας, Βαγγέλης Στογιάννης, είχε καταγγείλει τρεις επιθέσεις σε παρατηρητήρια πάνω στον Υμηττό, παρατηρητήρια τα οποία καλύπτουν την έκταση από τα Γλυκά Νερά μέχρι τον Καρέα και θεωρούνται υψίστης σημασίας, καθώς η καταστροφή τους αφήνει ευάλωτο το βουνό, αφού, σε τυχόν πυρκαγιά, δεν θα υπήρχε γρήγορη ανταπόκριση.

Στις ώρες αυτές τίποτα δεν μπορεί να κριθεί ως «τυχαίο» και βάσει αυτής της υπόθεσης κινείται πλέον η κυβέρνηση...

Πηγή : hellaspress-angel.blogspot.gr

Related

Ελλάδα 3054263835470501422

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -